Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Államvédelmi katona a határban

Hódmezővásárhely - Az Emlékpont Múzeum is kiállít az április 25. és 27. között megrendezésre kerülő XV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon.
A magyar mezőgazdaság egyik legnagyobb szakmai találkozóján az Emlékpont, mint Hódmezővásárhely legfőbb turisztikai célpontja jelenik meg – tudtuk meg Elek Andrástól, az Emlékpont közönségkapcsolati vezetőjétől.

A Vásárhely 1945 és 1990 közötti történelmét bemutató kiállítóhely standja akárcsak a múzeum épülete egyedi formavilággal jelenik meg a III. kiállítási sátorban. A múzeum udvarán álló államvédelmi határőr szobra "vigyáz" a kiállítási csarnokra. A pengefalba épített monitoron pedig az Emlékpontról készült animációs film fog futni.

Az Emlékponton kívül természetesen az érdeklődők információt kaphatnak Hódmezővásárhely természeti, kulturális, építészeti látnivalóiról is. Az Emlékpont-totót kitöltők között pedig 27-én, vasárnap 15 óra 30 perckor értékes ajándékcsomagot sorsolnak ki.

Olvasóink írták

 • 12. Ottó 2008. április 26. 14:38
  „Persze, hogy legtöbbször nálam fordul elő, de csak azért, mert a hozzászólások erősen így indítottak, és én igyekeztem meggyőzni a közvéleményt, hogy itt politikáról szó sincs. Lásd:

  1. hozzászólás Ámúló Botond 2008.04.24 21:25: "...aki még mindig nem unja a politikát összekeverni ..."

  2. hozzászólás Vásárhelyi 2008.04.25 06:06: "...Ismert politika és csúsztatás ez...."

  3. hozzászólás skorpio21 2008.04.25 07:28: "...Amennyire csak lehet politikamentes,a magyar..."

  Arról próbállak győzködni, hogy az Emlékpont kihelyezése inkább üzletszerű, mint politikai tevékenység. Hát jóhogy használom a politika kifejezést!

  Az meg egyértelműen politikai vitatéma, hogy valakik - az első három hozzászóló - politikát igyekeznek látni ebben a dologban, holott nincsen benne ilyesmi.

  Jó hétvégét! :)”
 • 11. skorpio21 2008. április 26. 11:59
  „Azért azt szívből sajnálom,hogy csak ketten maradtunk e téma megvitatására,szívesen olvastam volna többek véleményét is.No,de sebaj,biztos a többiek éppen a birka pörköltet eszegetik a kiállításon,két jó sör között!Úgy gondoltam csatlakozom hozzájuk,én is kilátogatok városunk egyik legnagyobb rendezvényére.

  Csak még egy mondat: a politikát (szerintem ) leginkább Te emlegetted hozzászólásaidban és nem én,nem is szoktam (álltalában) politikai témában hozzászólni,mivel roppantul felmegy tőle a vérnyomásom.
  +1 Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!”
 • 10. Ottó 2008. április 26. 11:03
  „"...ezért azt javaslom legközelebb próbáld így kezdeni,lehet,hogy többet érsz el,mint kitelepülve...." Én? Mi közöm nekem ehhez? Azt gondolod, hogy én vagyok Elek András? :) Ne viccelj!

  Én csak arra reagáltam, hogy ez politika. Pedig nem. Szerintem.

