Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Antal végrehajtást kér Zsótér ellen

Mindszent - Végrehajtást kér a bíróságtól Antal István mindszenti képviselő Zsótér István polgármester ellen, mert szerinte a kisváros első embere 300 ezer forinttal tartozik neki. Zsótér szerint nem kell kifizetnie a pénzt, nem is fogja, míg a bíróság erre nem kötelezi.
A bíróság döntheti el, hogy ki kell-e fizetnie Mindszent polgármesterének, Zsótér Istvánnak azt a 300 ezer forintot, amelyet Antal István települési képviselő követel rajta. A pénzt a városatyától kapta Zsótér, miután a jó hírnév megsértéséért polgári pert indított még a 2006-os választási kampányt követően Antal ellen. A képviselő a helyi lapban, a Mindszenti Hírekben azt állította: a kisváros első embere hazudott a gázközművagyon felhasználásáról. A képviselő-testület felhatalmazása és tájékoztatása nélkül döntött több mint 10 millió forint működési célú felhasználásáról, hogy a kampányban elmondhassa: nincs működési hitele a városnak. A lap hasábjain kijelentette: Zsótér jó pénzért MSZP-s szavazógépet játszik a megyei közgyűlésben.

Végrehajtást kér a bíróságtól Antal István mindszenti képviselő Zsótér István polgármester ellen. Fotó: Tésik Attila
Végrehajtást kér a bíróságtól Antal István mindszenti képviselő
Zsótér István polgármester ellen. Fotó: Tésik Attila

Már az akkori ítéleteket is másképpen értelmezték a felek. Zsótér szerint a megyei bíróság első fokon neki adott igazat, csak éppen nem ítélte meg számára az egymillió forintos nem vagyoni kártérítést, így fellebbezett. Antal úgy vélte: az ő javára döntött a bíróság. Másodfokon Zsótér keresetének adtak helyt, és a képviselőnek 300 ezer forintot kellett kifizetnie, valamint helyre kellett igazítania a Mindszenti Hírekben az MSZP-s szavazógépes kijelentését. Mindezt megtette, de a Legfelsőbb Bírósághoz fordult, ahol az ő javára döntöttek.

– Azóta is várom, hogy kamatostól visszafizesse a pénzt a polgármester. Újra bírósághoz fordulok, ezúttal végrehajtásért – mondta Antal István, aki szerint a polgármestert minősíti, hogy eddig nem fizette ki neki a jogosan járó összeget.

– Egy sor sem utal arra, hogy vissza kellene adnom a 300 ezer forintot – vélte ugyanakkor Zsótér István. Szerinte nem kötelezte erre a Legfelsőbb Bíróság. Hozzátette: amint kötelezi erre a bíróság, fizet.

Olvasóink írták

 • 7. politikautalo 2009. október 31. 16:42
  „antal meg a polgármesterség? egy önállo gondolata sincs:))”
 • 6. Rosmary53 2009. október 27. 15:01
  „Tyúkper...ezek vezetők? Szégyen...”
 • 5. Minibusz 2009. október 23. 17:26
  „Kezdem unni ezeket a dolgokat.
  Most már ott tartok, hogy még a megyéből is elköltözök inkább, mint hogy ezt hallgassam vagy "asszisztáljak" hozzá a választásokon. mert az be kell látni, bárkire is szavazok, csak veszíthetek.
  1 dolgot szerettem volna már régóta, mégpedig, hogy legyen ott/itt munkahely, és akár én is kaphassak ott munkát.
  Erre semmi esély sem most, sem a következő 1 millió évben.
  És még optimista voltam.”
 • 4. lilo 2009. október 23. 08:49
  „Szegény Mindszent. Mi lett belőled? Egy viszonylag gazdag településből?
  Miért kell még mindig a hatalomért marakodni, hiszen úgy is nemsokára itt az új választás.
  Mocskolódás nélkül nem lehet élni ebben az országban? A szólásszabadság nem ezt jelenti. Hol vagyunk mi még a demokráciától? Talán előbb mégis a T. polgárok fejében kellene rendet tenni. És ez nem csak a mindszentiekre vonatkozik. Túl sok a hiszékeny ember, akit mindig palira lehet venni, mert az igazáért nem mer kiállni.”
 • 3. Holló 2009. október 22. 18:27
  „Pengemester!!!

  Nos még egyik beruházás sem tart ott, hogy abból bármi is legyen a közeljövőben tehát kérdem én miből gondolod, hogy jó lesz?
  Egy kapavágás sem történ a szennyvíz témában és egy liter gáz sem lett még kitermelve!!!”
 • 2. Pengemester 2009. október 22. 12:56
  „Meglepne,ha egyáltalán jelöltetnék magukat. Ha a 2010-14.-es ciklusban nem is,de a következőben nem lesz ám rossz dolog Mindszent első emberének lenni. Amennyiben megvalósul a szennyvízberuházás,csak a tisztító olyan nagyságrendű helyi adót tesz vissza a közösbe,mint a mostani forráshiány. Ehhez jöhet hozzá,ami a gázmező megnyitása kapcsán folyik be.”
 • 1. Én2 2009. október 22. 12:28
  „Antal István nagyon szeretne már polgármesster lenni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztettet kapott a tanárverő anya

Hat hónap, végrehajtásában két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte jogerősen szerdán a vásárhelyi bíróság azt a nőt, aki október 7-én bántalmazta gyermeke tanárát. Tovább olvasom