Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Az elkerülő út jelenti a megoldást

A vásárhelyi Tóalj és Szőnyi utca kereszteződése a város egyik legforgalmasabb csomópontja. Jelzőlámpa hiánya miatt a gyalogosok és kerékpárosok kénytelenek hosszú percekig várni, mire át tudnak kelni az úttesten. Megoldást az jelenthet, ha befejezik a várost tehermentesítő elkerülő utat.
Hódmezővásárhelyen a Tóalj és Szőnyi utca kereszteződésénél találkozik a 45-ös és 47-es főút. A csomópontban napközben egymást érik a kamionok és a személygépkocsik. Jelzőlámpa híján a gyalogosoknak és kerékpárosok hosszú percekig kell várakozniuk, mire át tudnak kelni az úttesten.

– Rendszeresen jövök erre biciklivel. Állítom, ez a kereszteződés a város egyik legbalesetveszélyesebb csomópontja – mondta Trényi Tibor, miközben kerékpárjával az átkelésre várt. – Noha a harmincas táblát kirakták, sokan nem veszik figyelembe, átsuhannak a kereszteződésen. A biciklisták pedig egy információs tábla miatt alig látják a Szeged felől érkező járműveket. Jó pár méterrel arrébb kellene helyezni a táblát. Szerintem itt körforgalomra lenne szükség, vagy legalább telepíthetnének egy jelzőlámpát – mondta a férfi.

Mivel a két utca főútvonalon fekszik, így azok a Magyar Közút Kht. kezelésében állnak. A kht. szóvivőjétől, Szőnyi Zsolttól megtudtuk: a társaság nem tervez ide sem körforgalmat, sem jelzőlámpát. Szerinte Vásárhely forgalmi rendjében alapvető változást hoz majd, ha befejezik a várost tehermentesítő elkerülő utat. Ez egyébként szerepel a kormány közlekedésfejlesztési operatív programjában. A szóvivő szerint ha ez elkészül, akkor a Tóalj és Szőnyi utcai csomópontban átlagos városi forgalom lesz. A munkálatok várhatóan jövőre kezdődnek.

Szűcs Csaba

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyszázmillió forint a vásárhelyi Erzsébet-kórház adóssága

Vásárhely - A vásárhelyi Erzsébet Kórház és Rendelőintézet az egészségügyi reform miatt viharos… Tovább olvasom