Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Anett találkozott Szekeres Imre miniszterrel

Hódmezővásárhely - Találkozott tegnap a katonának készülő négygyermekes vásárhelyi édesanya Szekeres Imrével. A honvédelmi miniszter barátságosan kifaggatta Borsodiné Hódi Anettet, s azt is megígérte: ha sikerül az alkalmasságija, meglátogatja a kiképzésen.
„Maga az? Örülök, hogy megismerhetem!" – köszöntötte tegnap délután Vásárhelyen Szekeres Imre honvédelmi miniszter Borsodiné Hódi Anettet. A négygyermekes családanya lapunk segítségével találkozott a szaktárca vezetőjével. Anett szerette volna megköszönni Szekeres Imrének, hogy szeptember vége helyett már jövő hétfőn mehet a katonai alkalmassági vizsgálatra. Megírtuk: a 34 éves édesanya és családja adósságcsapdába került. Elárverezhetik házukat, ha szeptember végéig nem törlesztenek 350 ezer forintot a hiteltartozásukból. A fiatalasszony a biztos megélhetés reményében jelentkezett katonának.

– Azt tudja, hogy nem szabályos, hogy közbenjártam az érdekében! Az orvosi és a fizikai alkalmasságin már nem segíthetek, magán múlik a siker – jegyezte meg barátságosan a miniszter. Szekeres Imre és Anett az Afganisztánba készülő katonák búcsúztató ünnepsége után találkozott a Fekete Sas Szálló előtt. A vásárhelyi édesanya láthatóan nagyon izgult, s a miniszter közvetlensége jólesett neki. Megilletődve válaszolt Szekeres kérdéseire. Miért jelentkezett a hadseregbe? A biztos megélhetés miatt. Volt-e katona a családban? Nem. Mivel foglalkozik most? Munka hiányában a gyerekekkel – mondta Anett.

Borsodiné Hódi Anett megköszönte Szekeres Imrének, hogy hamarabb mehet a katonai alkalmasságira. Fotó: Tésik Attila
Borsodiné Hódi Anett megköszönte Szekeres Imrének, hogy hamarabb mehet
a katonai alkalmasságira. Fotó: Tésik Attila

– Ritkaság, hogy egy négygyermekes családanya katonának jelentkezzen. Ezért figyeltem fel lapukban Borsodiék történetére – magyarázta Szekeres Imre. Elmondta: több mint ezren várnak arra, hogy egyenruhát húzhassanak. Kéthavonta 100-150 jelentkezőt vizsgálnak az alkalmasságin, viszont negyedévente csak 100-120-an jutnak át a rostán, s mehetnek a szentendrei kiképzésre. Anettnek is hangsúlyozta: nagyon kemények a követelmények, nagy a lemorzsolódás. A 12-13 hetes kiképzést sem csinálja végig mindenki.

– Nagyon erős a női katonák bizonyítási vágya. Nem véletlen, hogy a magyar honvédek 20 százaléka nő – állapította meg a miniszter. Pedig nem ápolónők, hanem lövészek vagy gépkocsivezetők, mint a férfiak. Anett is filigrán, bár egy kicsit sovány, de ha sikerül az alkalmasságija, majd kikerekedik – jegyezte meg nevetve a szaktárca vezetője. Szekeres Imre búcsúzóul azt is megígérte a vásárhelyi édesanyának, hogy ha átmegy a rostán, meglátogatja a szentendrei kiképzésen.

– Remegett a lábam a találkozáskor – mesélte utólag Anett, aki álmában sem gondolta, hogy személyesen beszélhet a miniszterrel. Elárulta: nagyon várja már az alkalmasságit. A gyerekei viszont kevésbé. A 9 éves Márk, a 7 éves Kitti, a 3 éves Maja és a kis növésű, 5 éves Kinga is nagyon anyás. A csemetékre férje és édesanyja vigyáz majd, ha el kell utaznia. Esténként pedig telefonon kíván jó éjszakát a gyerekeinek.

