Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Autóillatosítók Vásárhelyről

A kedvelt autóillatosítók jelentős hányadát a Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft-nél készítik, bérmunkában.
Heti több 10 ezer darabos tételről, számos illatról van szó, és a már 15 éve gyártott termékek az országon kívül uniós és kelet-európai országokba is eljutnak.

A kezdeti kézimunkát követően a cég folyamatosan fejlesztett, gépesített, bővített. A szociális foglalkoztató nemcsak autóillatosítókat gyárt – hetente több 10 ezer példányban, számos illatban – a kenderfonónak raschel-zsákokat gyárt, egy csongrádi cégnek kötött sapkákat bojtoz, működtet varróüzemet és készít díszdobozokat, papírtáskákat (például az önkormányzatnak), valamint csillárokat, különböző ajándékfigurákat, például díszhajólat, melyek Európa több országába eljutnak: A cég talán legfontosabb terméke a hagyományos vásárhelyi hímzés, aminek készítésével szinte már csak itt foglalkoznak nagyobb tételben.

Keresse írásunkat a Délmagyarország szeptember 12-ei számában!

Délmagyarország / Délvilág hírek Fizessen elő a napilapra!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országzászló Vásárhelyen

Szeptember 21-én avatják fel Hódmezővásárhelyen a város új országzászlaját – jelentette be a szerdai sajtótájékoztatón Kószó Péter alpolgármester. Tovább olvasom