Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Árva László az Emlékpont új vezetője

Hódmezővásárhely - Árva László magyar–történelem szakos pedagógus irányítja mostantól az Emlékpont szakmai munkáját Vásárhelyen.
A Németh László Gimnázium és Általános Iskola igazgatója főtanácsadóként koordinálja a közgyűjtemény munkáját. Megbízatása 2014 végéig szól. Megírtuk: az Emlékpont éléről több mint 3 év után, április végén távozott Blazovich
Péter.

Az intézményvezetői posztra kiírt pályázat eredménytelen volt – tudatta Nagy Imre, a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ igazgatója. Hozzátette: a közgyűjtemény a múlt bemutatása mellett országosan egyedülálló módon vállal szerepet a 20. század második felének tudományos feldolgozásában. Hétről hétre kihelyezett tanórákra járnak ide a város végzős középiskolásai, így fontos, hogy az intézmény élén az oktatási feladatokat és a gyakorlatot is jól ismerő szakember álljon. Ezért kérte fel Árva Lászlót a feladatra – indokolta döntését a város kulturális intézményeinek vezetője.

Olvasóink írták

 • 5. Hód 2013. november 14. 08:18
  „Az emlékpont bevételéből még a villanyszámlát sem tudnák kifizetni, ezért jó egy olyan igazgató, aki nem kerül semmibe.”
 • 4. történész 2013. november 13. 18:17
  „ha kötelező lesz menni,hát biztos sokan mennek majd”
 • 3. online 2013. november 13. 16:14
  „Szerintem meg rálőcsölték....”
 • 2. Én2 2013. november 13. 14:46
  „Tömegek,? én még nem láttam tömegeket.Fő, hogy két állása lesz.”
 • 1. pachakuti 2013. november 12. 17:36
  „Most már nem csak a város végzős középiskolásai, de a széles nagyközönség is rendszeres látogatója lesz az Emlékpontnak. Jelentősen bővíteni kell a látogatási időt és el kell kezdeni parkolók építését az oda látogató tömegeknek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élelmiszercsomagot osztanak szét több mint 1500 családnak

Hétfőtől péntekig 1583 rászoruló család kap tartós élelmiszerekből (liszt, tej, tészta, édesítő) összeállított csomagot Vásárhelyen. Tovább olvasom