Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Árammal akarta megölni élettársát a kútvölgyi nő

Áramot vezetett a lemezkádba, úgy akarta megölni Szeri Sándort az élettársa – ám szerencsére rosszul kötötte össze a vezetékeket. A 41 éves kútvölgyi férfi szerint szerelme, a 28 esztendős Gabi a pénzére pályázott. Pár nappal korábban épp Sándor mutatta meg neki, melyik a fázis, hogyan kell vezetéket blankolni; még örült is, hogy a nőt így érdekli a villanyszerelés. A gyanúsítottat a vásárhelyi rendőrök elfogták.
Szeri Sándor úgy gondolja, élettársa a pénzéért akarta megölni. Fotó: Tésik Attila
– Az élettársam meg akart gyilkolni, de szerencsére nem sikerült neki – közölte a vásárhelyi rendőrkapitányság ügyeletesével Szeri Sándor. A 41 esztendős férfi még pénteken fürdéshez készülődött kútvölgyi tanyájuk előterében. Előbb élettársa, Gabi tisztálkodott a lemezkádban.
– Már bent ültem a vízben, mikor egy hatalmas csattanást hallottam. Mivel értek a villanyszereléshez, azonnal tudtam, hogy valami elektromos hiba lehet. Álmomban se gondoltam arra, hogy engem akart megölni – magyarázta döbbenten a férfi.

Hamar felfigyelt a kád lábához kötött, s elégett vezetékekre. Ekkor tudatosult benne, hogy az életére törtek. A szörnyű tragédiát úgy úszta meg teljesen sértetlenül, hogy 28 esztendős társa nem értett az elektromossághoz, és rosszul kötötte össze a vezetékeket.

– Képzelje el, pár napja megkérdezte tőlem, hogyan kell villanyt szerelni. Boldog voltam, hogy tanulni akar: elmagyaráztam neki mi a fázis, hogyan kell blankolni, meg ilyenek – folytatta Szeri Sándor.

Gabi a tanya szobájában lévő egyik hosszabbítóba dugta be a szivattyú levágott zsinórjait. Innen az ablakon áthúzta a két vezetéket, egészen a konyháig. Ezt követően végig a fal mellett, a nemrég lefektetett linóleum alatt a kádig vitte, ahol szakszerűtlenül a két lábához kötötte. Aztán az ablakból figyelte, mikor kezd fürdeni Sándor, s megnyomta a hosszabbítón lévő gombot. A csattanást hallva kerékpárra pattant, s eltekert. A rendőrök átfésülték a környéket, s pénteken késő éjszaka az egyik lakatlan tanyán el is fogták. Emberölési kísérlet alapos gyanúja miatt őrizetbe vették.

Szeri Sándor az elszíneződött kádat mutatja. Fotó: Tésik Attila
Sándor szerint élettársa a pénzéért akarta megölni. Még 1998-ban ismerkedtek meg: a férfi élelmiszerboltjában alkalmazta a lányt. A munkakapcsolatból gyorsan szerelem lett, s összeköltöztek. A bolttulajdonos annyira megbízott társában, hogy ő intézhette az összes pénzügyüket. Ez lett a veszte.

– Később a boltot kiadtuk bérbe. A bérleti díjat, havi 75 ezer forintot is Gabi vette fel. Most tudtam meg, hogy egy összegben egészen januárig beszedte a pénzt. Korábban kamionsofőrként dolgoztam, s a fizetésemet is ő kezelte. Miután elvesztettem az állásomat, a munkanélküli segélyem és egyéb alkalmi bevételeim is a közös kasszába folytak be. Összeszámolva: 6,5 millió forintom tűnt el egyik napról a másikra – panaszolta a férfi.

Szeri Sándor most szinte egyetlen fillér nélkül maradt. Fogalma sincs, miből él majd, miből vásárol takarmányt nyolc kecskéjének, kilenc disznójának, s egy tehenének. Búcsúzóul megmutatta az eperpalántákat, amelyeket még csütörtökön közösen ültettek el. Közben semmi furcsát nem látott Gabin, vidáman beszélgettek. A férfi szomorúan annyit még elárult, hogy fogalma sincs, hogyan tovább, de egyelőre nem akar beszélni élettársával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ódon szélmalomért westerncsizma jár

Egy romos tanyát vagy éppen egy ódon szélmalmot ábrázoló festmény különleges ajándéknak számít… Tovább olvasom