Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Az idén megkezdődhet a 47-es út vásárhelyi elkerülő szakaszának előkészítése

Hódmezővásárhely - Jó esély van arra, hogy az előkészítés már idén megkezdődik: a beruházás várhatóan 2017-re készül el.
Beérkeztek a pályázatok és az elbírálást, valamint a szerződéskötést követően hamarosan megkezdődhet a 47-es főút északi elkerülő szakaszának beruházás-előkészítése Hódmezővásárhelynél – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára kedden a dél-alföldi városban.

Tasó László kifejtette: öt pályázó adta be ajánlatát, amelyek nettó 26,5 és 35 milliárd között szóródnak a 13,5 kilométeres szakasz megépítésére. A költségeket jelentősen növelik a szintbeli különbségek, hiszen több vasúti és közúti felüljáró, valamint speciális közlekedési csomópont is épül. Elsőként kétszer egy sáv készül el, de úgy alakítják ki, hogy idővel a másik kétszer egy sáv is megépíthető legyen.

Elmondta: jó esély van arra, hogy a beruházás előkészítése már idén megkezdődik. A beruházás várhatóan 2017-re készül el.

Tasó László beszélt arról is, hogy a következő években Magyarországon a közlekedésfejlesztésre jelentős források állnak rendelkezésre. A hazai forrásokkal kiegészítve ez meghaladja majd az 1500 milliárd forintot is, de ebből közútfejlesztésre jelentősen kevesebb jut, mint az elmúlt években: mindent összevetve, nem egészen 500 milliárd forint.

Hozzátette: ennél lényegesen többre lenne szükség, ezért azt vizsgálják, hogy a hazai költségvetés a következő időszakban, a gazdaság megerősödésével, milyen mértékben tudja segíteni a beruházások megvalósulását.

Kifejtette: a cél az, hogy mindenki biztonságosan közlekedhessen, és ha Magyarországon bárhol utazik valaki a közösségi közlekedésben, akkor arányos és egységes legyen a díjszabása. Emellett arra törekszenek, hogy az önkormányzatokkal összefogva mindent megtegyenek annak érdekében, hogy a közlekedés biztonsága tovább növekedjen.

Elmondta, fontos az is, hogy a közlekedési rendszerek gyorsak, megfizethetők és fenntarthatók legyenek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorban lopta a kerékpárokat 17 éves fiú

Az egyik módszere az volt, hogy az első kereket rögzítő csavarokat kilazította, majd a bicikli első villáját kiemelte a kerékpártárolóhoz lakattal lezárt első kerékből. Ha így nem boldogult, eltörte a zárakat.
Tovább olvasom