Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Áll az esővíz a piaci parkolóban

Hódmezővásárhely - Tengelyig áll az esővíz a piac egyik parkolójában, és azért a helyért is fizetni kell – értesített vásárhelyi olvasónk. A városellátó vezetője elmondta: mint mindig, kiszivattyúzzák a vizet a parkoló területéről.
Deleznyák János vásárhelyi olvasónk több fotót küldött a piactéri parkolóról, amelynek nagy részén állt az esővíz. Ahogy fogalmazott: „Ezt lehet mindennek nevezni, de nem parkolónak! Csak a díjakat szedik, de semmit nem tesznek a normális körülményekért."

A helyszínen a legismertebb parkolót – a katolikus templomtól a piac bejáratáig alakították ki – rendben találtuk, kisebb tócsák akadtak csak. A kerítésen belül vegyes volt a kép, az aszfaltos várakozóhelyeken szinte alig találtunk vizet, viszont a vásárcsarnok melletti, földes, füves, zúzott kővel felszórt területen kisebb tó, tengelyig érő víz uralkodott.

– Megmutatok mindent, elmegyek magával – vállalkozott az „idegenvezetésre" egy anonimitást kérő vidéki árus, és már sétáltunk is. A kerítésen kívül, az említett „tó" szomszédságában tábla hirdeti: a piac teljes területén fizetős a parkolás, óránként 160 forintért. De ez még nem minden: az egyik bejárat felől a megállni tilos és a parkolási zóna táblával egyszerre találkozik az autós, vagyis parkolójegyet csakis a KRESZ-szabályok megsértésével válthatunk. Akad olyan vélemény, amely szerint ez korrekt, a parkolási zóna tábla az érintett területre, a megállni, várakozni tilos az adott útszakaszra vonatkozik.

Nem tó, parkoló. Pénzért Fotó: Imre Péter
Nem tó, parkoló. Pénzért Fotó: Imre Péter

– Éppen a helyszínen tartózkodom – árulta el Magyar József, a városellátó és foglalkoztató nonprofit kft. ügyvezetője, aki arról számolt be: nagyobb esőzéseknél mindig hasonló állapotok uralkodnak, de az is gyakorlat, hogy munkatársaik kiszivattyúzzák a vizet a területről. – A piachoz kapcsolódó négy parkolóból csak egynél vannak ilyen körülmények, a többi használható, arról nem is beszélve, hogy hétfőn nincs piaci nap, vagyis senkit sem zavart, keddre rendben lesz minden. Az előző tulajdonos hibáját korrigálva legalább 3-4 elfolyót kellene kialakítani, amire a közeljövőben sor kerülhet – ígérte az ügyvezető. Jelenleg legközelebb a stadion környékén van ilyen – tette még hozzá.

A megyei katasztrófavédelemnél érdeklődésünkre elmondták: az elmúlt hétvégén Szentes, Csongrád térségében 60, Szegeden 24 milliméter csapadék hullott, Hódmezővásárhelyen nem volt „özönvíz", kollégáiknak egyszer sem kellett beavatkozniuk.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német főiskolások Vásárhelyen: Lilli és Melanie küzd a homokkal, lapáttal

A lányok az evangélikus egyház partnerkapcsolatának köszönhetően érkeztek Vásárhelyre egy hétre. Mehettek volna Finnországba vagy Tanzániába is. Tovább olvasom