Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 13°C | 23°C Még több cikk.

Az önkormányzat segítette a gazdákat

Már csak a padkázás van hátra Vásárhelynél a makói országutat az egykori Bem Tsz szárítójával összekötő 700 méteres úton, melyet az önkormányzat, a Hód-Tész és a Zsilinszky és Társa szövetkezet közösen újított fel.
Már csak a padkázás van hátra Vásárhelynél a makói országutat az egykori Bem Tsz szárítójával összekötő 700 méteres úton, melyet az önkormányzat, a Hód-Tész és a Zsilinszky és Társa szövetkezet közösen újított fel. Hegedűs Lajos mezőgazdasági tanácsnok lapunknak elmondta: a szárítót körülbelül 300 gazda használja, ám a megközelítés a rendkívül rossz állapotú úton már igencsak nehézkes volt. Több teherautónak is eltört ott a tengelye.

A települési képviselő hozzátette, az áldatlan helyzetet elszenvedő gazdák végül önerőből, az önkormányzat támogatásával javíttatták meg az utat, melynek kátyúit a Városellátó Kht. vette kezelésbe, majd az új aszfaltszőnyeget a Közgép Rt. terítette fel. Zsilinszky Emil, a Zsilinszky és Társai Szövetkezet ügyvezetője elmondta: egy korábbi ajánlat szerint negyvenmillió forintba került volna az útfelújítás. Az önkormányzat segítségével azonban a két szövetkezetnek mindössze hárommillió forinttal kellett hozzájárulnia az útépítéshez.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötven éve ballagók most találkoztak

Osztályfőnökük is eljött az 1956-ban végzett mindszenti nyolcadikosok találkozójára. Az egykori… Tovább olvasom