Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Az év középvállalkozása: a vásárhelyi H-Fest Kft.

Hódmezővásárhely - A lapunk kezdeményezésére alapított Presztízs Díj idei nyerteseit hétről hétre mutatjuk be olvasóinknak. Most Hajdú József, a vásárhelyi H-Fest Kft. ügyvezető igazgatója számol be arról, milyen munka áll a mögött, hogy a cég elnyerte Az év középvállalkozása díjat.
A lapunk kezdeményezésére alapított, a gazdaságban elért sikereket elismerő Presztízs Díjat hat kategóriában osztottuk ki az idén Csongrád megye vállalkozásai és üzletemberei között. A díjazottakat hétről hétre mutatjuk be olvasóinknak. Most Hajdú József, a vásárhelyi H-Fest Kft. ügyvezető igazgatója számol be arról, milyen munka áll a mögött, hogy a cég elnyerte Az év középvállalkozása díjat.

Hajdú József, a H-Fest Kft. ügyvezető igazgatója 1992-ben egyéni vállalkozóként kezdte tevékenységét Vásárhelyen. Nevét könnyen meg lehetett jegyezni, hiszen az akkoriban induló helyi rádióban gyakran elhangzott reklámszlogenje: „Hajdú József festőmester, kidolgozott felsőtesttel". Mint mondja, sokat köszönhet az évek során több változatban is megújított reklámmondatnak, hiszen erről megismerték, és megjegyezték a nevét. Hiába dolgozott ugyanis ennek előtte az Építőipari Szövetkezetként, csongrádi származású lévén, már egyéni vállalkozóként szinte a semmiből kellett megteremtenie ismeretségi körét, munkájának minőségét, megbízhatóságát. Mindazt, ami felettébb szükséges a vállalkozás sikeréhez.

– Nemcsak az ismeretségért, az ügyfélkörért kellett megküzdenem, hanem ütőképes, megbízható csapatot is létre kellett hoznom. Ez olyannyira sikerült, hogy van olyan munkatársam, akivel – éppen az építőipari szövetkezeti ismeretség miatt – több mint huszonnégy éve dolgozunk együtt – mondta Hajdú József.

Hajdú József az elismeréssel. Megdolgoztak érte. Fotó: Karnok Csaba

A H-Fest Kft. nemrégiben új, felületkezelő üzemet hozott létre a Mester utcában. Itt porfestést végeznek. Ez a társas vállalkozás formájában működő üzem azonban csak a kft. egyik része, a cég fő profilja továbbra is az építőipari festés.

Hajdú József az egyik legkomolyabb feladatuknak a Szegedi Ítélőtábla épületének festését tartja, a kivitel, illetve mérete miatt. Referenciamunkáik köré sorolja a vásárhelyi Móricz Zsigmond utcai társasház, az Emlékpont és a Fekete Sas, illetve a szegedi házasságkötő terem festését is. Most fejezték be a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolát, de részt vettek a szegedi sebészeti klinika oktatótermének felújításában és a szegedi II. kórház rekonstrukciójában is.

– Azt hiszem, a vállalkozás sikerének az a titka, hogy már az elején jó alapokat kell lerakni – tette hozzá. Az ügyvezető igazgató elmondta: meglepetésként érte, hogy cégük kapta meg a Presztízs Díjat.
Vásárhelyiként nem is számított rá, hogy elnyerhet egy, a megyeszékhelyen alapított elismerést. A cég tovább fejlődik, hiszen a munkát megkönnyítő gépeket szereznek be, hogy segítségükkel hatékonyabban és könnyebben tudnak majd dolgozni, azaz piacot is nyernek. Az elismerésnek máris van hozadéka: a H-Fest nyerte el a szintén idén Presztízs Díjat kapott Reál Hungary Zrt.-től a Tisza Center festési munkálatait.

Közvetlenül a cégnél nyolcan dolgoznak, de ha nagyobb munkáknál igénybe veszik alvállalkozók közreműködését is, előfordul, hogy egyszerre harmincan-negyvenen is dolgoznak egy-egy munkán.

Karácsonyi ajándékosztás 4 repülőjegy vár Önre!

Olvasóink írták

 • 3. Hiir Bt 2007. december 16. 10:03
  „Hoppá! Érdekes!

  Először írunk egy cikket, aztám meg MEA CULPA??
  Nem előre kellene gondolkozni?

  Egyébként is rosszindulatúnak tartom az eredeit hozzászólást, mert nem tárgyszerű, és belekever nem a Presztizsdíjhoz tarozó dolgokat.
  PL.:
  1. A vállkozó elvállalt egy munkát és nem ő végezte el.
  Hinnye, ez kemény!
  Hát azzel a váddal illetni ma egy válalkozót, (akinek alkalmazottjai vannak), hogy nem ő dolgozik, hanem munkát és igy kenyeret, megélhetést ad másoknak - nevetséges és rosszindulatú!!
  2. Egy hónapja nem fizetett.
  Nem ismerem az építőipart, de úgy tudom, hogy ott, az úgynevezett körbetartozás elég általános, és valószínű neki is tartoznak - többen is, és valószínű hogy a Ken Fen Bt-nek is tartoznak többen is.
  De akkor minek a cikk??
  Hiszen a Presztizsdíj jogossága fel sem merül.
  Ezért mondom, hogy rosszindulatú a cikk alaphangja, de ezt talán a cikk írója is észrevette, mert igen gyorsan elnézést kért.
  Vagy talán valamilyen nyomásra tette?
  Ilyen gyorsan nem változik meg egy ember véleménye.
  Vagy igen?
  üdvözlettel B. László Forráskút”
 • 2. Becseiné Kiss Ágnes 2007. december 11. 11:01
  „Tisztelt Szerkesztőség és Hajdú József!

  Ezúton szeretnék bocsánatot kérni Hajdú Józseftől, ha megsértettem, nem állt szándékomban. És szeretném leszögezni, hogy erről a hozzászólásról nem tudott a Ken_Fen Bt. Ez az írás teljesen magán akció volt. A saját véleményem.

  Hajdú Józsefnek: Kérem szives elnézését az irományomért!!!

  Tisztelettel: Becseiné Kiss Ágnes”
 • 1. Becseiné Kiss Ágnes 2007. december 10. 17:54
  „Tisztelt Szerkesztőség!

  Olvastam a cikket, és sajnos meg vagyok rőkönyödve rajta. Kifejezetten nem szeretem, ha egy olyan embert, aki nem ismeri a jól elvégzett munka kifizetését és a becsületet, ennyire magasztal akár egy újság vagy akiről szó van személy saját magát.

  Csak annyit szeretnék ehhez még hozzátenni, hogy a cikkben említi, mint saját referenciamunkát a Vásárhelyi Fekete Sast. Az igaz, hogy a munkát ő vállalta el, és hogy a saját emberei talán másfél hétig legyeskedtek ott, de a munkát a Ken-Fen Bt. végezte el. És ha már ennire oda van magáért, legalább azt is mondja el legközelebb, hogy egy másik elvégzett munkát már egy jó hónapja nem fizet ki, és mikor a számlára írt összeget kérik, azt mondja, hogy csak 30 EFt-ja van, és hogy egyik napról a másikra él. Csak meg ne sajnáljam...

  Tisztelettel: Becseiné Kiss Ágnes”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kísérletező keramikusok állítanak ki Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - A hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában vasárnap délben nyílik a X. Vásárhelyi… Tovább olvasom