Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Átvesz Hódmezővásárhely a 47-es útból

Hódmezővásárhely - Két új gyalogátkelő építését is tervezik az Ady Endre és a Tóalj utcai körforgalmi csomópont között Vásárhelyen. Az egyiket az Ady–Bartók utca, a másikat a Szentkirály–Tóalj utca találkozásánál. Az említett, zebra nélküli útszakaszokon most is előszeretettel mennek át a gyalogosok és a kerékpárosok.
Még az idén átveszi Vásárhely a közútkezelőtől a 47-es számú főút Ady Endre–Tóalj utcai körforgalmi csomópontig tartó szakaszát – derült ki a legutóbbi rendkívüli közgyűlésen. A város cserébe odaadja, és így a főút részévé válik majd a Tóalj utcai csomóponttól a laktanyai körforgalomig tartó útszakasz.

A fenntartóváltással némiképp átalakul az önkormányzathoz kerülő szakasz közlekedési rendje is. Mint arról korábban beszámoltunk: 2 körforgalmat is kialakítanak azon a részen, amelyet átvesz a város. Már dolgoznak a Ady–Kodály Zoltán utca–Hősök tere, valamint a Tóalj–Szőnyi utca–Hősök tere találkozásánál kialakítandó csomópontokon. Utóbbiak építésére mintegy 164 millió forintos támogatást nyert a város, és a tervek szerint szeptemberre el is készülnek.

Az Ady Endre utcán közlekedési lámpa is segítené az átkelést a strandhoz. Fotó: Török Anita
Az Ady Endre utcán közlekedési lámpa is segítené az átkelést a strandhoz.
Fotó: Török Anita

Az új körforgalmak mellett 2 gyalogátkelő kialakítását is tervezi az önkormányzat. Az egyik az Ady Endre–Bartók Béla utca találkozásánál, azaz a strandnál teszi lehetővé a gyalogosok közlekedését, míg a másik a Szentkirály–Tóalj utcánál (Mol-benzinkút). A gyalogosok és a kerékpárosok egyébként most is előszeretettel kelnek át mindenféle zebra nélkül az említett útszakaszokon.

A gyalogátkelők várhatóan a jövő év első felében készülnek el – hallottuk a vásárhelyi önkormányzatnál. Megtudtuk: az Ady–Bartók találkozásánál közlekedési lámpával tennék biztonságosabbá az átkelést, a Szentkirály–Tóalj utca között pedig az előzetes tervek szerint járdaszigettel lassítanák a forgalmat. A 2 gyalogátkelő költsége várhatóan mintegy 16 millió forintba kerül majd, a beruházás finanszírozására pályázni szeretne Vásárhely.

Olvasóink írták

 • 13. eldorádó 2011. augusztus 01. 08:29
  „8. Én2 2011.07.30. 12:15-nek:

  frankó aza körforgalom (semmi turbósáv). egyedül, a középen lerakott óriás kulát nem tudom mire vélni, az volna a megrongált Oldalkocsis Pannónia szobor?!”
 • 12. cikicakk55 2011. július 31. 21:17
  „Tudja valaki, hogy a Lázáru.Rapcsák András utcai körforgalomban a kerékpárosoknak hol lesz a helye? Én a Lázár utcán járok minden nap és eddig a közlekedési lámpa tele zöldjének köszönhetően biztonságosan tudtam tovább hajtani egyenesen a Petőfi utca fele.Most amennyire eddig készen van a körforgalom,egyáltalán nem tudom kinézni,hogy a kerékpárosoknak ezen túl hogy lehet túl jutni a körforgalmon?”
 • 11. Cheguevara 2011. július 31. 01:21
  „Fehér csíkos zebrákat kérünk az Ady Endre utcára. Költségek: 1-2 doboz fehér festék, a milliók helyett.”
 • 10. Én2 2011. július 30. 17:47
  „Már 100 év óta kértük de soha nem csinálták meg. Pedig nem hülyeség.”
 • 9. eldorádó 2011. július 30. 17:16
  „kellenek a körforgalmak: így éjszaka nem lehet százzal száguldani a városon, ellenben nappal lehetne a Népkert körül Forma1 futamot rendezni! :)
  A zebrák is kellenek, akár szeptember 1-től, ha már ott festik a körforgalmat.

