Délmagyar logó

2016. 09. 26. hétfő - Jusztina 10°C | 20°C

Autós üldözés, több milliós kár: kié a felelősség?

Hódmezővásárhely: Olvasónk, Gyarmati Lajos vetette fel a hódmezővásárhelyi autós üldözés kapcsán, amikor egy pár civódása okozott több milliós kárt és 5000 embernél áramkiesést: felmerült-e valakiben, hogy az okozókra terhelje az anyagi felelősséget?
Önfeledt civódásuk több millió forintba került, ki tudja, hány embernél olvadt le még emellett a mélyhűtő: ne az állam pénzén szórakozzanak! Ha nincs elég pénzük, részletekben kellene vonni az összeget a fizetésükből, ez elrettentő példa lehetne - véli olvasónk.

Ezért nem volt áram...
Ezért nem volt áram...

Megírtuk: Ittasan, rendszám nélkül, kergetőzés után okozott balesetet két fiatal, a rendőrség eljárást indított ellenük. Az áramszolgáltatás helyreállítása közben egy szerelőt áramütés ért.

És Ön mit gondol az eset kapcsán, kié a felelősség?

Legyen Ön is tudósító!

Írjon cikket, küldjön be képet, videót a hétköznapokról, különlegességekről, időjárás okozta természeti változásokról, érdekes eseményekről, szokatlan dolgokról. Legyen olvasóból tudósító! Címünk: delvilag@delmagyar.hu

Olvasóink írták

49 hozzászólás
 • 49. besenyőmiskabácsi 2012. szeptember 16. 22:47
  „47. murphyka 2012.09.12. 16:25
  A szerelő munkahelyi balesete annak a felelőssége, aki odaküldte őt hogy feszültség alatt dolgozzon.

  Feltéve, ha meg nem környékezik a dolgozót, hogy vállalja magára a balhét !”
 • 48. Queenmargareth 2012. szeptember 12. 18:51
  „hú, mekkora lenne most a felhajtás, ha kerékpároztak volna, autóvezetés helyett.......”
 • 47. murphyka 2012. szeptember 12. 16:25
  „A szerelő munkahelyi balesete annak a felelőssége, aki odaküldte őt hogy feszültség alatt dolgozzon. Minden ilyen munkavégzésnek meg vannak a szabályai és azt nem tartották be a DÉMÁSZ részéről.Ezért az oszlop kidötő nem felel.Másért igen, de ezért a DÉMÁSZ a felelős.”
 • 46. szatyi 2012. szeptember 12. 13:52
  „"45. okoskaaa 2012.09.12. 11:53 "

  Értsd már meg! A szerelő munkahelyi balesete -áramütés, megégés, rokkanttá válás- nem róható fel az oszlop kidöntőjének!”
 • 45. okoskaaa 2012. szeptember 12. 11:53
  „deszkás és a többiek: ha a kárt okozó járt volna így, vagyis őt b..ta volna agyon az áram vagy tette volna rokkanttá, hát akkor tényleg az lett volna, h még azt is mi fizetjük (rehab, roki stb)...”
 • 44. czindi 2012. szeptember 12. 10:43
  „43. KamuNen, az írásod egy katasztrófa. ( pirossal jelzi a hibákat, tehát lehet/ne/ javítani! Igenis mindenért felelniük kell: Az okozott károkért, az (esetleg egy életre elnyomorodott emberért, stb.) de ezt már sokan megírták. Sajnos amíg jogászaink ilyen "elnézőek", nem is lesz rend eben az országban. Sőt, továbbmegyek: ország sem lesz sokáig, ha így maradnak a dolgok...”
 • 43. KamuNeni 2012. szeptember 12. 09:19
  „Lepkehalo ez hulyeseg amit irsz, mert nem volt szandekos. Ha szandekos akkor buncselekmeny, de ha nem akkor nem buncselekmeny. Meg a hulyenek is vilagos.

  Ugyanakkor a felelosseg az autosoke a szamla pedig a varose vagy falue vagy eppen kihez tartozik a kart szenvedett valami.

  Miert? Mert tudva tudjak ha kiteszik a kozteruletre akkor kar erheti es ezt onkentesen vallaltak akkor mikor felallitottak. Ha van biztositojuk akkor az kifizeti oket, hisz ezert vannak. Az autost meg megbuntetni a balaset okozasert es a szabalytalansagert. Kesz

  nem kell itt okoskodni es megtobb hulye gatlo szabalykat feltenni es csinalni. Mar igy is tul sok hulye szabaly/torveny van aminek nem is szabadna a konyvekben lennie.

  A sok okoskodo paranoias aki szerint igy is meg ugyis lehetett volna annak azt ajanlom hogy ne mozduljanak ki otthonrol mert akarmi is erheti oket es meg a labukat sot karjaikat is elveszthetik kint kozteruleten.

  Sot azt se ajanlanam a sok paranoid okoskodonak hogy hazban lakjanak mert akarmikor a fejukre eshet a teto es egy eletre nyomorekke valhatnak vagy meghalhatnak. Lakjanak satorban mert annak nincs sullya.

  Sot gazt se hasznaljanak mert ha felrobban akkor megegnek/halnak/serulnek es a szomszed hazban is kart tehetnek es akkor fizethetik annak is a karat.

  Sooot.....

