Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Az MSZP megóvta a választás eredményét

A szocialisták megóvták Vásárhelyen az önkormányzati választás végeredményét, mert szerintük a listás mandátumok odaítélésénél nem vettek figyelembe 2800 MSZP-s voksot. A területi választási bizottság csütörtökig döntést hoz az ügyben.
Az MSZP–HVDSZ (Hódmezővásárhelyi Demokratikus Szövetség) megóvta a választás végeredményét a területi választási bizottságnál. A baloldali választási szövetség szerint 2800, a pártra adott szavazatot nem vettek figyelembe a listás helyek odaítélésénél.

Bacsa Pál, az MSZP helyi elnöke elmondta: ha helyt adnak az észrevételüknek, akkor a MIÉP nem két, hanem csak egy mandátumot szerez, a másik a szocialistákat illeti majd meg. Bacsa közölte: képviselőjelöltjeik a kampány során végigjárták a körzeteiket, utcai fórumokat tartottak, kikérték az emberek véleményét.

Alakuló ülés október 15-én

Október 15-én, vasárnap délután 4 órakor a városháza dísztermében kezdődő díszközgyűlésen tesz esküt Lázár János polgármester és az új képviselőtestület. A közgyűlés ezt követően választ a polgármester javaslatára alpolgármester(eke)t. Hogy hányat, az Lázár János javaslatától függ. Az újjáválasztott polgármester szándékairól még senki sem tud, ő pedig a hét elején elutazott a városból, s telefonját nem veszi fel. A testület az első ülésen megválasztja a bizottságait, megállapítja az illetményeket, s módosítja szervezeti és működési szabályzatát is.

– Ennél többet nem tudtak volna tenni. Azzal a mérhetetlen médiafölénnyel, amellyel a jobboldal rendelkezett a városi televízió által, nem versenyezhettünk – hangsúlyozta. Hozzátette: szeretnék továbbra is együtt tartani a képviselőjelölti csapatot, s tagjait bevonni a bizottsági munkába.

Szentirmai Csaba, az SZDSZ helyi elnöke úgy látja, hogy jelöltjeik a párt országos támogatottságának megfelelő arányban gyűjtötték be a szavazatokat.
– Két képviselőnk jutott be listáról a közgyűlésbe. Ez jelzés arra vonatkozóan, hogy nem kerülhető el a párt fiatalítása. Ez ügyben már megtettük az első lépést azzal, hogy a közgyűlésbe juttattuk a huszonéves Takács Róbertet – mondta a liberálisok vásárhelyi elnöke.
Szentirmai hangsúlyozta: nem érzi, hogy helyben szétverték volna a pártot, lévén eddig sem voltak túl erős pozícióik. Ráadásul szerinte az országos politikai helyzet rányomta a bélyegét a helyhatósági választásokra is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár helyzetértékelése

Szentesen és Makón újjá kell szervezni a Fideszt – mondta a választási eredmények ismeretében… Tovább olvasom