Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Átstrukturálják Hódmezővásárhely hiteleit

Hódmezővásárhely - Hitelnyújtásra és számlavezetésre írt ki tendert a vásárhelyi önkormányzat – olvasható az uniós közbeszerzési portálon.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Göbl Vilmos sajtóreferens ezzel kapcsolatban elmondta: ezzel a lépéssel egyetlen forinttal sem nő a város adóssága, csak a régebbi, a jogszabályváltozások alapján működési hitellé átalakított folyószámlahitelt cseréli az önkormányzat kedvezőbb konstrukciójú, alacsonyabb kamatozású, hosszú lejáratú hitelre.

A közbeszerzési portál szerint az önkormányzat tárgyalásos tenderen 1,4 milliárd forintos működési hitel folyósítására keresi a legkedvezőbb ajánlatot. A hitel időtartama a szerződéskötéstől számított 240 hónap, azaz 20 év. A város emellett százötvenöt forint- és tíz devizabankszámlájának vezetésére is keres ajánlattevőt, úgy, hogy az azokat kezelő pénzintézet 200 millió forintig folyószámlahitelt is biztosítson a városnak – közölte lapunkkal Göbl Vilmos, aki a következőkkel folytatta: – Hódmezővásárhely a felvett hitelek minden egyes forintját fejlesztésre fordította, a város vagyona az utóbbi években több mint négyszeresére nőtt. Az állami adósságkonszolidáció mértéke nagyobb volt, mint a város által 2006-ban kibocsátott kötvény összege, a fennmaradó hitel nagysága a város vagyonának csupán 10 százaléka, és kevesebb, mint amekkora adóssága 2002-ben az önkormányzatnak volt.

Az adósságkonszolidációban Hódmezővásárhely adósságának 70 százalékát vette át az állam. Az önkormányzat teljes adóssága 22,358 milliárd forint volt, ebből 15,651 milliárdot vállal át az állam, a fennmaradó hitelállomány 6,707 milliárd forint.

Olvasóink írták

  • 5. Secem 2013. augusztus 29. 17:48
    „3. szuszikla - Ha nem tetszik amit tesznek, jövőre nem kell rájuk szavazni. Ilyen egyszerű! A végén győz a többség, akinek tetszik, hisz azért szavazott rájuk. És ez, joggal lehet egy ok az adóemelésre. Ennnnyi.”
  • 4. mivan? 2013. augusztus 21. 10:26
    „Átstrukturálás. Mindig tanulok valami újat. És mindig elő tudnak húzni egy hangzatos kifejezést...”
  • 3. szuszikla 2013. augusztus 18. 22:54
    „Erre még Einstein is csak ennyit mondana: Hiába nőtt a város vagyona az utóbbi években több mint a négyszeresére, ha a város lakossága az utóbbi években lassan már a negyedével csökkent, mindenki menekül külföldre. Könyörgöm ha már ennyire növekszik a város vagyona, azt ne a lakosságból szipolyozzák már ki, például az országban rekord nagyságú építményadóval, és inkább termelő üzemekkel növeljék a város vagyonát, ne csili-vili sétafikázó utcákkal!”
  • 2. palimadar 2013. augusztus 14. 22:27
    „A fennmaradó összegből le kellene vonni Lázár magánvagyonát, amit nyilván önként felajánl felelőtlen gazdasági politikája által okozott károk enyhítésére.”
  • 1. mivan? 2013. augusztus 14. 18:05
    „Kíváncsi vagyok, hogy azután amit az Erstével műveltek ki fog jelentkezni a tenderre.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Királyi lett a vásárhelyi Kéktói Ménes

Ünnepséget rendeztek Vásárhelyen a Kéktói Ménesnél, amelyet Árpád-házi Daka József – női ágon vallja magát az uralkodóház leszármazottjának – királyi ménessé nyilvánított. Tovább olvasom