  Ha tenni akarsz a városért, akkor szerintem ne csak ide a Délmagyarba írogass, hanem az ötleteidet írd meg a városvezetésnek is. Vagy akinek témájába vág. Ez igen! Ez már építő jellegű állampolgári magatartás. :) De csak ide írkálni, hogy az Emlékpont az politika, és ezt ismételgetni, mint egy imamalmot, az szerintem se előny, se hátrány.”
 • 9. skorpio21 2008. április 26. 10:47
  „Ejj,ha én múzeum igazgató lennék.... De,ha már megkérdeztél....
  Talán ott kezdeném,hogy felvenném a kapcsolatot a szervezőkkel még a kezdet kezdetén és egyeztetnék velük a nyitóünnepségről!A neves meghívott vendégeket mid meginvitálnán (természetesen már a névre szóló meghívón),hogy a megnyitó után tiszteljenek meg és tekintsék meg városunk "legfőbb" turisztikai nevezetességét az emlékpontot és vegyenek részt egy rövid,de tartalmas vetítésen,természetesen az emlékpontban,az ott kiállított történelmi eseményekről!
  Körülbelöl itt kezdeném!
  De mivel nem vagyok és nem is szeretnék igazgatója vagy közönségkapcsolati vezetője sem lenni e neves intézménynek,ezért azt javaslom legközelebb próbáld így kezdeni,lehet,hogy többet érsz el,mint kitelepülve.
  (Jogdíjat sem kérek a tanácsomért!:))”
 • 8. Ottó 2008. április 26. 09:42
  „Közelednek az álláspontok. Annak örülök, hogy fogy belőle a politika, mert nincs is benne. (Aztán lehet, hogy tévedek és nagyon is van.) Viszont van benne turisztika. Szerintem pedig nagyon is helyénvaló lehet az ilyen "összekeverés" azért, mert ha több program van, az választási lehetőség az idelátogatóknak. Ha nem akarják, nem nézik meg Vásárhely ´45-´90 történelmét, de legalább lehetőségük van rá. A mezgaz kiállításnak biztosan nem veszi el a kenyerét az Emlékpont. Szerintem ez tervszerű része elsősorban Vásárhely és benne az Emlékpont népszerűsítésének.

  Csak azt sajnálom, hogy Vásárhely többi érdekességét nem "marketingelik" ilyenkor. Pedig pont most lehetne - amikor sokan jönnek ide máshonnan is - bemutatni a várost. Szerintem az ennek az egésznek a lényege, hogy minél többen költsék nálunk a pénzüket, és minél többen vegyék észre a városban lévő lehetőségeket, minél többen vigyék a jó hírünket.

  De most gondold el, kedves skorpio21! Ha te múzeumigazgató vagy közönségkapcsolati vezető lennél nem az lenne-e a célod, hogy minél többen látogassák az általad vezetett múzeumot? Szerintem bizony az lenne a célod neked is. Ezért aztán reklámoznád úgy a múzeumodat, ahogy csak tudnád. Ha jó vezető lennél.

  Ez egészen egyszerűen üzlet. És nem politika. Kár az Emlékpontot túldimenzionálni: a helyén kell kezeleni - úgy, ahogy mondod.”
 • 7. skorpio21 2008. április 26. 07:50
  „Mindent a maga helyén!Csak ennyi,amit szerettem volna hozzászólásommal sugallni!
  Nem érzem magam öregnek,de még láttam Vásárhelyen CCCP-s katonákat,tehát elég közel áll hozzám az emlékpont álltal bemutatott korszak.
  Pártállástol függetlenül!,az emlékponttal,mint múzeummal SEMMI GONDOM,sőt jó,hogy van,kellett egy ilyen is az országba!De!...
  A mezőgazdasági napok sokkal nagyobb múlttal rendelkezik,a város jóhírét immár 15. éve hírdeti szerte a világban.Van egy semmivel össze nem hasonlítható hangulata,amit (szerintem) meg kellene őrizni.
  Nem érzem úgy,hogy ebbe a hangulatba helye van egy efféle kiállításnak!
  Van a városnak rengeteg más programja,ahol a kiállításokról,múzeumokról,egyéb kúltúrális programokról szólnak napok,hetek.Ki kell használni azokat az emlékpont népszerűsítésére!”
 • 6. Ottó 2008. április 26. 07:24
  „Az Emlékpont Vásárhely történelmét mutatja be a ´45 és ´90 közötti időszakban. Nem a kommunizmust. Erre találták ki. Hogy neked nem tetszik, az egy más kérdés. Gondolom általában a szoc. szavazók nem szeretik, ha szembesítik őket az általuk favorizált párt múltjával. Mert a szoc. párt csak röhög rajta.

  Ha jól tudom, az élményfürdőt fel fogják építeni. Kár hogy még nincs, nagyon támogatom az elképzelés. Ezek szerint te is, Hozzászóló.

  Parkerdő van, lehet benne kikapcsolódni, sétálni. Próbáld ki! A múlt héten voltam arra egy csapat gyerekkel. Nagyon élvezték. Valóban lehetne jobban kialakítva.

