Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Autóverseny a dűlőkben

Ötven helyett néha százzal száguldoznak az autósok Öreg-Kishomokon. Miután két éve leaszfaltozták szinte valamennyi dűlőt, többen versenypályának nézik ezt a részt. A területen közel 140 család él, nagy többségük a 30-as övezet bevezetését szorgalmazza. Az önkormányzat felmérést készített, s várható, hogy még a nyár elején megjelennek a sebességkorlátozó táblák.
– Tizenhét éve lakom a Vajnai-dűlőben, előttünk is egyre több a száguldozó. Nemcsak segédmotoros fiatalok, hanem autósok is majd százzal mennek ezen a szűk úton – panaszolta Bathó Sándorné.
Az asszony véleményét szinte valamennyi öreg-kishomoki osztja. Miután 2005 őszén – hosszú várakozás után – végre aszfalt került a terület dűlőinek nagy részére, most már nem a sáros földút, hanem a gyorshajtók jelentenek gondot a helyieknek.

Kisné Törteli Krisztinának három kiskorú gyermeke van. A legidősebb, a tízéves Péterke kerékpárral jár be a Szőnyi-iskolába. Édesanya félti fiát, hiszen a keskeny dűlőkben az autósok zöme nincs tekintettel a kerekezőkre, szinte leszorítják őket az útról.

Erdei Eszter tizennégy, Balog Ilona pedig nyolc hónapos gyermekét alig meri babakocsival sétálni vinni Öreg-Kishomokon. Az anyukák szerint érdemes lenne kitenni a 30-as táblákat, talán ez visszatartja a száguldozókat. Persze az lenne a legmegfelelőbb, ha fekvőrendőröket telepítenének több helyen is.

– Már jeleztük kérésünket az önkormányzatnak. Azt a választ kaptam, hogy hamarosan sebességkorlátozó táblákat szerelnek fel a dűlők elejére – halljuk Saja Mária külterületi koordinátortól.

Benkő Zsolt önkormányzati képviselőhöz tartozik Vásárhely valamennyi külterülete. A fiatal városatya lapunknak azt nyilatkozta, hogy az önkormányzat emberei már felmérték Öreg-Kishomokot, s a nyár elején 30-as táblát tesznek mind a hat olyan dűlő elejére, mely a 47-es főútról nyílik, valamint további négy belsőre is. Fekvőrendőrök telepítését azonban nem tervezik, mert több tucat kellene belőlük, s ez túl költséges lenne.

– Néhány évvel ezelőtt a szemben lévő Új-Kishomokon már bevezettük a 30-as övezetet. Tapasztalatunk szerint bevált ez a változtatás. Ezt várjuk Öreg-Kishomokon. Felvettük a kapcsolatot a városi rendőrkapitánysággal, s a vezetőjétől ígéretet kaptunk arra, hogy ezentúl sűrűbben járőröznek, illetve sebességet is mérnek Kishomok mindkét részén – tette hozzá végül Benkő Zsolt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díjat ért a vásárhelxi kamionmérleg

Innovációs díjat nyert kamionmérlegjeinek kifejlesztéséért a vásárhelyi Metripond-M93 Mérleggyártó… Tovább olvasom