Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Áthelyezik az üzleteket a főutca túloldalára

Idén, de legkésőbb jövő év elején új helyre költözik a vásárhelyi Emlékpont mögötti ABC, hamburgerbár és fagyizó. A tulajdonosok részére az önkormányzat telket ajánlott fel a közeli Rózsa utcában. A vállalkozók ezt elfogadták, s hamarosan elkezdik az új épületek terveztetését, a szakhatósági engedélyek beszerzését.
Jövő nyáron itt már nem szolgálják ki a vendégeket. Fotó: Tésik Attila
A tervek szerint még idén parkot alakítanának ki a vásárhelyi Andrássy utcán, az Emlékpont múzeum háta mögötti területen. Itt azonban egyelőre egy élelmiszerbolt, egy fagyizó és egy hamburgerbár üzemel.

– Tárgyaltunk az érintett üzletek tulajdonosaival és sikerült megegyeznünk velük. Legkésőbb jövő év elején új helyre, a főút túloldalán lévő Rózsa utca elejére költöznek – nyilatkozta lapunknak Csorba Mihály alpolgármester.

Itt az önkormányzat telket ajánlott fel nekik. A terület továbbra is a város tulajdonában marad, így a vállalkozóknak nem kell érte fizetniük. Viszont az üzletek felépítése, berendezése teljes egészében az ő költségük.
Mivel a 47-es főút mentén áll az Emlékpont, s a túloldalon jelölték ki az üzletek új helyét, a tervek szerint rendőrlámpás gyalogátkelőhelyet alakítanak itt ki.

– A Rózsa utcai élelmiszerbolt tervrajza hamarosan elkészül. Nincs konkrét időpont, meddig kell elköltöznünk – mondta Dékány Tamás, az Emlékpont mögötti ABC tulajdonosa.

A vállalkozó megjegyezte, a különféle szakhatósági engedélyek beszerzésében is segít az önkormányzat. Hozzátette, azt szeretnék, ha minél hamarabb megnyílhatna az új üzlete, mely nagyobb és modernebb lesz, mint a mostani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tabáni nap

A tabáni nap sztárvendége a Hip Hop Boyz volt szombaton. A hagyományos vásárhelyi Damjanich utcai… Tovább olvasom