Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Áprilistól nyolc patika ügyel Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Vásárhelyen megváltozott a gyógyszertári ügyeleti rendszer. Ezt a feladatot korábban több mint 12 évig a Központi gyógyszertár látta el, február 11-étől pedig hét patika osztozik a feladaton. Április elsején ehhez a körhöz várhatóan csatlakozik a nyolcadik, a Sárkányfű gyógyszertár is.
Vásárhelyen február 11-étől – mint arról már hírt adtunk – megváltozott a gyógyszertári ügyeleti rendszer. Ez a szolgálat 1995. novembere óta a Szegfű utcai Központi gyógyszertárra hárult, amely többször kezdeményezte a feladat megosztását, ezzel kapcsolatos kérelmét a kamara is támogatta. Elérkeztek a határra, egyedül nem bírták finanszírozni, a kötelezettség központi támogatásban sem részesült, nekik kellett kigazdálkodni a bevételből. A jövedelmezőség pedig – mint arról korábban Bereczki Veronika, a Központi gyógyszertár vezetője beszámolt – fokozatosan csökkent, az ügyelet mindig is veszteséges volt.

Február közepétől megváltozott a gyógyszertári ügyeleti rendszer Vásárhelyen.
Fotó: Tésik Attila

Az ÁNTSZ legutóbbi döntése értelmében hét, főként belvárosi gyógyszertárt jelölt ki az ügyeletre. Ezt a Központi, a Dominó, a Zrínyi utcai, a Pingvin, az Erzsébet-kórház gyógyszertára, a Tescóban található Ibolya és a Family Centerben működő Máriatövis heti váltásban látja el. Már akkor szóba került egy nyolcadik intézmény csatlakozása, mostanra az is kiderült, ez a két hete átadott Fontana Egészség és Életmód Centrumban nyíló Sárkányfű gyógyszertár lesz.

– Az orvosi és a gyógyszerészeti tevékenység teljesen különválik – mondta dr. Balázs Éva, a Sárkányfű társtulajdonosa. – Mi a Fontanától a helyiséget béreljük, önálló vállalkozásként működtetjük majd a patikát. Minden szükséges dokumentumot, engedélykérelmet beadtunk az ÁNTSZ-hez; reményeink szerint a tiszti főgyógyszerész kedvező döntést hoz és április elsején megnyithatjuk a kaput a nagyközönség előtt. Attól a naptól az ügyeleti rendszerhez is csatlakozunk, ez hatósági feltétele működésünknek.

Olvasóink írták

 • 4. mérges 2008. augusztus 09. 19:50
  „jó lenne ha tudnám melyik gyógyszertáron van most a sor,mert nagyon fáj a torkom nem tudok nyelni.jobb lenne ha a benzin kúton megtudnám azt a szopodatós cukorkát venni és kész”
 • 3. netuddki 2008. március 20. 09:36
  „A többi gyógyszertárban pedig örömkönnyekben törtek ki...”
 • 2. Gábor1 2008. március 19. 18:07
  „És főleg éjszaka, amikor a lelkiismeret gyötri őket...”
 • 1. Menet Elek 2008. március 19. 10:28
  „Mert HMVHELY egy beteg város, narancsbőrre sok gyógyszer kell.......elsőőőőőőőőőőőőőőő”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Panelprogram Vásárhelyen: a rászorulóknak a város is segít

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi önkormányzat segít azoknak, akik nem tudják vállalni a rájuk eső rész kifizetését a panelfelújításban. Tovább olvasom