Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Az X-Faktor tehetsége, Réka vendégei voltunk Vásárhelyen - videóval

Hódmezővásárhely - Boros Réka gyerekkora óta énekel. A tehetséges, 21 éves vásárhelyi lány most nagy lehetőség áll: továbbjutott az RTL Klub tehetségkutató versenyének legjobb 150 jelentkezője közé. Hallgassa meg Ön is!
Még az általános iskolában kezdett énekelni (itt még népdalokkal lépett fel), majd kórusban folytatta a 21 éves Boros Réka. A hódmezővásárhelyi lány megismerkedett a musicallel és más, poposabb műfajokkal, a szentesi középiskola dráma tagozatán tanult, szólókat énekelt (például francia chansonokat), és versenyekre járt - így indult el a zenei pályán. Nemrég pedig beválogatták a legjobb 150 közé az RTL Klub tehetségkutató műsorában, az X-Faktorban.

- A Walking On Sunshine, az I Will Survive és a Hit The Road Jack című dalokat, illetve Ágnes Vanilla tolmácsolásában egy József Attila-feldolgozást énekeltem a válogatókon - sorolta Réka azokat a dalokat, amelyek egyre közelebb vitték őt a beválogatáshoz.

A fiatal lánynak egyébként nem volt ismeretlen a színpad és a mikrofon. 16 éves korában megismerkedett Vári Lajossal (és mindszenti vendéglátós zenekarával), valamint Kiss Lindával, velük lépett fel nyaranta a szegedi Klauzál téri cukrászda teraszán. Ekkor még nagyon kezdő volt, többek között meg kellett tanulnia mikrofonba énekelni. Linda sokat segített neki, barátnők lettek. Három évvel ezelőtt pedig együtt indultak a szintén az RTL Klubon futó tehetségkutató műsorban, a Csillag születikben. Akkor bekerültek a legjobb 42 közé, vagyis énekeltek az elődöntőben, élő tévéműsorban.

Boros Réka vásárhelyi otthonában fogadta a delmagyar.hu-t. Fotó: Németh Norbert (galéria)

- Nagyon elvarázsolt bennünket az a világ, a légkör, a stáb, a nyüzsgés, a fotózás. De sajnos nem jutottunk tovább - emlékezett vissza Réka, aki azóta főiskolássá cseperedett: idén kezdte a másodévet Budapesten, a Zsigmond Király Főiskolán, kommunikáció szakon.

- Szerencsére nagyon sok karaokebár van a fővárosban, ahol törzsvendégek vagyunk a barátaimmal. Ők biztattak, hogy jelentkezzek az X-Faktorba - árulta el. Most azonban nem Lindával párban, hanem külön-külön próbáltak szerencsét.

- Folyamatosan figyeltem a sajtóban a műsorról és a zsűriről szóló cikkeket - mondta a cserfes lány. Tette mindezt azért, mert például Malek Miklóst nem ismerte, nem tudta, milyen stílust képvisel, csak azt látta, hogy helyes (nevetett). Geszti Pétert szakmailag nagyon sokra tartja, többek között azért, mert a Rapülők és a Jazz+Az zenéjén nőtt fel, és imádta. Éppen ezért volt furcsa számára, hogy négy méterre kellett produkálnia magát a korábbi bálvány előtt. Keresztes Ildikót nagyon jó hangú énekesnek tartja, ráadásul a meghallgatás előtt pár nappal Vásárhelyen lépett fel a művésznő. Nagy Feró pedig Nagy Feró - nyers stílusa miatt Réka attól félt, nem lesz elég vagány a színpadon az énekes számára.

Boros Réka csak a delmagyar.hu olvasóinak énekelt. Videó: Németh Norbert

- Végül jó kritikát kaptam. Annak ellenére, hogy néhány hangot hamisan énekeltem - ezt Geszti is szóvá tette - mesélte a fiatal tehetség. Hozzátette, azért ment egy kicsit nehezebben az előadás, mert éneklés közben elkezdett gondolkozni a szövegen (amit pedig nem szabad), és "rástresszelt" a produkcióra. Zavarában megtapsoltatta magát a közönséggel, improvizált - és továbbjutott.

