Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 05. szombat - Viktor, Lorinc

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Hódmezővásárhely hírek > Autós üldözés, több milliós kár: kié a felelősség?

Autós üldözés, több milliós kár: kié a felelősség?

Hódmezővásárhely: Olvasónk, Gyarmati Lajos vetette fel a hódmezővásárhelyi autós üldözés kapcsán, amikor egy pár civódása okozott több milliós kárt és 5000 embernél áramkiesést: felmerült-e valakiben, hogy az okozókra terhelje az anyagi felelősséget?

Delmagyar.hu - 2012.09.11. 05:10
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Önfeledt civódásuk több millió forintba került, ki tudja, hány embernél olvadt le még emellett a mélyhűtő: ne az állam pénzén szórakozzanak! Ha nincs elég pénzük, részletekben kellene vonni az összeget a fizetésükből, ez elrettentő példa lehetne - véli olvasónk.

Ezért nem volt áram...
Ezért nem volt áram...

Megírtuk: Ittasan, rendszám nélkül, kergetőzés után okozott balesetet két fiatal, a rendőrség eljárást indított ellenük. Az áramszolgáltatás helyreállítása közben egy szerelőt áramütés ért.

És Ön mit gondol az eset kapcsán, kié a felelősség?

Legyen Ön is tudósító!

Írjon cikket, küldjön be képet, videót a hétköznapokról, különlegességekről, időjárás okozta természeti változásokról, érdekes eseményekről, szokatlan dolgokról. Legyen olvasóból tudósító! Címünk: delvilag@delmagyar.hu
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

12345 következő >> végére >>> 49 hozzászólás
Moderálásra küldöm 49. besenyőmiskabácsi 2012.09.16. 22:47

47. murphyka 2012.09.12. 16:25
A szerelő munkahelyi balesete annak a felelőssége, aki odaküldte őt hogy feszültség alatt dolgozzon.

Feltéve, ha meg nem környékezik a dolgozót, hogy vállalja magára a balhét !

Moderálásra küldöm 48. Queenmargareth 2012.09.12. 18:51

hú, mekkora lenne most a felhajtás, ha kerékpároztak volna, autóvezetés helyett.......

Moderálásra küldöm 47. murphyka 2012.09.12. 16:25

A szerelő munkahelyi balesete annak a felelőssége, aki odaküldte őt hogy feszültség alatt dolgozzon. Minden ilyen munkavégzésnek meg vannak a szabályai és azt nem tartották be a DÉMÁSZ részéről.Ezért az oszlop kidötő nem felel.Másért igen, de ezért a DÉMÁSZ a felelős.

Moderálásra küldöm 46. szatyi 2012.09.12. 13:52

"45. okoskaaa 2012.09.12. 11:53 "

Értsd már meg! A szerelő munkahelyi balesete -áramütés, megégés, rokkanttá válás- nem róható fel az oszlop kidöntőjének!

Moderálásra küldöm 45. okoskaaa 2012.09.12. 11:53

deszkás és a többiek: ha a kárt okozó járt volna így, vagyis őt b..ta volna agyon az áram vagy tette volna rokkanttá, hát akkor tényleg az lett volna, h még azt is mi fizetjük (rehab, roki stb)...

Moderálásra küldöm 44. czindi 2012.09.12. 10:43

43. KamuNen, az írásod egy katasztrófa. ( pirossal jelzi a hibákat, tehát lehet/ne/ javítani! Igenis mindenért felelniük kell: Az okozott károkért, az (esetleg egy életre elnyomorodott emberért, stb.) de ezt már sokan megírták. Sajnos amíg jogászaink ilyen "elnézőek", nem is lesz rend eben az országban. Sőt, továbbmegyek: ország sem lesz sokáig, ha így maradnak a dolgok...

Moderálásra küldöm 43. KamuNeni 2012.09.12. 09:19

Lepkehalo ez hulyeseg amit irsz, mert nem volt szandekos. Ha szandekos akkor buncselekmeny, de ha nem akkor nem buncselekmeny. Meg a hulyenek is vilagos.

Ugyanakkor a felelosseg az autosoke a szamla pedig a varose vagy falue vagy eppen kihez tartozik a kart szenvedett valami.

Miert? Mert tudva tudjak ha kiteszik a kozteruletre akkor kar erheti es ezt onkentesen vallaltak akkor mikor felallitottak. Ha van biztositojuk akkor az kifizeti oket, hisz ezert vannak. Az autost meg megbuntetni a balaset okozasert es a szabalytalansagert. Kesz

nem kell itt okoskodni es megtobb hulye gatlo szabalykat feltenni es csinalni. Mar igy is tul sok hulye szabaly/torveny van aminek nem is szabadna a konyvekben lennie.

A sok okoskodo paranoias aki szerint igy is meg ugyis lehetett volna annak azt ajanlom hogy ne mozduljanak ki otthonrol mert akarmi is erheti oket es meg a labukat sot karjaikat is elveszthetik kint kozteruleten.

Sot azt se ajanlanam a sok paranoid okoskodonak hogy hazban lakjanak mert… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 42. lepkehalo 2012.09.12. 08:31

Szerintem még ez is áll:
"A közérdekű üzem működésének megzavarása egy bűncselekmény, amelyet a Büntetőtörvénykönyv határoz meg, megadva a büntetését is:

"260. § (1) Aki közérdekű üzem működését berendezésének, vezetékének megrongálásával, vagy más módon jelentős mértékben megzavarja, bűntettet követ el, és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt bűnszövetségben, öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt különösen nagy, vagy ezt meghaladó vagyoni hátrányt okozva követik el.
(3) Aki a bűncselekményt gondatlanságból követi el, vétség miatt három évig, különösen nagy, vagy ezt meghaladó vagyoni hátrány okozása esetén öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(4) E § alkalmazásában közérdekű üzem a közmű, a közforgalmú tömegközlekedési üzem, a távközlési üzem, valamint a hadianyagot, energiát, vagy üzemi felhasználásra szánt alapanyagot termelő… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 41. aquila0126 2012.09.12. 07:45

40. deszkás 2012.09.11. 22:56 Elmagyarázom, hogy te is megértsd.
Büntetőjogilag nyilván felelniük kell, de szerintem az anyagi kár megtérítéséről szó sem lehet.
A villanyoszloppal kapcsolatban meg annyit, hogy ha egy balesetnél nekimegy egy gépkocsi, attól nem szabadna kettétörnie. Hiszen nem egy 40t-s szerelvénnyel csapták ki, hanem egy 1000-1500 kg-os autóval. Szerinted ezek az oszlopok szabványosak? Nyilván a betonvas tartotta csak a már régóta megrepedt vasbeton oszlopot. Szakértő majd megállapítja.
A szerelő balesete nagyon sajnálatos de ennek semmi köze az esethez. Munkabalesetről van szó. A szolgáltató majd válaszol miért kellett feszültség alatt szerelnie a szerelőnek.

Moderálásra küldöm 40. deszkás 2012.09.11. 22:56

"...miért ilyen hitvány minőségű a villanyoszlop".. olvasom. Kábé mint az eszed.


49 hozzászólás12345 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...