Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Ázsiai férfi képére bukkant az új netbookon

Hódmezővásárhely - Újként, akciósan hirdettek egy netbookot az egyik internetes vásárlói portálon. Olvasónk megörült az ajánlatnak, megvette. Ma már azt mondja, bár ne tette volna.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

– Tavaly októberben elromlott az asztali gépem, ezért újat kerestem. Az egyik közösségi vásárlási portálon láttam, hogy 87 ezer forintról 27 ezerre leakcióztak egy netbookot, amit meg is rendeltem – kezdte történetét a vásárhelyi Imre. A fiatal férfi kérte, teljes nevét ne írjuk le. Kálváriáját azért osztja meg olvasóinkkal, hogy senki se dőljön be az olcsó netes kínálatnak.

– 15 nap helyett 35-re szállítottak, a csomagban se számla, se jótállási jegy nem volt. Amikor ezt jeleztem az ügyfélszolgálatnak, azt mondták, majd pótolják. Utóbbit a mai napig nem kaptam meg – folytatta. Rövid idő alatt kiderült, az androidos netbook többet áll, mint működik. – Lefagy, akadozik. Nem nagyon lehet használni. A panaszomra sem a közvetítő portál ügyfélszolgálata, sem a terméket szállító vállalkozás nem tudott megnyugtató megoldást kínálni. A netbook szerintem nem új, pedig úgy adták el. Megtaláltuk rajta egy idegen, ázsiai férfi fotóit, az adatforgalmi számláló szerint több mint egy hónapig használták a gépet. A kifogásom is süket fülekre talált – mesélte Imre. A vásárhelyi férfi azt mondta, békéltető testülethez is fordult, eredmény nélkül. – Nincs pénzem még egyet venni – jegyezte meg a póruljárt férfi.

Az Ázsiai pofa az ˝új˝ laptopon meglepte Imrét. Fotó: Segesvári Csaba
Az Ázsiai pofa az ˝új˝ laptopon meglepte Imrét. Fotó: Segesvári Csaba

– Fél év után a gépet szállító cég azt ajánlotta, küldjem vissza nekik a netbookot, utána majd egyeztetnek velem. Én már nem bízom bennük – mondta Imre. Hozzátette, műszaki cikket soha többé nem vásárol interneten.

Kedvezmény nélkül

Azt, hogy Imre mennyire akciósan jutott a termékhez, senki sem vizsgálta. Az olyan névtelen netbookokat, mint amilyet a vásárhelyi férfi is vásárolt, kedvezmények nélkül 27 ezer forintért meg lehet venni.
Az Imre által megnevezett érdi cég szerepel a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület feketelistáján. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság idén februárban tisztességtelennek, megtévesztőnek minősítette az érdi kft. kereskedelmi gyakorlatát. A határozatban azt írták, a vállalkozás „a fogyasztó részére valótlan, megtévesztő tájékoztatást nyújtott".

Hogy mit tehet a pórul járt vásárló? Szinte semmit. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi felügyelőségétől megtudtuk, az eladónak kötelessége magyar nyelvű használati útmutatót, magyar nyelven megfogalmazott jótállási jegyet átadni. – Az internetes áruházak miatt naponta keresik felügyelőségünket a panaszosok. Legtöbbször a békéltető testület vagy a bíróság hatáskörébe tartozó kárigényüket szeretnék érvényesíteni, de vannak olyan esetek is, amikor a weboldalakat üzemeltető vállalkozások a megrendelést követően elérhetetlenné válnak – mondta Petrik Sándor. A hivatalvezető hozzátette, minden évben ellenőrzik a webáruházakat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földig érő kolbásztök Fenesiéknél

Az újvárosi városrészben élő vásárhelyi nyugdíjas kőműves, Fenesi János (74) szívesen kertészkedik, közel 40 éve foglalkozik kolbásztöktermesztéssel. Tovább olvasom