Egyre közelebb kerül tehát ahhoz, hogy ismét élőben, a tévében léphessen színpadra a döntősök között. Mikor még 14 éves volt, a családja, különösen az édesapja, féltette a színész-énekes pályától, de mindig támogatták. Most is nagyon büszkék rá, és szurkolnak neki. A családban senki nem zenél vagy énekel. - Anya néha dalol takarítás közben, de azért ő nem tud annyira... - nevetett Réka, majd azt is elárulta, hogy gyerekként még igencsak szégyellős volt - bezárkózott a szekrénybe, és ott énekelte a népdalcsokrokat.

Boros Réka az X-Faktorban. Forrás: YouTube

A vásárhelyi tehetség szabadidejében szívesen olvas (legutóbb Coelhót). Szereti a gyerekeket, "hivatásosként" is szokott rájuk vigyázni; Hollandiában öt hónapig élt, gyerekfelügyelőként dolgozott. Egy évig énekelt a helyi Acid Arts nevű együttesben, ott kedvelte meg az acid jazz, vagy ahogy ő fogalmazott, az "ehető jazz" műfaját, de valójában bármit meghallgat. S bár a szobájában kiragasztott képeket, jegyeket, plakátokat, ötös matek dolgozatot, karszalagokat, fényképeket és a többi, száz meg száz emléket nem szívesen szedné le, hamarosan narancssárgára festik a most még kék színű falakat.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. vik05 2010. szeptember 07. 22:46
  „Hát szerintem is nagyon gáz a csaj!Taps Taps akkor tapsolok mikor akarok, neki valószínű soha!Max fütyülnék!!!!!!!!!!!”
 • 28. flexsnake 2010. szeptember 05. 14:52
  „27. mint kiszel tünci :D”
 • 27. deszkás 2010. szeptember 05. 14:18
  „Van olyan tehetség mint karamelló vagy a világsztárhoz hasonlitott szülésznőnk! Ne törődj vele kislány minden rajtad múlik.!!!Sok sikert.”
 • 26. Falcao 2010. szeptember 05. 10:26
  „Akkor tetszik a csaj.”
 • 25. apátfalvifaszagyerek 2010. szeptember 05. 09:09
  „moderálva”
 • 24. pillecukor 2010. szeptember 05. 08:51
  „átlagos. semmi extra, ... még csak az előadásmódjában sem, viszont törekszik, és ez dicséretes !”
 • 23. hetedik 2010. szeptember 05. 08:34
  „Felejtsétek már ezt a "lájkolom" baromságot.”
 • 22. THE 2010. szeptember 05. 00:21
  „Az ausztrál x-faktorban volt egy nő, akinek a dala után az egyik zsűri kiment, és megcsókolta a lábfejét annyira tetszett neki...”
 • 21. Falcao 2010. szeptember 04. 21:12
  „lájkolom a csajt, az éneklés nem érdekel.”
 • 20. apátfalvifaszagyerek 2010. szeptember 04. 18:46
  „persze sok sikert a csajnak is!”
 • 19. apátfalvifaszagyerek 2010. szeptember 04. 18:40
  „moderálva”
 • 18. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2010. szeptember 04. 16:29
  „A következő megmérettetésen kicsit kijjebb kell raknia a melleit...lol
  Sunáznám :)”
 • 17. THE 2010. szeptember 04. 15:43
  „Ha tényleg jó, akkor a marketingesek csinálnak neki hátteret, vagy valami botrány alapot előkeresnek, én nem félek tőle, hogy nem lesz eladható. Sok sikert.”
 • 16. flexsnake 2010. szeptember 04. 14:47
  „a válogatáson azt kérdezték: mit tudsz? Énekelni. JÓ, e azon kívül? Ma már nem elég ha valaki cserháti vagy koncz mert van ilyen rengeteg, kell valami amivel el is lehet adni. Van száz celeb akiket eltartunk minden tehetség nélkül. Mindegyik tud valami pluszt, ha mást nem, hát odapofátlankodva magáról beszéltetni a közvéleményt. De mit tud ez a csaj? Mitől lesz valami plusz? Énekel és ennyi? És ki lesz rá vevő?Kikerül egy plakát hogy Boros Réka fellép, és megtud majd tölteni egy termet? Az, hogy úgy-ahogy énekelget az egész történet lényegi részének 10%a , sokkal fontosabb hogyan adja el magát, mit lehet belőle csinálni. Az a baj, hogy sokan összekeverik a hobbit az üzlettel, a zene üzlet, aztán csodálkoznak, ha a következő fellépésen megkérdezik: no és mit tudsz ezen kívül?”
 • 15. daniss 2010. szeptember 04. 14:37
  „14es personának üzenem: ha ilyen öreg vagy hogy kb féllábbal a koporsóban nyomod, akkor te tudhatnád a legjobban, hogy nem oltogatni kell meg acsarkodni, hanem bíztatni a fiatalokat meg a tehetségeket.. :D Nekem tetszett ahogy énekelt.. :D a megásoknál vitathatatlanul jobb volt. A legtöbb kommentelőnek meg azt üzenem, így nézve a cikkeknél, hogy mik vannak, milyen kommentek.. hogy oldalt tévesztettek.. menjetek a napiszar.com-ra, ott a helyetek, ahol olyanokhoz lehet hozzászólni, hogy valaki síron pózol, szart eszik, dinnyét dug.. ez való nektek és a legtöbb magyarnak ,ahol okoskodhattok meg kiadhatjátok a feketefenét a lelketekből :D:D:D”
 • 14. persona 2010. szeptember 04. 13:54
  „13. az a feketeöves szájkarate-mester kistesója :)