  Szerintem is egybe kellett volna kapcsolni a többi látványosságunkkal a mezgaz. kiállítást. Mert csak szerinted van ez az egy, Hozzászóló. Ha hozzám jönnek vendégek messze földről, én tudok nekik ezt-azt mutatni a városból, dehát nem vagyunk egyformák.”
 • 5. Hozzászoló 2008. április 26. 06:18
  „Sajnos elég nagy baj hogy egy városnak ilyen turisztika látványossága van.
  Nem egy szép gyógy vagy élményfürdő esetleg gyógyászati részleggel egybekötve.
  Esetleg egy egy szépen kialakitott park erdő ahol lehet sétálni kikapcsolódni , azoknak is akiknek kevés pénze vn kikapcsolódásra.
  Drága pénzen felépített és a történelmet csak részben bemutató központban éktelenkedő épületmonstrum. Amit ott lehet látni azt egy részben kültéri szoborpakrban is el lehetett volna helyezni .
  A fiatalok ha bemennek egy szeletét látják annak időszaknak amit kommuniznusnak nevezünk. Az is elég nehezen kigubancolható információs tengerben. A múzeum tárgyi bemutató része szinte nevetséges!!”
 • 4. Ottó 2008. április 25. 07:52
  „Jól van fiatalok. Most egy kicsit lépjetek hátrébb! Próbáljátok egy picit távolabbról szemlélni az eseményt! Tehát. Az Emlékpont csak egy múzeum. Ami kétségtelenül politikai jellegű, de mégiscsak múzeum. Azaz turisztikai látványosság. Az a célja, hogy bemutassa Vásárhely ´45 és ´90 közötti történelmét.

  Nem az a célja, hogy mindenki aki bemegy Fideszes legyen. Az a célja, hogy sokan jöjjenek ide, és akik már idejöttek, elmondják másoknak is, hogy fasza kis múzeum ez, édemes megnézni. És a város is teljesen ok.

  Nem az a célja, hogy Lázárnak több szavazója legyen. Vásárhelyen nem nagyon kell a propaganda a komcsik ellen, még nem jöttetek rá? Itt a komcsik nem tudtak és tudnak semmit felmutatni, ami a legtöbb helyinek tetszene. Tudom-tudom, mert a birka népet könnyű megvezetni, amivel egyetértek, elvégre 2006-ban a többség bevette Gyurcsány hazugságait, nemde?

  Ha történetesen a Tornyai múzeummal (amit nagyon bánok hogy nem) lett volna összekapcsolva a mezőgazdasági kiállítás, akkor itt ordítoznátok, hogy miért kell belekeverni a festészetet ebbe a jó kis rendezvénybe?

  Vegyétek észre, hogy nem politika belekeverés megy, hanem turisztikai belekeverés.

  Aki ezt kitalálta, sajnos hibát követett el. Azzal, hogy csak az Emlékpontra hívta fel a figyelmet, és nem a város összes értékére.”
 • 3. skorpio21 2008. április 25. 07:28
  „Nem lehetett volna meghagyni ezt a rendezvényt olyannak, amilyennek valamikor az első szervezők megálmodták? Amennyire csak lehet politikamentes,a magyar mezőgazdaság "elitjeit" bemutató,kézműveseknek,iparművészeknek helyt adó és vásárhelyt (az EP.-tól függetlenül is) nemzetközileg is elismertté tevő rendezvénynek meghagyni!
  Még az is lehet,hogy pár év,és a mezőgazdasági kiállítók lassan elfogynak,és átadják a helyüket az emlékpontnak?Kedves szervezők!már ezt is tönkre akarják tenni???”
 • 2. Vásárhelyi 2008. április 25. 06:06
  „Erre igen is szükség van, mert ha mondjuk sok-sok ember megy ki a kiállításra, lehet mondani, hogy az egyébként is "igen népszerű" emlékpontot sok-sok ember látogatta meg. Jó kis "árukapcsolat". Ismert politika és csúsztatás ez.
  Egyébként sok sikert és jó időt a kiállításnak.
  Tisztelettel: Vásárhelyi”
 • 1. Ámúló Botond 2008. április 24. 21:25
  „"Emelné a kiállítás fényét", ha a 125 tejelő marha között, azt is bemutatnák, aki még mindig nem unja a politikát összekeverni az állattenyésztéssel és a mezőgazdasággal.Legalább egy ilyen jeles szakmai rendezvényen jelenne már meg a híres, józan parasztész!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bodrogi Gyula és Voith Ági Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Április 26-án, szombaton 18 órakor a Tiszta Szívvel Egyesület jótékonysági… Tovább olvasom