Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Amerikai ajándék a Kozmutza-iskolának

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Kozmutza-iskola 150 gyermeke kapott ajándékot Csongrád megye amerikai testvérmegyéjétől. Karácsonyi ünnepségen osztották szét a meglepetést a speciális intézményben.
Csillogó szemekkel várták a napokban a vásárhelyi Kozmutza Flóra iskola gyermekei az Egyesült Államokból érkezett karácsonyi meglepetést. Az ajándékosztás előtt a megyei fenntartású speciális intézmény igazgatója, Megyesi Istvánné köszöntőjében elmondta: karácsonykor felerősödik az összetartozás érzése, másként, jobban figyelnek egymásra az emberek. Öröm számukra, hogy a sérült gyermekek kapják a Toledóban összegyűjtött ajándékokat.

A karácsonyi ünnepségen részt vett Zakar Péter, a megyei közgyűlés alelnöke. Elmondta: tizenkettedik alkalommal küld Toledo ajándékot a gyermekeknek. Az intézmény óvodásai és iskolásai műsorral készültek az ünnepi alkalomra. Végül az ajándékokat is kiosztották.

Boldogan bontották ki a kicsik és nagyok az ajándékokat. A szerző felvétele
Boldogan bontották ki a kicsik és nagyok az ajándékokat.
A szerző felvétele

– Csinos vagyok? – kérdezte új pulóverében az ovis Szabó Erik. Társai is nagy lendülettel láttak neki a csomagbontásnak. Az öt kartondoboznyi – többek között plüss- és más játékok, hátizsák, ruhanemű – ajándék értéke mintegy 3000 dollár, és 150 gyermeknek jutott belőle. Csongrád és az Ohio állambeli Lucas megye egyébként közel 15 éve ápol testvérmegyei kapcsolatot. Hagyomány, hogy a Toledóban élő magyarok a Toledo–Szeged baráti kör segítségével karácsonykor hátrányos helyzetű családokat, állami gondozott gyermekeket ajándékoznak meg.

Olvasóink írták

  • 1. niemand 2010. december 27. 15:54
    „Istenem, vajon otthon is értékelték a gyerekek ajándékát a szülők?-tisztelet a kivételnek.
    Szerintem egy ilyen iskolában, nemcsak karácsony körül kellene fontosnak lenni az összetatozás érzésének, s nemcsak ilyenkor kellene egy másra figyelni. Nem irigylem az itt dolgozókat és tanulókat, az év 365 napból áll, és a tanév sem karácsonyhoz kötődik, esetleg tévedtem? Akkor elnézést.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár: Nemzeti konzultációt az új alkotmányról!

A jövő év legfontosabb feladatának tartja Lázár János, hogy megszülessen az új alkotmány, amelyet nemzeti konzultációnak kell megelőznie. Tovább olvasom