Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 5°C Még több cikk.

Anna nem szokott hisztizni

Pár hónapos kora óta gyakran utazik Kopunovics Anna. A most két és fél éves kislánynak szülei már az útlevelét is kiváltották, mert Szlovákiában kirándultak. A pici lány most megilletődve ült a vásárhelyi PMK-ban egy óriási fotelben, miközben kollégánk fényképezte. Annával együtt Az év babája fotózáson tegnap 128 apróság vett részt.
A Kopunovics házaspár szemük fényével, a két és fél éves Annával. Fotó: Tésik Attila
A vásárhelyi Kopunovicsék már második éve hozzák el kislányukat Az év babája fotózásra. A két és fél éves Kopunovics Anna tavaly jobban tűrte a fényképezést. Tegnap a Petőfi Művelődési Központ második emeleti klubjában alig akart fotóriporter kollégánkra ránézni, a mosoly elmaradt. Szülői segédlettel azonban sikerült gyönyörű képeket készíteni. Az apróság nem sírt, csak csöndben ült a fotelben. Édesanyjától megtudtuk, hogy amúgy sem sírós baba. Mikor valami problémája van, vagy valami nem tetszik neki, akkor inkább a maga nyelvén elmagyarázza, de nem hisztizik.

– Annácska az egyetlen gyermekünk, de később még szeretnénk neki testvérkéket – árulta el az édesanya, Kopunovics Lászlóné, Gabriella.
A kislány maga is szeretne már kistesót. Már készül is a hugi vagy öcsi fogadására, játékbabáin tanulja a fürdetést. Szülei már egy nagyobb ágyat is vásároltak neki, hogy a korábbit megkaphassa a kis jövevény.

Ma: Mindszenten

A babák fotózása ma Mindszenten folytatódik. A kicsiket és kísérőiket délután egy és három óra között várjuk a Tisza Művelődési Házban. Játékunk fődíja egy 100 ezer forint értékű takarékbetétkönyv – az Apátfalvi Takarékszövetkezet jóvoltából. A kategóriák első három helyezettjei pedig egy-egy PegPerego akkumulátoros kismotorral gazdagodnak.

Annak ellenére, hogy egyelőre Annának nincs testvére, nem kell egyedül játszania. Mivel a család új otthonát építi, ezért ideiglenesen együtt laknak nagyszülőkkel, illetve az édesapa testvérével. Krisztián, az Annánál egy évvel idősebb unokatestvér jó pajtása a kislánynak, s közel is vannak egymáshoz.
– Salgótarjáni vagyok, de a vásárhelyi főiskolás éveim alatt beleszerettem a városba, és itt ragadtam. Ide kerülésem után 1-1,5 hónappal felhívtam szüleimet, hogy itt akarok maradni. Megérte, hisz találkoztam későbbi férjemmel – mondta Gabriella.

A növénytermesztő és kertészdiplomát szerzett édesanya azért azt elárulta, hogy itt az alföldi laposon csak egy dolog hiányzik neki, s azok az otthoni hegyek.

Mivel Anna anyukája salgótarjáni, a Kopunovics család igen sokat kirándul azon a vidéken. A kislány alig múlt pár hónapos, mikor elvitték a nagyszülőkhöz. Mivel közel van Szlovákia, így át is mentek. Ehhez azonban útlevélre van szükség. Anna alig múlt egyesztendős, mikor kiváltották neki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsótér úgy döntött: polgármester marad

Mindszent polgármestere marad Zsótér István, aki korábban a távozás gondolatával kacérkodott. A mai… Tovább olvasom