Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Árokba borult egy ittas vezető, egy másiknak jogsija sem volt - fotók

Ittasan vezetett és még vezetői engedéllyel sem rendelkezett egy 31 éves férfi, akit a járőrök igazoltattak Vásárhelyen. Egy másik ittas vezető az árokba borult.
Kora este egy közlekedési balesetnél intézkedtek a vásárhelyi rendőrök, miután egy Audi 80-as a maroslelei úton az árokba borult. Személyi sérülés nem történt, azonban a jármű 29 éves vezetője a helyszínen kifújta a szondát, ami jóval bűncselekményi értékhatár fölötti alkoholfogyasztást jelzett - tudta meg a rendőrségtől a delmagyar.hu.

Ezt követően bevallotta az egyenruhásoknak, hogy a vezetés megkezdése előtt 9 cl töményt és közel egy liter sört ivott meg. A férfit ezért a rendőrök előállították, vezetői engedélyét pedig elvették. Az ügy érdekessége, hogy a balesetet egy szabadidős rendőr észlelte. A sofőr azt mondta neki, hogy nem kér rendőri intézkedést, de mivel a rendőrben felmerült, hogy a férfi vélhetően ittas, ezért a helyszínre hívta kollégáit.

Árokba borult az Audi. Fotó: rendőrség
Árokba borult az Audi. Fotó: Rendőrség

Nem sokkal később az Ormos Ede utcán vonták intézkedés alá a járőrök egy Fiat személygépkocsi 31 éves sofőrjét. A rend őreinek az tűnt fel, hogy az autó meglehetősen bizonytalanul közlekedik. Ennek oka is csakhamar kiderült, ugyanis a sofőr szintén a bűncselekményi értékhatár fölött fújta ki a szondát, illetve az is kiderült, hogy soha nem is rendelkezett vezetői engedéllyel. Az egyenruhások közölték vele, hogy bűncselekmény gyanúja miatt előállítják, ezért ő átadta az autó kulcsát az utasának azzal, hogy vigyázzon az autóra, amíg ő a rendőrségen van. Az utas azonban miután elmentek a rendőrök, bepattant a járműbe és elindult vele. Ezt észlelte egy szolgálaton kívüli rendőr, aki saját kocsijával követte a férfit, majd értesítette a szolgálatban lévő kollégáit. Az egyenruhások a rendőrség előtt próbálták intézkedés alá vonni, de ő nem állt meg, hanem egyszerűen befordult a rendőrségi parkolóba. Ott ő is kifújta a szondát, ami nála is bűncselekményi értékhatár feletti ittasságot jelzett, ezért őt is előállították és vezetői engedélyét is elvették.

Személyi sérülés nem történt. Foót: rendőrség
Személyi sérülés nem történt. Fotó: Rendőrség

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság mindhárom férfi ellen ittas járművezetés vétség megalapozott gyanúja miatt kezdeményezett büntetőeljárást. Ráadásul a barátjának autóját vezető férfi ellen jármű önkényes elvétele miatt is büntetőeljárás indult.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. Csonka László 2011. február 13. 20:21
  „"Tisztaságot is vizsgálhatnak a vásárhelyi önkormányzat munkatársai" Vásárhelyiek, Lázár körme alá, kinéz majd ??????? Az autó után, mi következik ???? Dől már a csontváz, + ha nem lesz rendes takarítás, akkor +a sz@r is !!!!!!!!!!!!!”
 • 27. Csonka László 2011. február 11. 20:31
  „Segílyes + elkövető

  Moderátor jön a vicccccccccc !!!!!!!!!!!!!!

