Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Az ágak leszorítják a bicikliseket az útról

A legutóbbi vásárhelyi közmeghallgatáson többen is felvetették, hogy az ősszel ültetett fák, bokrok egy része miatt csak nehezen lehet közlekedni a Szántó Kovács János utcai kerékpárúton. A kerekezőket zavaró ágakat tegnap kezdték el nyesni, s a tervek szerint péntekre végeznek is a munkával.
A Szántó Kovács János utcában a kerékpárút és a járda között lévő fák akadályozzák a kerekezőket. Fotó: Tésik Attila
– Miért kellett a Szántó Kovács János utcában a kerékpárút és a járda közé ültetni a fákat most ősszel? Így a lelógó ágak miatt alig lehet közlekedni – vetette fel a legutóbbi vásárhelyi közmeghallgatáson Papp Sándor.

Az idős férfi szerint a rossz helyen lévő fák miatt a havat sem lehet majd rendesen eltakarítani, mert a kisgép nem fog elférni. A Nyárfa utcában lakó Papp Sándor szinte naponta erre kerékpározik, s kénytelen a járdát használni, mert a számára kijelölt helyen nem fér el.

Egy középkorú asszony a meghallgatáson arra panaszkodott, hogy a kabátja már néhány alkalommal beakadt az ágakba. Azon túl, hogy elszakad a szövet, ez még balesetveszélyes is lehet – vélte az asszony.

Az önkormányzat a Zöldforrás program keretében nyert pénzt fatelepítésre. A fákat forgalmas helyekre, a Szántó Kovács János és a Szőnyi utcában, valamint az Andrássy úton és a száz szociális bérlakás környékére ültették. Így próbálják csökkenteni a felszálló por mennyiségét.

A Szántó Kovács János utcában korábban is a járda és a kerékpárút között voltak a fák. Ezért az elöregedettek, s kivágottak helyére kerültek a csemeték.

Az önkormányzat műszaki irodája még a múlt héten küldött egy levelet a Városellátó Kht.-nek, melyben ágnyesést rendelt meg. A munkát a hétfői és keddi esőzés miatt csak tegnap tudták elkezdeni.

A tervek szerint a Szántó Kovács János utca elejétől egészen a Petőfi Sándor Művelődési Központig, illetve a Hódi Pál utca mentén péntekre végeznek a nyeséssel. Nemcsak az úttestre, hanem a járdára és kerékpárútra lógó ágakat is levágják.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Liberális ötletek a pénzszűkében

Vállalkozási adókedvezményekkel, ingyenes telekkel lehetne a vásárhelyi ipari parkba csábítani a… Tovább olvasom