Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Az egyéniek kevésbé ismertek Vásárhelyen

Noha számtalan szórólapon, fórumon mutatták már be magukat az aspiránsok, az általunk megkérdezett vásárhelyiek nem voltak tisztában azzal, hogy a lakókörzetükben kik a hivatalos képviselőjelöltek. Azt azonban mindenki név szerint tudta, ki a két polgármesterjelölt Vásárhelyen.
Ábrahám Anita a Fidesszel szimpatizál, de csak a körzet szocialista jelöltjének nevét tudta
Másfél héttel az önkormányzati választás előtt az általunk megszólított vásárhelyiek nem, vagy csak nehezen, segítséggel tudták megmondani, hogy lakókörzetükben kik is indulnak a települési képviselői mandátumért. A két polgármesterjelölt nevét azonban mindenki ismerte.

Annak ellenére ez a helyzet, hogy a helyi médiában folyamatosan szerepelnek az induló egyéni jelöltek, hiszen a Fidesznek és az MSZP-nek is saját kampányújságja van. Az egyéni jelöltek szórólapjaival pedig sűrűn lehet találkozni a postaládákban. Ráadásul a két nagy párt polgármester-aspiránsa választókörzetenként tart már két hete utcai fórumokat, bemutatva a képviselőjelölteket is. Ennek ellenére úgy tűnik, hiábavalóak az erőfeszítések.

– Hernádi Gyula és Lázár János közül választhatunk polgármestert – mondta Nagy Mihály, ám azt már nem tudta, hogy lakókörzetében kik a képviselőjelöltek. Felsorolt ugyan néhány jelenlegi képviselőt mindkét oldalról, de rögtön hozzá is tette, biztos benne, hogy egyik sem az ő körzetében indul. Végül azt mondta, hogy a szocialista jelöltet támogatja.

Kiss Bálintné elmegy szavazni, de egyelőre nem tudja, kire fog voksolni. Fotó: Segesvári Csaba
– Nem figyelem, hogy kik indulnak. A jelöltek szórólapjait sem olvastam el. Talán Kecskeméti..., vagy valamilyen ilyen nevű indul Újvároson, másokról nem is tudok – mondta a Pásztor János utcában élő Kiss Bálintné, aki mindenképpen elmegy szavazni. Azt azonban még nem tudja, mi alapján választ majd a jelöltek közül. Kiss Bálintnénak lesz min törni a fejét, hiszen Molnárné Kecskeméti Rita mellett még öten indulnak ebben a körzetben

Az Oldalkosár utcában lakó, jelenleg gyeden lévő Ábrahám Anita tisztában van azzal, kik a polgármesterjelöltek, ám passzolt, amikor azt kérdeztük, tudja-e milyen egyéni jelöltek közül választhat. Azt mondta: mindegy kik indulnak, mert ő a Fidesz jelöltjét választja. Segítségképpen felsoroltuk a négy indulót. Közülük csak Bacsa Pálról tudta, hogy ő szocialista aspiráns, mert nemrégiben egy tőle származó naptárt és szórólapot talált a lakásajtaja előtt. Az ugyanebben a körzetben a Fidesz–KDNP színeiben induló Almási István neve csak azért volt ismerős számára, mert a jelenlegi alpolgármester felesége volt egykor a testnevelő tanára. A másik két belvárosi jelöltről, azaz a PSZV-s Földvári Lászlóról és a miépes Szenti Ferencről sohasem hallott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az jön el, aki már nem vesz új ruhát Vásárhelyen

Férje halála óta, azaz kilenc éve nem vett magának új ruhát a 73 éves asszony, akivel Vásárhelyen, a… Tovább olvasom