  a 2. hozzászólónak meg annyit üzenek, hogy értek hozzá, a nyugdíjas népdalkörben énekeltem 20 évig :DDD”
 • 13. Pepejeans 2010. szeptember 04. 13:18
  „10. Csupán kell egy kis "support" ---- Ja. Kell.
  De mi az a Fúrumhuszár?”
 • 12. persona 2010. szeptember 04. 13:14
  „meghallgattam újra, sőt, most VÉGIG is hallgattam. fenntartom, amit mondtam. a legtisztább akkor volt a hangja, amikor üvöltötte a közönségnek, hogy "Taps!". a végén szinte már könyörgött :D
  abban egyetértek, hogy a legtöbb Megásnál jobb, de az X-Faktor győzelemhez ez nagyon kevés. Simon hazaküldte volna..”
 • 11. Cyber 2010. szeptember 04. 13:03
  „Szerintem is gyenge!
  A produkció harmadát tudtam megnézni, nekem fájt...Kocsmákban százszor jobbakat hallani!”
 • 10. Freezingholy 2010. szeptember 04. 12:16
  „A Fúrumhuszároknak viszlát. Réka egy kiaknázatlan tehetség, aki alapvetően felfelé haladó tendenciát mutatott eddig. Csupán kell egy kis "support" vagy még egy kis idő kell neki és még többször még szebb aurával hallhatjuk majd a hangját a közéletben. Szimpla pozitív hozzá állás. Hiba volt, hiba van, hiba mindig is lesz, de az arányt lehet csökkenteni. Technikai javítások még valóban kellenek, de a kemény alap megvan. Szupi lesz.
  Üdv! :)”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régiós informatikai decentrum Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - 117 millió forintból, pályázati támogatással hozták létre a Hódmezővásárhelyi… Tovább olvasom