Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Átvágott egy gázvezetéket egy markoló Mindszenten

Mindszent - A katasztrófavédelem 42 lakos ideiglenes kimenekítéséről gondoskodott.
A katasztrófavédelemhez szerdán 12 óra 12 perckor érkezett a bejelentés, hogy Mindszent belterületén, a Buday Nagy Antal és a Bajcsy-Zsilinszkyí Endre utcák kereszteződésében szivárog a gázvezeték, egy 110 miliméter vasatgságú, 3 bar nyomású vezeték szakadt át, sérült meg – tudtuk meg a helyszínen Jernei Zoltán századostól, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálattól. A helyszínre kiérkező vásárhelyi tűzoltók fecskendővel rögtön elkezdték hűteni a feltárt csövet, a környéken áramtalanítottak és 22 ingatlanból 42 embert lakoltattak ki ideiglenesen.

Átvágott egy gázvezetéket egy markoló Mindszenten. Fotó: Imre Péter (galéria)

A szakemberek rövid időn belül elhárították a problémát, és a lakosok 14 óra és 14.30 között már visszaköltözhettek házaikba, áramszálgáltatás azonnal volr, a gázra kicsit várni kellett. – Nem ijedtünk meg különösebben – mondta a kereszteződés közelében lakó Pozsár Rókusné –, már újra otthon, a megszokott körülnmények között lehetünk, nincs semmi baj. Ezt a gondolatot fűzte tovább a szomszéd, Jelenfi Istvánné, aki elmondta: mikor meghallották, hogy gázszivárgás van, azonnal áramtalanítottak ingatlanjukban, nehogy katasztrófa történjen, majd kitelepítve az utca közepén várakoztak arra, mikor költözhetnek vissza otthonaikba.

A pronlémát valószínűleg a csatornázással kapcsolatos munkák okozhatták, egy munkagép sérthette meg a gázcsövet. A szerdai nap eseménydús volt a megyében: Domaszéken is történt gázszivárgás, ott nem kellett senkit kiköltöztetni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokáig semmit nem tudtak ötvenhatról

Csak a rendszerváltás után értesültek arról Romániában, hogy Magyarországon 1956-ban megpróbálták megdönteni a kommunista diktatúrát. Tovább olvasom