Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Átadták a szociális intézményeket az egyháznak

Hódmezővásárhely - Júliustól a hajléktalanszálló, a gondozási központ, a középsúlyos értelmi sérültek lakóotthona, valamint a támogató szolgálat a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásába került – hangzott el csütörtökön sajtótájékoztatón.
Ezen szociális intézményeket, ellátásokat a vásárhelyi közgyűlés döntése alapján a kistérségi fenntartású Kapcsolat Központtól vette át a katolikus egyház. Bálint Gabriella, a Kapcsolat Központ főigazgatója mutatta be tegnap a Badalik Bertalanról – vásárhelyi születésű domonkos szerzetes – elnevezett szociális szolgáltató vezetőjét, Ritz Juditot.

Az új főigazgató – 1993-tól a Szeged-Csanádi Egyházmegye idősek otthonát vezeti – bízik abban, hogy a Kapcsolat Központtól átvett 45 munkatárssal folytatni tudja a sikeres munkát.

Olvasóink írták

 • 13. t680822g 2011. július 08. 21:42
  „11. achilleus: A Katolikus egyház csak karitászkodjon a saját pénzén, ne az adófizetők pénzén, az állam és az egyház szétválasztása már az egész világon megtörtént. Így is felháborítónak tartom, hogy az egyházakat állami pénzből is finanszírozzák, pénzeljék őket a saját híveik!”
 • 12. niemand 2011. július 08. 12:41
  „A gyermekotthonok miért nem kerülnek egyházi kézbe egytől-egyig? Ha jól tudom, bizonyos otthonok továbbra is állami kézben vannak és lesznek is! Valami rendszeresség nem kellene a vezetésben?”
 • 11. achilleus 2011. július 08. 10:22
  „De érdekes, amikor az egyház az oktatási intézményekre "vet szemet", akkor az a legnagyobb baj, hogy nem az elesettekkel foglalkozik. Most pedig, hogy egy szociális intézmény működtetését veszi át, jobb híján jön az ájtatos manózás, a hátsó szándékok keresése, hiszen mi mást lehetne erre mondani, amikor egyik legfontosabbat, a karitász elvét gyakorolja. http://www.karitasz.hu/magunkrol/kuldetes
  Legyünk már egy kicsit megértőbbek, már ha még képesek vagyunk rá: http://www.karitasz.hu/uploads/1/menu/105/fajlok/10parancsolat.pdf”
 • 10. t680822g 2011. július 08. 09:36
  „Én mint volt "bennfentes", tudom, hogy a közhittel szemben, nagyon kevés a pénze a katolikusoknak, és az lesz, hogy elsősorban azok kapnak szociális ebédet, akik az egyháznak dolgoznak, vagy valamilyen szívességet tesznek. Evvel fognak fizetni a mi pénzünkből (állami pénzből), nem beszélve azokról, akik így kimaradnak az ellátásból, mert az ájtatos manók kedvezményezettjei elveszik tőlük a helyet.”
 • 9. Együgyű 2011. július 08. 09:15
  „De érdekes dolgok történnek a megyében!
  A történetet Ópusztaszerrel kezdeném!
  Én hibban itt mit csináltam volna?
  Egyesítetem volna Hódmezővásárhely és az Egyháznak az erre szánt anyagi kiadásaira szánt tőkéjét! Ezekre a kiadásokra több pénz jutott volna, esetleg biztonságosabban működnének az intézmények? Az Egyház talán egyedül nem diktálhatna! Ellenőrzöttebb lehetne a rendszer!
  Vagy kell HMVHELYEN BMW-re vagy AUDIRA és fenntartására az így megtakarított pénz?”
 • 8. eldorádó 2011. július 08. 07:54
  „t680822g : tévedni tetszik. (az első reakciómat kimoderálták, mert biztosítottalak, hogy nem maradnál ellátás nélkül Te sem, ha rászorulnál)”
 • 7. Larsson 2011. július 07. 20:42
  „Na mehet a mutyizás, az egyházon keresztül a legkönnyebb visszajuttatni a millákat a pártkasszába...”
 • 6. KamuNeni 2011. július 07. 19:58
  „Semmi rossz nincs a vallassal. A hit sok embert pozitivan segitett a multban es segit ma is. De az egyhaznak atadni?? Miert? En is atvettem volna oket. A nagy ahitat elfogta oket?

  Adhattak volna a baptistaknak pl. vagy a krishnaknak. Azok jobban mukodtettek volna mint a katolikusok.”
 • 5. joy 2011. július 07. 18:59
  „Azt mondanám, nagyon helyes, csináljanak valamit a pénzünkért, ha nem tudnám: Pár megfélemlített szakember éhbérért, több karitatív személy ingyen dolgozik, és a juttatások többségét meg néhány vezető lenyúlja, innen benzin megy az audiba, mert nekik az jár!
  Úgy-e láz.ár?”
 • 4. Queenmargareth 2011. július 07. 18:18
  „Akkor lett minden elszúrva a magyar népnél, bárki bármit mond, amikor István győzött és kereszténységet erőltettek ránk. Felhígították mindig a magyar népet és mindig el is buktunk mindent.És most újra hatalmat kapnak.......”
 • 3. eldorádó 2011. július 07. 18:12
  „<moderálva>”
 • 2. Jozsoci 2011. július 07. 17:15
  „Röstellem, nem emlékszem ki mondta ki az állam és az egyház különválasztását Magyarországon. De most már mindegy, az úgyis semmis.”
 • 1. t680822g 2011. július 07. 16:04
  „Felháborító! Lázár elvtárs újabb ámokfutása. Részvétem a Vásárhelyieknek, az ájtatos manók fogják eldönteni ki kaphat szociális juttatásokat, szoc. ebédet pl. Felháborító, vissza a középkorba!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utánfutóval vitték el a sínt

Mintegy húsz mázsányi átalakított sínvasat loptak el a közelmúltban a hódmezővásárhelyi vasútállomás állatfelhajtójából. Tovább olvasom