Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Átadták a Lázár utcai fecskeházat

Hódmezővásárhely - 28 család kapta meg tegnap új otthonát a vásárhelyi Lázár utcában, ahol az önkormányzat 175 millió forintból alakíttatta át társasházzá a korábbi irodaépületet. Az első lakók már be is költöztek.
Tegnap délelőtt adták át a vásárhelyi Lázár utca 10. szám alatt, a korábbi Hódút Kft. székházából átalakított új önkormányzati bérházat. Az épület 31 lakásából 28-nak a bérlője tegnap vehette át az 5 évre szóló szerződését Lázár János polgármestertől a lépcsőházban rendezett avatóünnepségen.

Vásárhely polgármestere elmondta: a közgyűlés két évvel ezelőtt határozta el, hogy gyarapítja az önkormányzati tulajdonú lakásállományt, hiszen közel 1000 család vár otthonra. Az idén már átadták a volt munkaügyi központ Dr. Rapcsák András úti épületéből kialakított szociális bérlakásokat. A városi rendőrkapitányság melletti Lázár utcai épületben, amelyet a helyi Építészmester Zrt. alakított át, nem szociális bérlakásokat, hanem a piacinál 15 ezer forinttal alacsonyabb díjú otthonokat alakítottak ki – a bérleti jogot olyanok kapták meg, akik már rendelkeznek lakáscélú megtakarítással, s innen saját otthonba akarnak majd költözni. Az épület 175 milliós átalakításához 50 millió forintot nyert a város a Holcim Alapítványtól. Az alapítványt képviselő Márta Irén azt hangsúlyozta, hogy Vásárhely jó kidolgozott pályázatával nyerte el a jelentős támogatást.

Szép kilátások. Elek Andrea, Hornyák Tibor és Alex az új lakásuk ablakában. Fotó: Tésik Attila
Szép kilátások. Elek Andrea, Hornyák Tibor és Alex az új lakásuk ablakában.
Fotó: Tésik Attila

Az új lakók örömmel nézték meg a zömében 50 négyzetméteres lakásokat. Többségük tegnap már birtokba is vette új otthonát.

– Boldogok vagyunk, hogy nekünk ítélték ezt a lakást. Kisfiammal, Bencével és Lilla lányommal költözünk ide – mondta Kovács Mónika, miközben megszemlélték új otthonukat. Nem vár sokat a költözéssel Elek Andrea és Hornyák Tibor sem, Alex nevű fiukkal albérleti otthonukat cserélik fel erre. – Sok helyen laktunk már, s most nagyon örülünk ennek a karácsonyi ajándéknak – mondták. Kónyáné Bálint Ilona gyermekorvos telefonon számolt be szeretteinek, mi is történt az ünnepségen. Majd felemelte 4 és fél hónapos kislányát, Grétát, hogy közösen szemléljék meg leendő otthonukat.

Rendelők a földszinten

A 175 millió forintból teljesen átalakított épület földszintjére költözik januárban a Városháza utcai központi rendelőintézetből a most még ott működő három gyermekorvosi és egy fogászati rendelő, a központi orvosi ügyelet, valamint a most még a Bajcsy-Zsilinszky utca 70. szám alatt működő védőnői szolgálat.