  Nyulat lop a cigány, bedugja a zsákba, s indulna haza,
  de jön a rendőr, és megállítja.
  - Mi van a zsákban?
  - Ááá,csák egy döglött nyúl, kápitány úr.
  - Na, nyissad csak ki azt a zsákot!
  A cigány kinyitja a zsák száját, a nyúl kiugrik, és elszalad.
  - Dik mán, hogy szálád, oszt még viteti is mágát!”
 • 26. Falcao 2011. február 11. 17:13
  „Vigyázzunk a jó erkölcsre.
  De akkor hogy a rákba kell leírni azt, hogy cigány?Roma?Vagy hogy?”
 • 25. Csonka László 2011. február 10. 15:40
  „23. Én2 2011.02.10. 10:44 "Délmadár" a hibás, nem frissíti a híreket, csak ez is egy bulvármédia!
  24. queenmargareth 2011.02.10. 13:38 Moderátor, az "éber elvtárs" Hétvégén, versenybe 3x "leradírozta" Orbán-nal kapcsolatos viccemet, pedig az nem is volt rasszista !!!!!!”
 • 24. queenmargareth 2011. február 10. 13:38
  „Volt itt egy hozzászólásom, semleges és eltűnt:(”
 • 23. Én2 2011. február 10. 10:44
  „Ebből is látszik, hogy milyen bunkó város Vásárhely, hogy hetekig egy cikket közölnek itt az olvalon.Nulla.”
 • 22. Csonka László 2011. február 10. 09:06
  „21. Minibusz 2011.02.10. 06:52 ?????????????? Gyalogos rendőr, lefényképezte ??????? Ja és "fehér holló" volt a "járőrtársa" vagy Kántor kutya, kitömve ???????? Az a baj, elveszítették "megelőző - elrettentő" hatásukat !!!!! Emlékeztetőül, hogy is kezdődik ez a régi vicc, a csendőr kakastollas kalapjáról ???????????”
 • 21. Minibusz 2011. február 10. 06:52
  „Tényleg nincs pénz a rendőrökre? Miért kell "szolgálaton kívűli" rendőrnek intézkednie?
  Gondolom, mert csak ő van "terepen", mert mondjuk utazik haza, vagy megy bevásárolni az asszonykával.
  Ezzel semmi gond nincs, de azért 1 nap alatt 2 eset egy városban, ez azért felvet 1-2 kérdést.
  Most nehogy azért ne legyen rendőr az utcán (jó értelemben persze), mert van egy kvóta, amit tartani kell!
  Guruljon az a kocsi egész nap!
  Mondjuk tegnap láttam egy gyalogos rendőrt is a kollégiumnál, ami szintén jó dolog, és hát arra is szükség lenne szerintem, hogy a frekventált helyeken ott legyenek gyalogosan is, mint pl a busz pályaudvar, tesco-spar parkoló, esetleg be is mehetnek melegedni, ha úgy adódik, meg ilyenek.
  Valóban jó a kocsi, de a gyalogos rendőr, talán emberibb, a szó leg nemesebb értelmében persze”
 • 20. jozko 2011. február 09. 23:59
  „Az, hogy egy ittas vezető az árokba borul, nem ok egy rendőri intézkedésre...
  Éna képen egy árokba borult autót látok-az persze lehet akár ittas is!