  Még egy kérésem vala: a kórház mögött szedjék fel a fekvőrendőröket és "egyirányúsítsák" a Hunyadi utcát is Tarján felé (kivéve a kerékpár forgalmat), mindenki jól járna! Az utcán csökkenne a forgalom - az autók sem döccennének! A mentősöknek is jó esne...”
 • 8. Én2 2011. július 30. 12:15
  „zoltánszabó-nagyon jó a meglátásod, szerintem ennyi körforgalom nem kellene.A Kinizsi, Teleki utcai nagyon pocsék.”
 • 7. Norman_Bates 2011. július 30. 10:09
  „Magyarul ez a rész se lesz sózva, meg + 2 körforgalom amibe télen lehet driftelni, mert arra aztán várhatunk, hogy lázár sózzon valamit is a 400 forintos benzinből”
 • 6. efje 2011. július 29. 23:37
  „Jól rákaptak az urak a pályázati pénzekre! Ha holnap reggelre arra ébredne a varos, hogy valaki odatett két gyalogátkelőhely táblát és zebrát festett az útra, szerintem mar másnap délre elbontaná a hatóság.”
 • 5. hajnalka 2011. július 29. 21:18
  „A 47-es út hivatalos nyomvonala végre nem az Ady Endre utca lesz. (Eddig azért nem festettek zebrát, mert az a közútkezeló tulajdona, nem az önkormányzaté... Bár a balesetveszély a vásárhelyieket fenyegette a kijelölt átkelők hiánya miatt, de hát máséra csak nem festünk tán csíkokat?! ) A leendő sétálóutca grandiózus terve szerint a Szentes felé menő forgalom is elkerüli az Ady utcát, hiszen gépjármű nem mehet a Kossuth tér felé. Az autóbuszok is más útvonalon közlekednek majd.
  Csak halkan kérdezem: mi teszi szükségessé a két körforgalom kiépítését?
  A gépjármű forgalom várható csökkenése?”
 • 4. zoltanszabo 2011. július 29. 15:58
  „Minek oda flancos lámpa.
  Igaza van a T. 3, kommentelőnek !
  Egy vödör sárga festék, egy sablon--2 ember , megfesti az átkelőt pár óra alatt.
  Az itt várt 16 milliót --FORDÍTSÁK MUNKAHELY teremtésre !!!!!!!!!!”
 • 3. Cheguevara 2011. július 29. 11:16
  „Egy pár közlekedési zebra felfestése csak nem kerül sok millió forintba a városnak, gondolom csak megér annyit, hogy kevesebb gyermeket, felnőttet fog gázolásos baleset érni az Ady Endre utcán. De ha a városvezetésnek nehezére esik adják ide a festéket majd a vásárhelyi lakosok önkéntesen felfestik azokat a zebrákat, közös érdekünk a biztonságos közlekedés.”
 • 2. Cheguevara 2011. július 29. 11:09
  „Az Ady Endre utcán belül NEMCSAK az Ady Endre és Bartók Béla utca találkozásánál van szükség gyalogátkelőre HANEM az Ady Endre és NAGY ANDRÁS JÁNOS UTCA illetve az Ady Endre és IPOLY UTCA találkozásánál is szükséges a gyalogátkelő kiépítése, mivel tudtommal ott sem köti össze lebegő híd az utca két oldalát. Vagy esetleg az Ipoly és Nagy András János utcáknál nyugodtan elüthetik a gyalogosokat a Bartók Béla utcánál meg már nem?”
 • 1. Nostradamus 2011. július 29. 08:32
  „Azért elég lassan esett le a tantusz! Már nagyon régen kellene. Mint ahogy a Hódtó utcán a Lidl -lel szemben is... A strandnál egyébként iskolai csoportok járnak át hosszú évek óta. Kész csoda, hogy végre illetékesek is észrevették.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyitott garázsból lopta el a biciklit

Egy nyitva hagyott garázsból lopott el egy nagy értékű kerékpárt Vásárhelyen egy férfi. Kétezer forintért adta el. Tovább olvasom