Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Az utasok is szolidárisak

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi és a szegedi nagyállomás között tegnap egyszerre nem kettő, hanem négy buszt indított útnak a Tisza Volán, így sikerült mindenkit elvinni. Szentesen a buszállomás is szinte üres volt – pedig a sofőrök nem sztrájkoltak.
A vonattal utazó makóiak nyugodtan fogadták a munkabeszüntetés hírét. – Senki sem reklamált, igazolást sem kértek – tudtuk meg Dancsi György állomásfőnöktől. Ugyanakkor a városi buszmegállókban sem volt a sztrájk ideje alatt sokkal több várakozó.

Különösebben nem akasztotta meg a vasúti sztrájk a forgalmat Vásárhelyen. A Tisza Volán innen reggel nem két, hanem négy buszt indított a legforgalmasabb vonalon, azaz Szeged felé. A megyeszékhelyre irányuló forgalmat csak az algyői hídon történt baleset lassította. A nagyállomáson ottjártunkkor egyetlen utas sem várakozott, s a benn álló csabai vonaton is csupán a mozdonyvezető és a kalauz üldögélt.

Hódmezővásárhelyen sem mozdultak a vonatok a tegnapi országos sztrájk idején. Fotó: Tésik Attila

Csongrádon – éppúgy, mint a 147-es szárnyvonal egészén – minden vasutas sztrájkolt délig. Rácz Sándor állomásfőnök külön kiemelte, hogy jólesett számukra a fővonalakon dolgozó munkatársak szolidaritása. Nem találkoztak elégedetlenkedőkkel, főleg, hogy a hajnali utasok zöme vasutas volt, de a délelőtti órákban egyre többen érdeklődtek a délutáni vonatok indulásáról.

Szinte teljesen üres volt a szentesi buszpályaudvar tegnap reggel, annak ellenére, hogy lapunk is megírta: a Tisza Volán Zrt. dolgozói nem sztrájkolnak. A kirendeltség igazgatója, Mészáros Zoltán szerint ezen a napon a legtöbben – biztos, ami biztos – autóval közlekedtek. A munkabeszüntetésben részt vevő szomszédos Békés megyei társaság távolsági járatait elindította, így Szentesen is áthaladt a Dunaföldvárra tartó busz.

A szentesi vasútállomáson egész délelőtt egy-két utas lézengett, reggel hattól délig mintegy húsz vonat maradt ki a sztrájk miatt. Hajnalban még beérkezett egy teherszállító, azután teljesen leállt a közlekedés.

Olvasóink írták

  • 1. xuxu 2007. november 23. 15:51
    „szűntessék már meg!!!!!!!!!!!!!!!!!please”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vajdaság Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Vendégünk a Vajdaság címmel kistérségi vidékfejlesztési konferenciát és… Tovább olvasom