Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Álomutazást nyert cégétől Kovács János

Tizenöt év alatt csak egyszer tudott hosszabb időre elutazni a békéssámsoni Kovács család. A Vásárhelyen dolgozó apának köszönhetően azonban idén egy igazi nyaralás vár rájuk. Kovács János, a Villeroy & Boch mázbeállítója, és szakmai újítása révén 18 millió forinttal csökkenti cége éves anyagköltségét. Jutalmul 1500 euró értékű, azaz mintegy 400 ezer forintot érő üdülési csekket kapott.
Fotó: Tésik Attila
Százszámra kerül ki a vásárhelyi Villeroy & Boch szaniterüzeméből a mosdókagyló, a vécécsésze. Ezek borításához rengeteg, különféle színű mázra van szükség. Egy liter ilyen anyag ára 400 forint. Ami pedig megmarad, az vízzel hígítva a csatornába folyik. Ez azonban már a múlté. Az Európa-szerte húsz üzemmel működő óriási konszern felső vezetése pályázatot hirdetett valamennyi dolgozójának. A feladat az volt, hogy olyan ötletekkel, találmányokkal álljanak elő, mellyel a környezetvédelem mellett jelentősen csökkenteni lehet az energia- és az anyagfelhasználást.

– Csak a vásárhelyi üzemből tizenketten jelentkeztek a feladatra. Közülük a legjobb elképzelés Kovács János fejéből pattant ki – mondta Sebesi Bálint ügyvezető igazgató. – Mázbeállító kollégánk azt javasolta, hogy a csészék bevonásából maradó mázt ne öntsük ki, valamint az úgynevezett kádak átmosásából visszamaradó vizet is hasznosítsuk. Ezzel éves szinten akár 18 millió forintot is megtakaríthatunk. Az ötletét azóta már be is vezettük.

Nem csupán anyagot spórol, hanem a környezetet is védi Kovács János ötlete. tó: Tésik Attila
A nyertes, a 39 esztendős Kovács János 1989 óta dolgozik a vásárhelyi üzemben. Három hónapot a csemperészlegen töltött, majd magasabb fizetés reményében átment a mázbeállítókhoz.
– A közvetlen munkatársaim, illetve feletteseim unszolására vetettem papírra, s adtam be az elképzeléseimet. Eleinte nem hittem a sikerben, de most nagyon boldog vagyok – vette át a szót az ötletgazda, aki hivatalosan tegnap tudta meg, hogy ő nyert.

A férfi a 18 kilométerre lévő Békéssámsonról buszozik át Vásárhelyre naponta. Otthonát négy nővel osztja meg: felesége mellett az ötéves Viktória, a tízéves Noémi és a tizenöt éves Melinda várja haza mindennap.
– Képzelje el, tizenöt éve vagyunk házasok, de eddig csak tavalyelőtt sikerült elmennünk közösen egy hosszabb kirándulásra. Tapolcát és környékét jártuk be.

Kovácsék még nem tudják pontosan, hová menjenek az 1500 euróból, a majd 400 ezer forintot érő üdülési csekkből. Az biztos, hogy belföldön szeretnének nyaralni, mert így jóval több napot tudnak eltölteni, mintha külföldre utaznának. Az apukától megtudtuk, hogy lányai elsősorban Siófokot és a Balatont javasolják. Ebben azonban a családi kupaktanács dönt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adományok a gyermekvárosnak

Koller Zsolt vásárhelyi történelmi előadó nemcsak előadásaival, de egy teherautónyi adománnyal is… Tovább olvasom