Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Az árra és a minőségre is figyelnek a vásárlók

Hódmezővásárhely - Számítógép, kirakós játék, Barbie-kert: sok mindent cipeltetnek „a Jézuskával" a karácsonyt megelőző napokban, de az árra és a minőségre szinte mindenki figyel. A vásárhelyi boltokat járó vásárlókkal beszélgetve olyannal is találkoztunk, aki azt mondta, most született kislánya a karácsonyi ajándék.
Hatalmas csomagokkal, dugig tömött reklámszatyrokkal igyekeznek ilyenkor az emberek haza, és próbálják meg eldugni az ajándékot. De akadnak, akik nem titkolóznak:

– A gyerekek kívánsága szerint vásároltunk – közölte Cserenyeczné Pászti Erika. – Két lányunk van, hét- és ötévesek, Kitti és Kata. A nagyobbik gyerekeknek való számítógépet kért, a fiatalabb háromdimenziós kirakós játékot. A férj, Cserenyecz László azt is elmondta, figyelték az árakat, és ilyenkor csakis a lányok kapnak ajándékot, mert a karácsony róluk szól. Különösen igaz ez a mindszenti Kiss famíliára, a legifjabb jövevény, Amira – neve arab eredetű, jelentése: hercegnő – ugyanis három hete látta meg a napvilágot.

A Kiss családban a legifjabb lány, Amira csupán három hete született.
Fotó: Tésik Attila

– Számunkra ő az igazi karácsonyi ajándék, de azért nem tesszük oda a fenyő alá – mondta Kiss József a Family Center bejáratánál. – Nagy boldogságot jelentett a születése. Amirának majd később valószínűleg el kell mesélnünk, mi történt 24-én este, ajándékot, csörgőt és ruhákat természetesen vettünk neki. A szülőknek, a többi rokonnak is bevásároltunk, általában hasznos, praktikus dolgokat.

– Idősebb lányunk, a hatéves Dominika Barbie-kertet kért és kap – csatlakozott a beszélgetéshez az édesanya, Kissné Cseh Gyöngyi. – Amit kinéztünk, amit szerettünk volna, nem tettük be a kosárba az első áruházban, szétnéztünk, hogy hol kedvezőbb az ár. Azt hiszem, ezzel nem vagyunk egyedül.

– Egész évben készülök, nézelődöm, vásárolok – árulta el Szepsi Szűcs Mária. – Van kinek: gyereknek, unokáknak. De előfordul, hogy nem bírom ki, és az első adandó alkalommal odaadom, ajándékozni nem csak karácsonykor öröm.

Ajándékvásárlás, három nappal szenteste előtt.
Fotó: Tésik Attila

Cseh László és felesége Csanádpalotáról érkezett shoppingolni, összekötve a kellemeset a hasznossal. Gyermekük ugyanis Vásárhelyen tanul. Élelmiszerrel és magnóval megrakodva igyekeztek a buszpályaudvarra. A tegnap délelőtti forgalom szolid volt a Family Center környékén, minden üzletben akadtak nézelődők, vásárlók, de tömegről nem beszélhettünk. Az Intersparban hét pénztár üzemelt a tizennyolcból, de délután, este általában megpezsdül az élet.

– Már egy hónapja vásárolgatok – mondta a bajai Karászek Mónika, aki átutazóban járt Vásárhelyen, és az alkalmat megragadva édesanyjának és nagymamájának rögtön vett valamit a Familyben. – Tudom, ki mit szeretne, de így is van, amit spontán ötlettől vezérelve veszek meg. Szinte minden, könyvek, ruhák szerepelnek a cetlin, a minőségre és az árra is figyelek. A szentestét a párommal és 17 éves Klaudia lányommal töltöm, – ezek mindig fontos pillanatok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akadémiai díj a vásárhelyi fizikatanárnak

Hódmezővásárhely - A hódmezővásárhelyi Bethlen gimnázium fizikaszertárának kincsei című… Tovább olvasom