Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Az ügyvéd szerint új szakértő kellett volna

Hódmezővásárhely – Továbbra is ellentmondás van az igazságügyi orvos szakértői véleményekben a mindszenti beteg ügyben, a vásárhelyi Szökő-Császár Ildikó doktornő ellen zajló büntetőeljárásban – hangzott el tegnap az Erzsébet-kórházban, az orvos munkahelyén tartott sajtótájékoztatón.
Megírtuk: Hajdú Imre halála miatt indult eljárás a doktornő ellen. A Szegedi Városi Bíróság elsőfokú, nem jogerős ítéletében 200 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta az orvost, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt. A másodfokon eljáró megyei bíróság – eljárásjogi hibák miatt – hatályon kívül helyezte ezt, új eljárást kezdeményezett. A következő tárgyalás január 27-én lesz. Kriveczky György, az orvos védője tegnap azt mondta, az általuk felkért Balogh István független orvos szakértő véleményét nem veszi figyelembe a bíróság, nem is idézték be a tárgyalásra. Így továbbra is az a helyzet, hogy két szakértő a doktornő vétkességét, míg másik kettő az ártatlanságát támasztja alá. Az ügyvéd szerint új szakértőt kellett volna kirendelni. Kallai Árpád, a kórház főigazgatója kijelentette: továbbra is kiállnak a doktornő mellett.

Olvasóink írták

 • 3. tol 2011. január 27. 17:07
  „a doktornővel nagyon cudarul bánnak! Ez egyszerűen gyalázatos! Jó, nyilván, egy szegény haldoklót nem hagyott az osztályon meghalni, mert tartott a főnöke aznap reggeli útmutatója miatt az akut felvételtől, ez hiba volt. De lássuk be: a beteg aznap reggel szabad akaratából otthonába távozott, majd az alapellátás elkezdett vele pingpongozni. Nincs akkora eszméleti értéke ennek a történetnek, mint amit itt egy orvos bőrére kikínlódik a közigazgatás!!!”
 • 2. Beth 2011. január 26. 21:33
  „Ez is röhej!”
 • 1. almaszósz 2011. január 25. 19:50
  „"általuk felkért Balogh István független orvos szakértő" - Ez érdekes dialógus! :) Tudtommal bírósági ügyben a bíróság kéri fel a független szakértőt. Vagy nem?
  Szerintem sajnos ez évekig el fog húzódni ez a per.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csődközeli helyzetben Mindszent

Az önkormányzat több 10 millió forintnyi számlatartozásáról, bérkifizetési gondokról szólnak a hírek Mindszenten. Tovább olvasom