  Fogalmazásgátlás...”
 • 19. papsajt 2011. február 09. 21:14
  „A Suzuki megbízható :)
  Audi S8-luxuskocsi, amelyet Lázár János Fidesz-frakcióvezetőnek bérelnek havi 600 ezer forintért.”
 • 18. Falcao 2011. február 09. 21:11
  „Cigányok-e voltak?”
 • 17. Csonka László 2011. február 09. 21:09
  „Eszébe jutott Lázárnak az Audi S8-as, de szerinte az emberek akarták ! A választók dönthetik el, megéri-e nekik, hogy a Fidesz frakcióvezetője egy 450 lóerős luxusautóval jár. Ezt maga Lázár János mondta, akit az RTL Híradó kedden kérdezhetett először arról az autóról, amelyet havi 600 ezer forintért bérelnek neki A Fidesz frakcióvezetője egy Audi S8-as autóval jár, amely tízhengeres és 5 ezer köbcentis. Lázár János a 450 lóerős sportverzióval közlekedik, amely akár óránként 250-es tempóra is képes. Ezt azonban a hódmezővásárhelyi polgármester nem tudja kihasználni, hiszen a magyar autópályákon 130 km/órás sebességkorlátozás van érvényben. Lázár János szerint a kocsi kiválasztásánál a márka nem, csak a biztonság számított. Naponta ingázik Hódmezővásárhely és Budapest között, havi 7 ezer kilométert tesz meg, ehhez pedig biztonságos autó kell neki - mondta. Az RTL Híradó riportere azonban az Audi zászlóshajója, az S8-as töréstesztjét nem találta a hivatalos európai biztonságtechnikai oldalon. A német autóklub is csak a jóval kisebb teljesítményű márkatársáról írja, hogy magas biztonságot nyújt.
  Lázár János az RTL Híradónak elmondta: érezte a közvélemény értetlenségét, hogy miért van erre szükség. Ugyanakkor hozzátette: gyorsan kell Budapestre utaznia, amihez jó gépkocsi kell. (Lázár "csak" arról feledkezik meg, hogy sokkal kisebb teljesítményű autóval is lehet 130-cal menni.) A politikus beszélt arról is: az a kérdés, hogy ez megéri-e a hódmezővásárhelyieknek, és megéri-e az adófizetőknek. Ér-e a munkám ennyit? "Ezt Hódmezővásárhelyen néhányszor már eldöntötték, mikor 70 százalékkal megválasztottak" - nyilatkozta a politikus. Az autó bérleti díját felerészben a hódmezővásárhelyi önkormányzat, felerészben pedig a Fidesz-frakció fizeti, így állják a havi 600 ezer forintos bérleti díjat, és a havi 300 ezres üzemanyagköltséget.”
 • 16. Hungarikum 2011. február 09. 20:52
  „Hár erősen csalódtam benned kedves zeuszka!

  Nem figyeled te a híreket? Tegnap is volt a Híradóban a "kedves" polgármesterünk...
  A szuper biztonságos villámgyors négy karikás autójával...... Bezzeg mikor leesett a hó akkor nem volt benne annyi biztonságérzet h letakaríttassa az utakat! Tükörjég volt vársosszerte! Estek-keltek a vásárhelyiek!
  Szóval van polgármesterünk... és elmondhatjuk, hogy tényleg tojik a városra... :S”
 • 15. Csonka László 2011. február 09. 19:55
  „Szeged, az Zanzibár !!!!!!!! Ott fényes nappal az útközepén disznót vágnak, + a téli tüzelőt vadasparkból szerzik be !!!!! "Sáfári" ????? Polgármester, álláshalmozó, szervizbe vitte Audiját, csak nem tudják ki-mit fizet, felesbe!”
 • 14. zeuszka 2011. február 09. 19:35
  „Vásárhelyen sokkal több balhé van mint Szegeden. Egyáltalán van ott polgármester? Évek óta ez megy ott. Nem lehet az, hogy szarik a polgármester a városra?”
 • 13. vuk 2011. február 09. 18:51
  „Mondjuk ket tomeny meg ket sor meg onmagaban nem annyira veszelyes... Ennel tobb lehetett itt.
  Remeljuk a huvoson majd jol ellesznek.
  (ezekutan remelem nem a kerekparosok lesz a problema az utakon, azok legalbb nem tarolnak le egy buszmegallonyi embert)”
 • 12. csillogás 2011. február 09. 16:05
  „jobb helyeken az embereket már szoktatják az eu-szabványhoz, ami szerint 2cl és 4cl van.”
 • 11. dmdmdm 2011. február 09. 14:14
  „"...és közel egy liter sört ivott meg." - ínnye baze!”
 • 10. kispipin 2011. február 09. 12:48
  „9. princeoftheport Hát, ott a pont.”
 • 9. princeoftheport 2011. február 09. 12:17
  „4. kispipin 2011.02.09. 11:02

  3 darab 3 centes....... az 9 centiliter.
  Matek? :-)”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ékszereivel mutatkozott be a Rozetta Japánban

Egyedüli magyar cégként vett részt üveg ékszereivel a Tokiói Nemzetközi Ékszerkiállításon a vásárhelyi Rozetta Üvegstúdió. Tovább olvasom