Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Az orvosok is áldoznak

Az önkormányzat mellett a doktorok is áldoznak a mindszenti egészségház felújítására. Az ott dolgozó négy háziorvos az ablakok cseréjét finanszírozza.
A mozgáskorlátozottak könnyebben juthatnak be most már a mindszenti egészségházba. Az épület felújítása tavaly kezdődött, első lépésként az akadálymentesítést tűzte ki célul az önkormányzat. Nemrég megújult a labor és a fizikoterápiás rendelő, valamint a váró egy része is. A hétmilliós rekonstrukcióra több mint négymillió forintot nyert a kisváros, amelyet ütemezve költ el. A felnőtt és gyermekorvosi rendelők közötti szűk folyosót például most szélesítik ki, s a munkálatokkal várhatóan az idén tavasszal készülnek el, tudtuk meg Zsohár Zsuzsannától, a polgármesteri hivatal műszaki irodájának vezetőjétől. Folytatódik a burkolás, szigetelés, valamint az elektromos- és a vízvezetékek javítása.

Az épület további felújításához azonban nem elég a hétmillió forint, ezért az önkormányzat újabb pályázatot nyújt be, s plusz hétmillió forintból folyatná a beruházást. A támogatás elnyerése esetén három év alatt készülne el a rekonstrukció. Ebből az összegből oldanák meg a fűtéskorszerűsítést, a tető felújítását, valamint a külső homlokzat festését, az udvar burkolását is.

Az ott dolgozó négy orvos is áldoz az egészségház felújítására, mégpedig a rendelőik ablakcseréjét finanszírozzák a doktorok. Huszonöt éve praktizál az épületben Ávéd János háziorvos, az egészségház vezetője. A kollégái is évek óta ott dolgoznak, ezért döntötték el, hogy anyagilag hozzájárulnak a felújítási munkálatokhoz. No meg tisztában vannak az önkormányzat nehéz pénzügyi helyzetével, s azzal, hogy összefogással talán könnyebben megoldható a felújítás, ezért a kivitelezők is jutányos áron dolgoznak, állapította meg Ávéd János, aki két ablak cseréjét finanszírozta, 200 ezer forintért. Kollégái pedig egy-egy új nyílászáró költségét állják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óvatosságból vásárol tanyát

Egy évig bérelte, most megvenné a vásárhelyi önkormányzattól a volt kútvölgyi gyógyintézet melletti… Tovább olvasom