  Sorolhatnam a sok okoskodo paranoid bunkonak a vilag vegeig, akkor se retenek a lenyeget, mert csak a sajat hulyeseguket hajlandok ismetelni meg a mit a TV-ben lathank hallanak.”
 • 42. lepkehalo 2012. szeptember 12. 08:31
  „Szerintem még ez is áll:
  "A közérdekű üzem működésének megzavarása egy bűncselekmény, amelyet a Büntetőtörvénykönyv határoz meg, megadva a büntetését is:

  "260. § (1) Aki közérdekű üzem működését berendezésének, vezetékének megrongálásával, vagy más módon jelentős mértékben megzavarja, bűntettet követ el, és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
  (2) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt bűnszövetségben, öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt különösen nagy, vagy ezt meghaladó vagyoni hátrányt okozva követik el.
  (3) Aki a bűncselekményt gondatlanságból követi el, vétség miatt három évig, különösen nagy, vagy ezt meghaladó vagyoni hátrány okozása esetén öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
  (4) E § alkalmazásában közérdekű üzem a közmű, a közforgalmú tömegközlekedési üzem, a távközlési üzem, valamint a hadianyagot, energiát, vagy üzemi felhasználásra szánt alapanyagot termelő üzem."
  (Wikipédia)”
 • 41. aquila0126 2012. szeptember 12. 07:45
  „40. deszkás 2012.09.11. 22:56 Elmagyarázom, hogy te is megértsd.
  Büntetőjogilag nyilván felelniük kell, de szerintem az anyagi kár megtérítéséről szó sem lehet.
  A villanyoszloppal kapcsolatban meg annyit, hogy ha egy balesetnél nekimegy egy gépkocsi, attól nem szabadna kettétörnie. Hiszen nem egy 40t-s szerelvénnyel csapták ki, hanem egy 1000-1500 kg-os autóval. Szerinted ezek az oszlopok szabványosak? Nyilván a betonvas tartotta csak a már régóta megrepedt vasbeton oszlopot. Szakértő majd megállapítja.
  A szerelő balesete nagyon sajnálatos de ennek semmi köze az esethez. Munkabalesetről van szó. A szolgáltató majd válaszol miért kellett feszültség alatt szerelnie a szerelőnek.”
 • 40. deszkás 2012. szeptember 11. 22:56
  „"...miért ilyen hitvány minőségű a villanyoszlop".. olvasom. Kábé mint az eszed.”
 • 39. tom_peris 2012. szeptember 11. 22:43
  „"ne az állam pénzén szórakozzanak!"
  Az Államnak nincs pénze... kap pénzt tőlünk... és a mi felhatalmazásunkkal elvesz pénzt a cégektől...
  de az nem az állam pénze...
  az a mi pénzünk... amit az állam (ami mi vagyunk) arra költ ami nekünk jó...

  ez az elmélet... és ennek kellene történnie... és ha mindezt belátjuk, akkor máris kevésbé szeretnénk villanyoszlopot dönteni...”
 • 38. aquila0126 2012. szeptember 11. 20:49
  „Nagyon egyszerű a kérdés, erre találták ki a KGFB-t. Az okozott kárt a biztosító fizeti. Ő majd lebokszolja az áramszolgáltatóval, hogy miért ilyen hitvány minőségű a villanyoszlop. Egy biztos, jelen esetben nem a károkozóé a számla.”
 • 37. THK 2012. szeptember 11. 20:36
  „36,
  de a biztosítási alap rendezi a károsultak felé!
  (a biztosító aztán perli az elkövetőn, hiába volt annak GKFB-je - de a károsultak szempontjából ez már mindegy, a lényeg, h nem nekik kell pereskedniük)”
 • 36. szatyi 2012. szeptember 11. 20:22
  „"32. eldorádó 2012.09.11. 18:58

  GKFB: a gépjármű kötelező biztosítása az ilyen esetekre van kitalálva, de hogy műköködik-e?"

  Ha ittasan követték el a cselekményt, a biztosító felelősségvállalása nem áll meg!”
 • 35. deszkás 2012. szeptember 11. 20:02
  „Vágom.”
 • 34. CsImre 2012. szeptember 11. 19:23
  „" felmerült-e valakiben, hogy az okozókra terhelje az anyagi felelősséget?"

  Mondjuk anno a jogalkotókban? Ez is egy cikk volt, köszönjük.”
 • 33. eldorádó 2012. szeptember 11. 19:15
  „A hibaelhárításon dolgozó Démász dolgozó sérülése munkahelyi baleset - ezért nem a károkozó autós a felelős (és nem is a KGFB )”
 • 32. eldorádó 2012. szeptember 11. 18:58
  „GKFB: a gépjármű kötelező biztosítása az ilyen esetekre van kitalálva, de hogy műköködik-e?”
 • 31. Meglátó 2012. szeptember 11. 17:36
  „Tényleg a károkozókon kellene behajtani a felmerült köültségeket!Azonban van az országban sok-sok olyan károkozó aki az ominózus kár értékének több százezerszeresét okozza az egész ország lakosságának.Azokat miért nem kellene már elszámoltatni.”
 • 30. DMagóg 2012. szeptember 11. 16:46
  „Ilyenkor talán nem a károsultaknak kellene bizonyítaniuk, hogy annyi az annyi, hanem a károkozóknak, hogy nem annyi az!”
49 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikkasztás gyanúja miatt nyomoznak a takarékszövetkezetnél

Sikkasztás miatt folytat nyomozást a rendőrség az egyik Hódmezővásárhelyen működő takarékszövetkezetnél. Tovább olvasom