Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Az ötezredik látogató a vásárhelyi Picasso-tárlaton

Hódmezővásárhely - Képzőművészettel is foglalkozik a budapesti Bognár Judit, így jól ismeri Picasso életét és munkásságát. A fővárosból érkező hölgy volt az ötezredik látogatója a vásárhelyi Alföldi Galériában rendezett kiállításnak, Lázár János polgármester köszöntötte a vendéget.
Kamerák és fényképezőgépek kereszttüzében köszöntötte tegnap délben Lázár János vásárhelyi polgármester az Alföldi Galériában rendezett Picasso-kiállítás ötezredik látogatóját. Barátaival Budapestről érkező Bognár Judit teljesen megdöbbent, mikor a terembe lépve egy kisebb tömeg állta körül.

– Ismerőseimtől és az újságokból értesültem erről a kiállításról. Mivel képzőművészettel is foglalkozom, jól ismerem a mester életét és munkásságát is – magyarázta a hölgy.

Számos alkotását látta már különböző helyeken, de most azért látogatott Vásárhelyre, mert Picasso kerámiáiról korábban csak hallott, de még nem látta őket „élőben". Az külön tetszett neki, hogy egy helyen ilyen sokat kiállítottak belőle.

A fővárosi látogatót és négy barátját teljesen lenyűgözte az, amit a tárlókban láthattak. A színes kerámiákról készült fotók néhány képzőművészeti albumba már bekerültek, de amint Bognár Judit elmondta, a valóságban látni őket teljesen más, valódi élmény.

A fővárosi Bognár Judit barátaival jött Vásárhelyre, hogy többek között megnézze a Picasso-kiállítást. Lázár János köszöntötte. Fotó: Tésik Attila
A fővárosi Bognár Judit barátaival jött Vásárhelyre, hogy többek között megnézze a Picasso-kiállítást. Lázár János köszöntötte. Fotó: Tésik Attila

Az öt fős társaság egy napra érkezett az alföldi városba. Ha már itt vannak, nem csupán Picasso munkáit nézik meg. Elmennek a kerámiamúzeumba, megnézik az őszi tárlat anyagát is. Emellett felkeresik a református ótemplomot is. Az utóbbit elsősorban azért, mert Bognár Juditnak a családja kötődik ehhez a régi épülethez. Ugyanis férje nagyapja egykoron itt volt kántor.

Lázár János rövid köszöntőjében bejelentette: a nagy érdeklődésre való tekintettel a korábban tervezett november 5-e helyett november 30-ig látogatható a Picasso-kiállítás, valamint az őszi tárlat is.

San Franciscóból is jöttek

A Picasso-kiállítás vendégkönyve szerint a legkülönbözőbb helyekről érkeztek látogatók. A beírásokból kiderül, hogy még az Egyesült Államokból, azon belül San Franciscóból és Denverből is felkeresték az Alföldi Galériát. De érkeztek még érdeklődők Hollandiából és Romániából is. A magyar vendégek palettája is igen színes: akadt köztük békéssámsoni, jászberényi és hajdúsági is.

