Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Átadták a hódmezővásárhelyi élményfürdőt

Átadták a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszoda bővítésével kialakított új élményfürdőt vasárnap, a beruházásra félmilliárd forintot fordított az önkormányzat.
Birtokba vették a gyerekek a vásárhelyi élményfürdőt, amit vasárnap ünnepélyes keretek között adtak át. A Gyarmati Dezső Sportuszoda újonnan átadott része mintegy 500 millió forintból, állami és uniós támogatások nélkül, kizárólag önkormányzati forrásokból épült meg.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő az avatóünnepségen emlékeztetett a vásárhelyi fürdőkultúra hagyományaira.
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő az avatóünnepségen emlékeztetett a vásárhelyi fürdőkultúra hagyományaira.

A létesítmény két új medencével bővült: az egyik 227 négyzetméteres vízfelülettel, és számos vízi játékkal a 2–10 éves gyereket várja. A másik 60 négyzetméteres, ülőfelületekkel felszerelt, 36 fokos termálvízzel töltött medence. Az utóbbiban az idősebb korosztály is kikapcsolódási lehetőséget talál. – A gyerekek számára ez egy régen várt esemény – mondta Almási István. A város polgármestere szerint jól kihasznált lesz az élményfürdő. A sportberuházás ezzel még nem ért véget, tovább bővül az uszoda: a 2016-os ifjúsági úszó Európa-bajnokságra a jelenlegi vizes létesítmények mellé egy 33 méteres bemelegítő medencét építenek, amely alkalmas lesz vízilabda mérkőzések lebonyolítására is.

Birtokba vették a gyerekek a vásárhelyi élményfürdőt.
Birtokba vették a gyerekek a vásárhelyi élményfürdőt.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő az avatóünnepségen emlékeztetett a vásárhelyi fürdőkultúra hagyományaira, melyek 100 évre tekintenek vissza, majd arról is szólt, hogy a fürdő építése a két háború között kezdődött el. A politikus szerint jó döntés volt, hogy a város 2002-ben nem élménypark jellegű beruházásba fogott, hanem korszerű sportcentrumot épített. A elmúlt 12 esztendő igazolta ezt a döntést. Nyolc éve, pedig már valamennyi általános iskolás megtanul úszni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áprilisra eltűnik a volt Kossuth épülete

Megkezdődött a volt Kossuth-iskola bontása Hódmezővásárhelyen. Tovább olvasom