Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos 1°C | 4°C Még több cikk.

Avatás és tanévnyitó Vásárhelyen

Az elkészült regionális fejlesztő és információs centrumot is átadták a vásárhelyi Szántó Kovács János Általános Iskola tegnapi tanévnyitóján. Az új számítástechnikai tantermet és nyelvi labort nemcsak az itteni diákok, hanem más iskola tanulói, illetve óvodások is használhatják.
A vásárhelyi Szántó Kovács János Általános Iskola az Információs technológia az általános iskolákban elnevezésű Phare-program keretében 163 ezer eurót, vagyis 40 millió 750 ezer forintot nyert. A program megvalósításához az Oktatási Minisztérium és a vásárhelyi önkormányzat is hozzájárult. A pénzből regionális fejlesztő és információs centrumot alakítottak ki az intézményben, melyet a tegnap délutáni tanévnyitón adtak át.

– A földszinten létesült egy új, nyelvi laborral is kibővített számítástechnikai terem, melyben tizenkét számítógépet helyeztük el – mondta Bagi Lászlóné iskolaigazgató.

Ezenkívül négy tanterembe is került két-két számítógép, így a tanórákon és a délutáni napköziben is használhatják a diákok a berendezéseket. Az emeleten már korábban is volt felszerelt számítástechnikai tanterem, ide most újabb hét gép érkezett, de kettő jutott a tanáriba is. Az utóbbi kettő segítségével a pedagógusok könnyebben felkészülhetnek az órákra.

Emellett mintegy kétszáz fejlesztő és oktató szoftvert is vásárolt az iskola. Két rámpát is építettek, így akadálymentesítették az épületet.

A számítógépeket, illetve az oktatóprogramokat a kétszázhúsz – köztük harminc elsős – itteni diákon kívül a Móra Ferenc Külterületi ÁMK (Szikáncs, Batida, Erzsébet, Kútvölgy) és a Tarjáni Általános Iskola tanulói, valamint a Janikovszky Éva és Hermann Alice Óvoda gyermekei is igénybe vehetik.

A projekt egyaránt szolgálja az óvodai nagycsoportosok, az alsó tagozatosok – különösen a felzárkóztatása szorulók –, valamint a felső tagozatos tanulók nevelését, oktatását. A program lehetőséget biztosít a számítástechnika iránt érdeklődő szülőknek is ahhoz, hogy elsajátíthassák az alapokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Űrhajósokat tanított Amerikában

Az űrhajósok felkészítéséről gondoskodó amerikai egyetemen dolgozott közel 20 évig a Vásárhelyről… Tovább olvasom