Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Az irodalmi körbe bárki beléphet

Irodalmi kör alakult Vásárhelyen, amelyhez bárki csatlakozhat, aki örömét leli az írásban. A tagok minden hónap harmadik szerdáján találkoznak a könyvtárban.
Megalakult tizenkét taggal a Kárász József Alapítvány irodalmi köre – tájékoztatta lapunkat Fehér József, az alapítvány kuratóriumának elnöke. A tagok többsége pedagógus, és az idősebb generációhoz tartozik. A kör nyitott, bárki csatlakozhat hozzá, aki örömét leli az írásban. A kör tagjai minden hónap harmadik szerdáján találkoznak a Németh László Városi Könyvtárban.

Az irodalmi kör rendszeresen szervez majd felolvasóesteket. A tagok részéről elvárásként hangzott el, hogy szakmai továbbfejlődésük érdekében örülnének, ha az ilyen estek után segítő tanácsokat kapnának. A kör rendszeresen szeretne szervezni kirándulásokat neves írók, költők szülőföldjére. Tervezik, hogy nyáron egyhetes irodalmi tábort rendeznek Mártélyon.

Fehér József elmondta: eleinte az alapítvány keresne pályázati lehetőségeket a kör tagjai számára, aztán maga az alapítvány is írna ki pályázatot számukra. Emellett tervezik, hogy antológiát adnak ki.
Gyulafalviné Koncz Márta és Surinya Antal nyugalmazott tanár és alapító tag elmondta: bemutatkozási lehetőséget és műhelymunkát várnak az irodalmi körtől, amely március 21-én Tavaszköszöntő címmel rendez felolvasóestet.

Szűcs Csaba

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bekamerázzák a vásárhelyi városközpontot

Elszakadt a cérna: térfigyelő rendszert telepít az önkormányzat Vásárhely belvárosában. A város… Tovább olvasom