Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Amerikai film készült a lovas vadásznőről

Hódmezővásárhely, Úrkút - Jövőre mutatják be Amerikában a Bakonyban élő Lipp Adrienn lovas vadász főszereplésével a J. Alain Smith bestselleríró könyvéből készült filmet. A 36 éves kétgyermekes egykori szépségkirálynő élete ihlette meg a szerzőt. Adrienn lesz az augusztus végi vásárhelyi Vadhoff háziasszonya – előtte afrikai szafarira indul.
Kezdetben német tolmácsként kísérte a Bakonyba vadászatra érkező külföldieket, és vadászmester férjét az Úrkúton élő Lipp Adrienn. A kétgyermekes fiatalasszony 8 éve döntött úgy: beletanul a vadászatba. Adrienn a közelmúltban járt Vásárhelyen, ahol ő lesz az augusztus 29–31-i Vadhoff, azaz a vadászok és horgászok hétvégéjének háziasszonya.

– Nagyon zavart, hogy nem értek a vadászathoz, hiszen egy csodálatos életforma, ami nem pusztán a vad lelövéséről szól, sokkal több annál – jegyezte meg Adrienn. – A természet védelme, a vad etetése, az állomány gondozása, tisztelete is hozzátartozik. Lóháton járom a vidéket, a nyereghez rögzítve zsákban hordom a kukoricát a vadetetőkbe. Qvintus, a fríz lovam a társam a vadászatokon. Ez nem azt jelenti, hogy lóhátról lövök. Együtt keressük a vadat, majd gyalog cserkelem be. A ló szaga elnyomja a vadászét, így egész közel lehet menni a vadakhoz – magyarázta.

Világhírű vendégek is megfordultak birtokukon, a Derrick krimisorozat egykori sztárja Fritz Wepper és Hubert Géza Wells, a hollywoodi Oscar-díjas állatidomár is vadászott már Úrkúton. Az egykori szépségkirálynő a vadászatnak köszönhetően ismerkedett meg néhány éve a Nemzetközi Safari Klub Las Vegas-i konferenciáján J. Alain Smith világhírű íróval, akinek később múzsája lett.

Lipp Adrienn idén februárban utazott Hollywoodba, a film utómunkálatai miatt. Fotók: DM
Lipp Adrienn idén februárban utazott Hollywoodba, a film utómunkálatai miatt. Fotók: DM

– Szlovákiában, a Károlyi- kastélyban futottunk össze újra, a szafariklub európai találkozóján, ahol egymás mellé ültettek bennünket az esti gálán. Beszélgettünk, meséltem neki az életemről. A 4,5 hektáros bakonyi birtokunkról, két kisfiamról, a 9,5 éves Ábelről és a 4,5 éves Ákosról, Istvánról, a férjemről. Legközelebb egy horvátországi muflon vadászaton találkoztunk, ahol elárulta: beleírt legújabb regényébe, a Játéknak nincs vége című könyvbe. Kislányként soha nem hittem volna, hogy ez egyszer velem megtörténhet – jegyezte meg Adrienn.

A regényből filmforgatókönyv is készült, az író és Adrienn főszereplésével. J. Alain Smith ragaszkodott ahhoz, hogy a vadásznő önmagát játssza, annak ellenére, hogy nem színésznő. Tavaly a bakonyi birtokukon, Budapesten, Herenden és Balatonfüreden forgatták a produkciót. Az utómunkálatokra a 36 éves fiatalasszony februárban Hollywoodba utazott.

J. Alain Smith és Adrienn a Las Vegas-i könyvbemutatón.
J. Alain Smith és Adrienn a Las Vegas-i könyvbemutatón. Fotó: DM 

– Már az amerikai könyvbemutató is mesés volt. Las Vegas-i hotel, vörös szőnyeg, kamerák kereszttüze. A filmet, amelynek a címét még nem árulhatom el, jövő tavasszal mutatják be Amerikában – mondta.

Adrienn addig sem unatkozik. A vásárhelyi Vadhoff rendezvény előtt Tanzániába utazik vadászatra. Ezzel egy újabb álma válik valóra.

– Itthon legszívesebben bőgő bikára vadászom, és búzát őrzök a vadkár megelőzésére teliholdnál. Afrikában szeretnék elejteni bivalyt, krokodilt és leopárdot. Sátortáborban lakom majd, a hivatásos vadásszal és a nyomkeresőkkel egész nap a vadak nyomában leszünk. Lovaglással, futással edzem magam a kéthetes afrikai szafari előtt. A fiaimmal együtt készülök, amíg én futok, addig ők quaddal követnek. Ábel és Ákos a személyi trénerem. Egyébként is sülve-főve együtt vagyunk, szinte mindenhová jönnek velem. A vadászat, a lovaglás, a filmezés ajándék az életemben, de a családom maga a csoda – jegyezte meg az édesanya.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

15 év után: megújul a református újtemplom

Legalább 15 éve várnak arra a hívek és a református újtemplom egyházközsége, hogy megújuljon a szent épület – tudtuk meg Major István Zoltánné lelkésztől. Tovább olvasom