Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Aszfaltgőz Vásárhely és Mindszent között

Hódmezővásárhely - Félpályás útlezárásokra számíthatnak november végéig azok, akik Mártély és Mindszent között közlekednek. Elkezdődött ugyanis a Vásárhelyt Mindszenttel összekötő 14 kilométeres út teljes felújítása, amelyre már régóta vártak a környékbeliek.
Régóta várják a mindszentiek, hogy megújuljon a lakóhelyüket Vásárhellyel összekötő közút. A mindössze 14 kilométer hosszú szakasz állapota az utóbbi időben nagyon leromlott, több helyen kivályúsodott, kikátyúsodott a felület.

– Az amúgy is rossz minőségű utat csak tovább rontotta, hogy a legutóbbi árvízi védekezés során a gátakra igyekvő óriási gépek súlya alatt több helyen is megrepedt az aszfalt. Erre több képviselőtársammal együtt fel is hívtuk a közútkezelő figyelmét – mondta Antal István mindszenti önkormányzati képviselő.

Miután semmi sem történt, a mindszenti városatyák Lázár János országgyűlési képviselőhöz fordultak. Ő levelet írt Kóka János gazdasági miniszternek, melyben kitért az út állapotára, illetve fontosságára. Naponta több száz mindszenti jár át kocsival Vásárhelyre dolgozni, nyaranta a mártélyi holtágat is rengetegen keresik fel, ezért viszonylag nagy az út forgalma.

Lázár János közbenjárása hatott, mert a napokban a Magyar Aszfalt Kft. elkezdte a felújítást. Úgy tudom, ez a szakasz nincs benne a kormány kiemelt útrehabilitációs programjában, ezért is nagy szó, hogy mégis elindult a munka. A három érintett önkormányzatnak egy fillérjébe sem kerül a beruházás, teljesen állami pénzből megy – mondta Antal István.

Az építés során egy speciális technikát alkalmaznak. Elsőkét felmarják a régi aszfaltot, ezt követően cementtel keverik össze, majd elsimítják. A végén pedig kétrétegnyi aszfaltot húznak rá.

Jelenleg Mindszent határában dolgoznak a gépek és az emberek. A tervek szerint november 30-áig elkészül az első ütem, vagyis a Mindszent és Mártély közötti mintegy hat kilométeres szakasz. A további munkálatokat várhatóan jövő tavasszal folytatják.

Antal István hozzátette, hogy az építés alatt több esetben is félpályás útlezárásokra kell számítani. Néha hosszú ideig is áll a forgalom az egyik irányban. Ő is Vásárhelyen dolgozik, s a reggeli munkába menetelnél inkább a Mihási út felé kerül, mert így időt spórol meg. Ezt a kis kellemetlenséget viszont el lehet azért viselni, hogy hamarosan új útjuk lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gazdálkodó lett a vásárhelyi Fodor Imre

Hódmezővásárhely - Fodor Imre vásárhelyi ügyvéd ezentúl nem jár tárgyalóterembe: 250 hektáros, több… Tovább olvasom