Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Augusztusra kész a buszpályaudvar

Az idén már biztosan nem kezdik el a vásárhelyi buszpályaudvar átalakítását. A tervek ugyan elkészültek, de még zajlik a közbeszerzési eljárás, amelynek várhatóan februárban lesz eredménye. Így tavasszal kezdődhet a 200 milliós beruházás.
Tavasszal kezdődik a vásárhelyi Bocskai utcai buszpályaudvar felújítása. Az engedélyes tervek elkészültek, s jelenleg a közbeszerzési eljárás zajlik, tájékoztatta lapunkat Kelemen László állomásfőnök. Várhatóan februárban derül majd ki, hogy mely cég végezheti el a 200 milliós munkát.

Az utasok egyébként a mostaninál jóval szebb környezetben várakozhatnak majd a járatokra. Az elképzelések szerint ugyanis bővítik a főépületet, amely a jelenleg külön található forgalomirányító helyiséget is magába foglalja majd. Ezzel a változással pedig az utasok egy helyen kapnak meg minden információt. Az épület lapos tetejét is átalakítják nyeregtetősre. Fent a buszvezetőknek pihenőszobát, szociális helyiségeket, illetve informatikai központot terveznek.

A vásárhelyi buszpályaudvar peronjának területét is megnövelik, az utasváróhoz pedig üzleteket építenek majd. A megújult állomást a tervek szerint várhatóan augusztus 20-án adják át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb átadások Vásárhelyen

Újabb vásárhelyi utakat újítottak fel a több mint kétmilliárdos rehabilitációs program révén. Tegnap… Tovább olvasom