Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Az ellenzék kérdései

Két ellenzéki képviselő részletes tájékoztatást kér a vásárhelyi önkormányzattól a város által megbízott tanácsadók és ügyvédek munkadíjairól, illetve a képviselők tavalyi kiküldetésekről – Hernádi Gyula és Havránek Ferenc konkrétumokra kíváncsi. Választ még nem kaptak. Lázár János polgármester szerint a februári ülésen már elfogadták az utóbbival kapcsolatos, részletes beszámolót.
Nem kapott választ a legutóbbi rendkívüli közgyűlésen a helyi ellenzék két tagja a korábban írásban feltett kérdéseire. Hernádi Gyula és Havránek Ferenc pontos adatokat szeretne kapni arról, hogy az előző esztendőben kik és hová utaztak hivatalos városi kiküldetésben, illetve hogy mennyi üzemanyag-térítést kaptak ezzel összefüggésben. A kérés már csak azért is szokatlan, hiszen az erről szóló beszámolót a képviselő-testület az év elején tudomásul vette. A képviselők arra is kíváncsiak, milyen szakértőket alkalmaz a város, illetve milyen összegek folytak be a nyugdíjas lakóparkba. Ez utóbbiról a csütörtöki testületi ülésen szó esett.

– Egyszer érintőlegesen már tárgyaltunk a kiküldetésekről a közgyűlésen, ám akkor csak általános dolgok hangzottak el, most a konkrétumokra lennénk kíváncsiak – mondta lapunknak a levélben írt kérdéseket megfogalmazó Szeli Ferenc szocialista képviselő, aki hozzátette: semmit sem állítanak ez ügyben, csak kérdeznek. A városatya szavai szerint még a zárszámadási rendelet tárgyalása előtt szembesült azzal, hogy a tervezettet jelentősen meghaladták a kiküldetési költségek. Havránek Ferencet, a levél egyik aláíróját azonban nem elégítette ki a jegyző írásbeli válasza, az – szerinte – túl általános.

– A kiküldetésekről a február 28-i közgyűlésen részletes tájékoztatást kapott a képviselő-testület, amely el is fogadta azt, ezért értelmetlennek tartom a kérést. Ráadásul ott senkinek sem volt észrevétele és panasza ezzel kapcsolatban. Akkor bárki tételes betekintést nyerhetett az anyagba, melyben név szerint szerepelt minden adat – mondta lapunknak Lázár János polgármester. Hozzátette, a tanácsadók és az ügyvédek foglalkoztatásával kapcsolatban pedig a júniusi rendes közgyűlésen ad részletes tájékoztatót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A civilek legnagyobb szponzorai

Választókörzetük út- és járdaépítéseire fordították a legtöbb pénzt a vásárhelyi települési… Tovább olvasom