Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -4°C | 1°C

Almási a belügyminiszterhez fordul

Hódmezővásárhely - A belügyminiszterhez fordul Almási István polgármester a vásárhelyi panellakásokban végzett tűzvédelmi ellenőrzés miatt. Többen panaszkodtak: a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság szentesi kirendeltségétől határozatot kaptak: 20 nap alatt kell megszüntetni a szabálytalanságokat. A probléma a 20-30 évvel ezelőtt folyosóra kihelyezett ajtókkal van.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Méltánytalan és meggondolatlan eljárásnak nevezte Almási István polgármester pénteken sajtótájékoztatón azt, amit a Csongrád Megyei Katasztrófavédelem szentesi kirendeltsége „művelt" Vásárhelyen.

– Az egyik Oldalkosár utcai társasház lakói azzal a panasszal fordultak hozzám, hogy a szentesi kirendeltség munkatársai az elmúlt hetekben több panelban tűzvédelmi ellenőrzést tartottak. A lakók egy február 28-án kelt végzést kaptak arról, hogy március 31-éig szüntessék meg az otthonukkal kapcsolatos tűzvédelmi szabálytalanságot, és igazolják ezt – fejtette ki Almási István.

– Még az 1980–90-es években a folyosókra kihelyezett ajtókkal lehet probléma. A tulajdonosok, ahol lehetett, így növelték meg lakásukat 3,5-4 négyzetméterrel. Minderre anno a várostól kértek építéshatósági engedélyt – vette át a szót Cseri Tamás önkormányzati képviselő. Zavarosnak tartotta a katasztrófavédelem határozatát, amely egyrészt azt mondja, szabálytalan a kihelyezés, másrészt igazolást kér arról, hogy tűzvédelmi szempontból megfelelő-e.

– Miért nem írták le konkrétan, mi a probléma? Az építési anyagokkal van gond, vagy az ajtóval? Mit hozzanak helyre így a lakók, ha azt sem tudják, mi a baj? Nem beszélve arról, milyen eljárás az, ahol 20 napot adnak ügyintézésre, ami nem biztos, hogy csak papírmunkát jelent – mondta Cseri Tamás.

Almási István is úgy vélte: több kérdést felvet a határozat. Például hogy az évtizedekkel ezelőtt kiadott építési engedélyek nem érvényesek? Hogyan lehet azt igazolni a 20-30 éve kihelyezett ajtókról, hogy jelenleg megfelelő anyagot használtak-e fel? Azokkal pedig mi van, akik már eleve így vásárolták a lakást? Azt is furcsállta, hogy fellebbezésnek helye nincs.

– Felháborítónak tartom ezt az eljárást, mert a határozat szerint az összes érintett bűnöző, akit el kell taposni, vagy legalábbis megoldatlan helyzet elé állítani – jelentette ki Almási István. Azt kérte a katasztrófavédelem megyei parancsnokától és a szentesi kirendeltség vezetőjétől, jelentkezzenek, és tájékoztassák minderről a vásárhelyieket. Levelet ír Pintér Sándor belügyminiszternek, hogy vizsgálja ki az ügyet, miután a probléma 16 társasházat, és mintegy 500 lakást érinthet Vásárhelyen – tette hozzá a polgármester.

Megkerestük a katasztrófavédelem sajtószóvivőjét, Tátrai Jánost az ügy kapcsán, aki mára ígért hivatalos tájékoztatást.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemezbörze, először Vásárhelyen

A hétvégén először rendeztek lemezbörzét Vásárhelyen, a Club Sörözőben. Tovább olvasom