Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Almási István: Politikai csaták helyett a városért dolgozni

Hódmezővásárhely - Sorozatunkban az önkormányzati választásokra készülve, október 12-éig a tízezer lakosnál népesebb Csongrád megyei városok polgármesterjelöltjeivel készítünk interjút, beszélgetést abban a sorrendben, ahogy a szavazólapon szerepelnek majd. Most a hódmezővásárhelyi Almási István (Fidesz–KDNP) jelenleg is hivatalban lévő polgármestert kérdeztük terveiről.
– Legfontosabb, hogy a vásárhelyiek érezhessék, számíthatnak városukra. Számíthatnak a tanulmányaik, a munkájuk, a jövő tervezése, a családalapítás, vagy éppen a nyugdíjas éveik során – mondta beszélgetésünk elején Almási István (Fidesz–KDNP), Hódmezővásárhely polgármestere, aki a pártszövetség színeiben polgármesterjelöltként indul az október 12-i helyhatósági választáson.

Az elmúlt években a politikai csatározások helyett a város fejlesztésén dolgozhattak – jelentette ki. – Eredményeink önmagukért beszélnek, a vásárhelyiek összefogásával új belvárost építettünk, felújítottuk a Szabadság teret, korszerűsítettük oktatási és kulturális intézményeinket, fejlesztettük a kórházat, a szociális ellátórendszert, utakat újítottunk fel, és modernizáltuk a város közműveit. Célegyenesben az északi elkerülő út és a tramtrain villamosvasút kiépítése, amelyekkel a régió legfejlettebb, európai színvonalú közúti és közösségi közlekedését alakíthatják ki Vásárhely térségében. A városi utak felújításával és a kerékpárút-hálózat fejlesztésével kényelmes, biztonságos közlekedést biztosítanak a város határain belül is. Folytatni kell a kórház fejlesztését, az Egészséges Vásárhely programot, hogy tovább javuljon az ellátás színvonala, csökkenjen a betegek várakozási ideje, valamint fel kell újítani valamennyi háziorvosi rendelőt, hiszen ez a betegellátás első és egyik legfontosabb helyszíne.

– Folytatnunk kell a szociális városrehabilitációt és a belváros megújítását az Andrássy út és a Hódtó felé. Új pihenőparkokat, játszótereket építünk majd, élhetőbbé, szerethetőbbé kell tennünk Hódmezővásárhely minden városrészét – hangsúlyozta Almási István. – Sportlétesítményeink fejlesztésére közel 2,5 milliárd forintos programot dolgoztunk ki: korszerűsítjük az uszodát, vívó- és ökölvívó centrumot, regionális atlétikai központot alakítunk ki, folytatjuk a népkerti szabadidőpark fejlesztését, 500 méterrel bővítjük a futópályát. Új városrésszel is bővült Vásárhely, az elkövetkező években azon kell dolgozni, hogy Új-Kishomokot bekapcsoljuk a város vérkeringésébe, fejlődésébe.

Legfontosabb, hogy a vásárhelyiek érezhessék, számíthatnak városukra – mondja Almási István. Fotó: Karnok Csaba
Legfontosabb, hogy a vásárhelyiek érezhessék, számíthatnak városukra – mondja Almási István. Fotó: Karnok Csaba

– Az előző évek tudatos építkezőmunkájának köszönhetően az előttünk álló években főként a helyi gazdaság megerősítésére koncentrálhatunk. Történelmi lehetőség előtt állunk: a 2014–2020-as uniós ciklus talán az utolsó, amelyben hazánk és Hódmezővásárhely jelentős mértékű fejlesztési forrásokat kap, és mi jó eséllyel indulunk az ezért folyó versenyben. A kormány támogatja a vásárhelyieket, és Lázár János miniszterben erős szövetségesre számíthatunk terveink megvalósításához. Öt év alatt mintegy 10-15 milliárd forintot szeretnénk a gazdaság fejlesztésére fordítani, amelynek jelentős részét – terveink szerint – a kis- és középvállalkozások költhetik saját fejlesztéseikre – vázolta a jövőt Almási.

Hódmezővásárhely adottságai és lehetőségei kiemelkedően jók. Ahhoz, hogy élni tudjanak velük, összefogásra, és olyan képviselő-testületre van szükség, amelyik a pártpolitikai csaták helyett a városért dolgozik – mondta zárásként a polgármesterjelölt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

155 művész, 213 alkotás az Őszi Tárlaton

A magyar képzőművészet igazi ünnepe az Őszi Tárlat. Tovább olvasom