Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 3°C Még több cikk.

Babakötvény Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Tavaly januárban alapította meg a város önkormányzata a Vásárhelyi Fiatalokért Közalapítványt, amelynek célja, hogy támogassa a 2006. január 1-jén, és az azután született vásárhelyi gyermekek első helyi lakáshoz jutását.
A gyerekek 18 és 24. születésnapjuk között vehetik majd fel a nekik járó összeget – mondta el tegnapi sajtótájékoztatóján Havasi Katalin, a közalapítvány kuratóriumának alelnöke, illetve Tóth Sándorné, a felügyelőbizottság tagja. Az alapítvány tavaly decemberig gyermekenként havi 3500 forintot, az idén már 4000 forintot fizet be a gyerekek számára nyitott bankszámlaszámra. Ezen eddig közel 30 millió forint gyűlt össze. November 22-én 115 babakötvényt osztanak majd ki, így ezt követően 774-re emelkedik a kis kötvénytulajdonosok száma.

Azok a szülők, akik állandó vásárhelyi lakcímmel rendelkeznek, de gyermekük nem a városban született, a bébikötvény megkapásához szükséges nyilatkozatot letölthetik a www.hodmezovasarhely.hu honlapról, vagy igényelhetik azt a városházán. A gyermek adataival kitöltött nyomtatványt a szülők és a gyermek lakcímkártyájának bemutatása mellett a polgármesteri hivatal emeleti, 23-as szobájában kell leadni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Civileket támogat a vásáhelyi közalapítvány

Hódmezővásárhely - Helyi sportegyesületek és olvasókörök működési támogatására és rendezvényeik… Tovább olvasom