Olvasóink írták

 • 10. moncsi2 2009. szeptember 12. 17:37
  „Sokember esik adósságcsapdába,mégsem veszik fel sehova dolgozni.Ezek szerint a sajtóhoz kell fordulni,és egyből van munkahely is.Legalább ne hozták volna ilyen formába nyilvánosságra.SZÉGYEN”
 • 9. cikicakk55 2009. szeptember 11. 23:20
  „Amazon! Már pedig egyre gyakrabban vannak "óvóbácsik" az óvodákban, és a gyerekek imádják őket.nem kell minden férfiben pedofilt keresni aki szereti a gyerekeket.Ugyan azt a főiskolát kell elvégeznie mint az óvónőknek, és bizony a óvónők is örülnek nekik,mert sokszor nagyon nehéz dolgokat kell az óvónőknek kicipekedni az udvarra a dadusokkal, arról nem beszélve, hogy fizikailag alkalmasabbak az Óvóbácsik a torna, és egyéb sport foglalkozásra.Tehát ez nem indok arra, hogy nő viszont ne legyen katona.na de csak azért, hogy a tartozását kifizethesse,azért ez túlzás.Katonának lenni elhivatottság kérdése, és nem anyagi vonzatnak kellene lenni.Azért én drukkolok, hogy beváljon az alkalmasságin, de aztán mi lesz?”
 • 8. amazon 2009. szeptember 06. 11:00
  „Csatlakozom a Fiúk véleményéhez! Semmi keresni valója nőknek a seregben, egyszerűen mert nem odavalóak! Ahogyan nem szeretném, hogy egy férfi legyen a gyerekem óvodapedagógusa, dadusa...stb..!Úgy egy nőnek sincs keresni valója egy abszolút férfi pályán!! Úgy akar hősködni ez az Anett is, hogy nincs és nem volt katona a családban?? Ugyan honnan is tudná milyen egy katona, katona-család élet! Biztos megélhetés?? Ennyi? Baromi megnyugtató nekem civilnek, hogy csak ilyen érvekkel toboroz lassan már a honvédség alkalmazottakat, semmi hivatástudat, szakmai tudás! Bizonyítani akarsz Anett, HAJRÁ, de a könnyeidet egyszer se csillantsd meg, mert ugye azért az egy katonához már tényleg nem méltó!”
 • 7. buksi11 2009. szeptember 05. 16:24
  „kösz mindenkinek.
  örülök hogy nem én vagyok rosszul összerakva.”
 • 6. pillecukor 2009. szeptember 05. 07:31
  „Anett, hajrá! :-)”
 • 5. nsada75 2009. szeptember 05. 07:00
  „Bendzsi és Buksi
  Ugyan ezt írtam le egy korábbi cikkhez de ott hülyének néztek. Legalább más is osztja a véleményemet. A hivatásos hadseregben amelyet építgetünk lelkesen oda nem szociális alapon kéne felvenni a katonákat, habár nevezett személyt én is sajnálom a háttere miatt. A másik, szerződésesként nettó bérbe tuti nem keres meg 350 e forintot szeptemberig. A harmadik, vezetéselméleti probléma. Őt ha felveszik, honvéd lesz. EZ a legalacsonyabb rendfokozat, aki nem volt katona a rendfokozati rendszer a következő. Honvéd, őrvezető, tizedes, szakaszvezető, őrmester, törzsőrmester, főtörzsőrmester, zászlós, törzszászlós, főtörzszászlós, hadnagy, főhadnagy, százados, őrnagy, alezredes, ezredes, dandártábornok, vezérőrnagy, altábornagy, vezérezredes. Az egészet egy civil miniszter felügyeli, ő az aki az egyetlen vezérezredest is kötélen tudja rángatni. Mire vezet, ha a teteje ennyire lebratyizik az aljával? Hogy lehet majd ezt a nőt vezetni? Gondolom az első vélt vagy valós sérelmére a miniszterrel fog fenyegetni. Ez nem az Anett hibája, de szerintem nem kéne erőltetni ezt a látogatást a kiképzésen.”
 • 4. Bendzsi 2009. szeptember 05. 00:05
  „Szegényt sajnálni kellene,pedig a honvédséget csak képről fogja ismerni.Beteg szabi a gyerekek miatt,minden alól felmentés(szolgálat ,gyakorlat,stb..)Szóval ilyenek kellenek,de sok.Ő csak pénztkeresni menne katonának,hol a hivatás tudat,szakmai háttér?Sehol.Az a baj, hogy itt is a létszámra törekednek,nem a minőségre.Buksi11 osztom a véleményedet.”
 • 3. buksi11 2009. szeptember 04. 19:59
  „hát ez igen!
  akkor nézzük a máik oldalát...
  lesz egy katona akit nem lehet 24 órás szolgálatba vezényelni, nem fog "külsőmunkára" járni és csak névről fogja ismerni a bakonyi gyakorlatokat. A négy gyerekkel pedig az év felét eü szabadságon fogja tölteni, nem beszélve az éves szabadságról ami ismételten emelkedik a gyerekek miatt...
  ha csak ennyit nem dolgozik, a munkáját akkor is valakinek el kell végezni.
  Na ilyen beosztottat még a legnagyobb ellenségemnek sem kívánnék
  és ez nem a PR része...”
 • 2. Filctoll 2009. szeptember 04. 17:56
  „Hajrá Anett!”
 • 1. theseus 2009. szeptember 04. 09:41
  „Drukkolok Anettéknak, de erős a gyanúm, hogy ez az egész cikksorozat egy jól megtervezett PR-kampány része. Szomorú és méltatlan dolog erre felhasználni egy kiszolgáltatott családot, erkölcsileg is megkérdőjelezhető az ilyen jószándék.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyi közgyűlés: emelkedik a lakbér

Lefaragtak veszteségeikből a vásárhelyi önkormányzat gazdasági társaságai – derült ki a tegnapi közgyűlésen. Tovább olvasom