Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Avatják a vásárhelyi zongorát

Hódmezővásárhely -A vásárhelyi származású Kossuth- és Liszt-díjas, az idén 60 éves zongoraművész, Hegedűs Endre ünnepi hangversennyel mutatja be hivatalosan a közönségnek.
– Olyan zongorán játszani, mint amilyen a vásárhelyi, minden zongorista álma. A dinamikusan, erőteljesen leütött hangok a nemes erőt sugallják, a porcelánfinomságúak viszont átölelik a lelket. Jómagam abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy október 10-én már másodszor játszhatok rajta – mondta a makói származású művész, Szentpéteri Csilla, aki a közelmúltban már kipróbálhatta Vásárhely legújabb szerzeményét, a Steinway & Sons D-274-es koncertzongorát, és október 10-én zenésztársaival koncertet ad a városban, az Őszi Hetek rendezvénysorozatban. A fantasztikus hangszert a Steinway-napon – augusztus 19-én – bárki tesztelhette a vásárhelyiek közül.

A világ egyik legjobb hangszerét, amelyet közadakozásból vásárolták mintegy 50 millió forintért, a vásárhelyi származású Kossuth- és Liszt-díjas, az idén 60 éves zongoraművész, Hegedűs Endre ünnepi hangversennyel mutatja be hivatalosan a közönségnek. Az avatókoncert vasárnap 19 órakor lesz a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban, egyben ezzel mondanak köszönetet az adakozóknak. A zongoraesten közreműködik az Óbudai Danubia Zenekar, s a programban Hegedűs Endre – aki több mint 30 éves pályáján mintegy háromezerszer lépett fel, 30 album őrzi játékát – Beethoven Esz-dúr és Chopin E-moll zongoraversenyét adja elő.

Az eseményen beszédet mond Almási István polgármester és Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, a koncertet a városi televízió élőben közvetíti.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fit-kid versennyel nyit a Balogh Imsi

Fit-kid egyéni és csoportos grand prix országos versennyel nyitja meg újra kapuit Vásárhelyen a Balogh Imsi Sportcsarnok szombaton. Tovább olvasom