Olvasóink írták

 • 11. az 5000. 2008. október 25. 17:05
  „éljen.öröm boldogság. jaj de jo!!!!!!!!”
 • 10. Török Szultán 2008. október 25. 16:49
  „Kedves Judit !
  Nagyon aranyos hölgy Ön, hogy így megvígasztal minket idióta vásárhelyi parasztokat. Árulja el nekünk: Miként sikerült úgy összeegyeztetni az Ön kedves érkezését és a mi atyánk szabadidejét, hogy éppen akkor állt az a photoshopos mosolyú, talpig úriember glédában amikor volt kedves megérkezni a mi kiváló kiállításunkra. Nem fedezett fel valamiféle stiklit ebben a történetben. Sajnos én egy szavát sem hiszem el Önnek Asszonyom(ha egyáltalán igaz a név és nem átverés).
  Ha már itt tartunk elárulná nekem: mi volt a "lázár" csodálatos emlékpontjában az ami annyira torkonszorította Ön ? Nagyon kíváncsivá tett, akkor én oda nem megyek nehogy megfulladjak véletlenül.
  Marad ok giválló diszdeletel: Dörök a szuldan”
 • 9. Bognár Judit 2008. október 25. 13:06
  „Kedves Hozzászólók!
  Tényleg én voltam az ötezredik látogató, nem volt megrendelve és nem volt megrendezve. Mi tényleg a Picasso kiállításért mentünk egy napra Vásárhelyre, a megtekintését mindenkinek ajánlom, mert nagy élmény, de ugyanúgy az Őszi Tárlat és Ambrus úr Fazekas Múzeuma és Műhelye is ahol szintén voltunk az Emlékpont felkeresése után, ami nagyon tanulságos volt és torokszorító. Kérem kérem kedves Fórumozok hagyjuk egy kicsit a politikát és szeressük a művészetet. BognárJudit Budapest”
 • 8. Írástudatlan-Tdi. 2008. október 23. 10:37
  „Nekem van egy sanda gyanúm hogy a képen villogó majom hívta meg a kiállításra Bodnár Juditot. De abban is biztos vagyok hogy nem ő vólt az ötezredik látogató. Ez csak egy megtévesztés.Én még azt is kétségbe vonom hogy egyáltalán vólt ötezer látogató.De inkább egy Vásárhelyi pólgárt kelett vólna megköszönteni mint ötezredik látogatót.De hát ebből is csak az tükröződik hogy milyen nagy ívben tolyik a saját választóira. Inkább hogy még jobban népszerűsítse magát egy vidéki mit egy vidékit egyenesen egy fővárosinak nyalt be! Egyépként igazatok van minden cikknél mindehól az ő majomvigyorral tarkított képe van.Még az alpólgármestereit sem hagyja érvényesűlni. Ők eltűrik a diktátorizmusát de annyi fizetésért miért is ne! Így legalább őket sem lehet emberszámba venni! De az is igaz hogy a felyétől bűzlik a hal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 7. Patyomkin 2008. október 23. 08:12
  „L(K)ÁZ(D)ÁR JÁNOS?! NOCSAK. AKKORIBAN NEM VOLT EKKORA DIKTATÚRA VÁSÁRHELYEN. SENKI NEM RENDELT SEHOVA BENNÜNKET.”
 • 6. aranka2 2008. október 22. 20:58
  „Azért az igazán pofátlanság, hogy még itt is ez a majom villog (Arra az öltönyös vigyorgó fickóra gondolok a kép közepén)
  Ha viszont jobbna belegondolok ez is azt bizonyítja, hogy ebben a városban minden csak az ő fényezésére történik, mindenből neki kell hasznot húznia, minden csak az ő felmagasztalását szolgálja.”
 • 5. JB007 2008. október 22. 19:51
  „Hihetetlen! Még a messzi Békéssámsonról is érkeztek vendégek? Csoda, hogy idetaláltak...”
 • 4. Cc 2008. október 22. 19:16
  „Mit píárkodik a a képen a költségtérítés fejedelme??”
 • 3. jakoppo 2008. október 22. 18:12
  „Csak egy adalék:-A szegedi REÖK-ben is volt a mester kiállitása,de valahogy nem volt ""ekkora""felhajtás körülötte,persze az az anyag nem volt tul böséges de rengetegen látták azt is!!!!”
 • 2. efje 2008. október 22. 15:24
  „Az emlekpontot nem nezi meg a holgy? Ott leesne az alla. Tomeg sincs.”
 • 1. Ponty 2008. október 22. 14:23
  „Na jó, ez az egy nem volt kivezényelve, de a többi 4999 az igen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendhagyó történelemórák 56-ról Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Rendhagyó történelemórákon ismerhetik meg az 1956-os forradalom és szabadságharc országos, illetve helyi eseményeit a hódmezővásárhelyi diákok. Tovább olvasom