Olvasóink írták

 • 18. Beth 2008. december 27. 09:39
  „Neked és családodnak is vadlab!”
 • 17. kobold 2008. december 26. 16:51
  „vajon a zsoldos u.9. mikor lessz szociális bérlakás?”
 • 16. vadlab 2008. december 24. 15:11
  „Karácsonyi ötleteim:
  az ellenségednek megbocsátás,
  az ellenfelednek türelem,
  a barátodnak szeretet,
  a partnerednek szívesség,
  mindenkinek jóindulat,
  minden gyermeknek egy jó példa,
  magadnak tisztelet.
  KELLEMES KARÁCSONYI ŰNNEPEKET”
 • 15. Beth 2008. december 23. 17:04
  „Egyetértek a te véleményeddel is Power!”
 • 14. Power 2008. december 23. 13:38
  „Ebből is az látszik, hogy egyáltalán nem biztos, hogy csak a fiataloknak vannak lakásgondjai. Már nem csak a fiatalok vannak munka nélkül.
  Az idősebbeknek azonban már semmi nem kedvez a lakáshoz jutáshoz.”
 • 13. Beth 2008. december 23. 08:53
  „10! Jó hozzáállásod van ám! Mert ha én megpályáztam egy állást, akkor azért engem választottak, mert én egy beosztott vagyok? Több mindennel kell rendelkeznie egy igazgatónak, hogy csak úgy beosszák az embert. Pl. el kell fogadnia az állást stb. Nem a szocializmusban vagyunk. Én legalábbis nem abban nőttem fel.”
 • 12. csavok 2008. december 22. 17:44
  „Véleményem szerint ezek az önkormányzati lakásépítések, átalakítások hasznosak.
  Segítik a dolgozó fiatalokat a megkapaszkodásban. Én ezeknek kifejezetten örülök. Az, hogy találunk vagy belemagyarázunk hibákat a lakáskiosztásba természetes emberi tulajdonság és lehet, hogy van alapja.
  De ezek engem egyáltalán nem érdekelnek. Szerintem döntő mértékben azok kapták akik megérdemelték.
  Szerintem az a legfontosabb, hogy a szerződések olyanok legyenek, amelyek a takarékoskodásra és a jól végzett munkára ösztönözenek. Ne lehessenek ezek "örök"lakások és szociális járandóságok.
  Én erről a részéről nem tudok semmit, de bízom benne hogy így van.”
 • 11. vadlab 2008. december 22. 16:59
  „A Bethlen G Ref. Gimn. mint neve is sugallja nem Önkormányzati intézmény. Semmi köze a városhoz! Az Igazgatót meg békén kellene hagyni, nem Ő kapott lakást a felnőtt gyereke kezét nem foghatja.
  Ha valóban rendelkezik lakással a családja abban az esetben szerintem is etikátlan a kiutalás.No de ezt valakinek bizonyitani is kellene!
  Én is ellaknák a városközpontban havi 11eFt-ért!”
 • 10. Én2 2008. december 22. 15:23
  „Ezt a hölgyet lj nevezte ki, az ő beosztottja vannak ilyen dolgok csak azt hiszik, hogy az emberek hülyék. Mióta vezető akkora autóval jár hogy no, azelőtt nagyon egyszerű volt. Ingyen lakás rohadt jó sok fiatalnak is jó lenne.”
 • 9. Beth 2008. december 22. 15:17
  „upsz! elírtalak, bocsi: javítva efje”
 • 8. Beth 2008. december 22. 15:16
  „Nem ismerem ejfe az említett hölgyet, de inkább ő, mint bárki más, aki nem fog tudni normálisan élni egy szép, új otthonban. Éljenek normálisan, csendben, főleg ha megfeleltek a pályázati kiírásnak. Nem gondolom, hogy diszkriminálni kellene azokat, akik ismert felmenőkkel rendelkeznek.”
 • 7. hujujuj 2008. december 22. 13:15
  „http://api01.jobbik.net/ az igazság ezen az oldalon van!!”
 • 6. efje 2008. december 22. 11:33
  „Nem hiszem hogy van meg olyan igazgató a varosban akivel a polgármester úr nincs jóban. A választások után ok is jönnek-mennek a hatalom kénye kedve szerint. A Betlenes hölgy is nyilván jóban van vele, azért kapott a kislánya szép új lakást. Ejnye-bejnye! Ez idén mar a sokadik bakija. Sok kicsi sokra megy! Ezt fújja nagydobra a sajtó ha van töke a lába közt!
  Nem fogja.”
 • 5. vadlab 2008. december 21. 21:20
  „Én2 - Írhattam volna igy is: Lázár utcai ház A névvel nem utaltam senkire.”
 • 4. Meglátó 2008. december 21. 15:02
  „Apró érdekességek azért vannak a lakások elosztásában és a rászorultság megítélésében! Hogyan juthatott kedvezményes lakás kiutaláshoz Kónyáné Dr.Bálint Ilona mivel Szegeden saját tulajdonú lakással rendelkezik,amit ugyan jó magyar forintért kiad albérletbe.Az ebből befolyó ősszeg bőségesen fedezi a fecskeház bérleti összegét.Ezen kívül azt sem árt tudni ,hogy a doktornő Édesanyja a Bethlen Gábor Ref.Gimnázium igazgatója-aki állítólag városunk első emberével nem ápol igazán jó kapcsolatot”
 • 3. Power 2008. december 21. 13:16
  „Szép dolog, de mi lesz öt év múlva? 5 év alatt megoldódik a lakáshelyzetük?”
 • 2. Én2 2008. december 21. 10:47
  „Miért is Lázár ház, nem a saját pénzéből alakították át. Ezt lehet üdvözölni 8 év munkája.”
 • 1. vadlab 2008. december 20. 21:18
  „Voltam az átadáson és szerintem nagyon jó hogy ez az épület igy átalakult és ilyen célra hasznosul !
  Ahogy elnéztem mindenki magyar nemzetiségű volt és kevés az esélye hogy 5 év alatt lelakják a lakásokat.
  Ugye az 5 év bérleti jog ebben az esetben nem meghosszabbitható?
  Szép lett a Lázár ház!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hanuka, az olajcsoda ünnepe

Hódmezővásárhely - A keresztény karácsonnyal egy időben, idén december 21-étől 28-áig tartják a zsidók a hanukát, amely a fény, az olajcsoda ünnepe. Tovább olvasom