Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Az elektrosokk miatt lett alkoholista?

Kiskatonaként, 1983-ban Németh Imre többször elvesztette az eszméletét, zavartan viselkedett, ezért több alkalommal vizsgálták a honvédségi kórház pszichiátriai osztályán. Szerinte azóta lett kettős látása, és azért lett alkoholista, mert akkor elektrosokk-kezelést is kapott. Ezért kártérítést követel.
Németh Imre azért kereste fel vásárhelyi szerkesztőségünket, hogy elmondja, szerinte mi miatt lett belőle alkoholista.
– Az 1990-es rendszerváltás előtt hat évvel én már szidtam a kommunistákat és az oroszok kivonulását követeltem. Kiskatonaként a monori laktanyában több alkalommal is ezt kiabáltam – kezdte a történetét Németh Imre.

Néha annyira felhergelte magát, hogy elveszítette az eszméletét. A szentesi kiskatonát vizsgálták a honvédségi kórház neurológiai és pszichiátriai osztályán is. Az 1983. április 12-én írt zárójelentés szerint Németh Imre valóban kapott elektrosokk-kezelést. Epilepsziás rohamai is voltak. A fentiek miatt azonnal leszerelték.

– Kártérítést követelek, mert úgy érzem, hogy az elektrosokk-kezelés miatt lettem végül alkoholista, azóta mind a mai napig küzdök kettős látással, és egyfolytában zúgást, sistergés hallok a fejemben – folytatta. Már több helyre is fordult, de megnyugtató választ senkitől sem kapott. Szerinte a vasúti kalauzi állását is azért vesztette el végül, mert ezt tették vele a pszichiátrián.

– Az elektrosokk-kezelést (ES) azoknál a betegeknél használják, akikre már nem hatnak a különféle gyógyszerek – tudtuk meg dr. Mayer Pétertől, a vásárhelyi Erzsébet-kórház ideggyógyászati osztályának főorvosától. Mint minden szernek, kezelésnek, ennek is lehetnek mellékhatásai. A főorvos szerint azonban ennyi idő elteltével nem lehet pontosan kimutatni, mi okozhatta a beteg panaszait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száz éve nyílt meg a mágocsoldali iskola

Száz esztendővel ezelőtt kezdte meg működését egy bérelt tanyában a mágocsoldali iskola. Az… Tovább olvasom