Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Bacsa Pál, 6-os körzet

Bacsa Pál, az MSZP vásárhelyi országgyűlési jelöltje a szavazatok 16,22 százalékát szerezte meg. Ez majdnem 6 százalékkal kevesebb, mint a második legrosszabbul szereplő szocialista jelöltté, a Somogy megyei Nagyatádon indult Rákóczy Attiláé, aki a szavazatok 25,53 százalékát kapta.
Bacsa Pál, aki hosszú évek óta az MSZP helyi elnöke, úgy látja, az a munka, amit a kampány során a szocialisták Vásárhelyen befektettek, a listára adott 33-34 százaléknyi vokson, s nem a rá adott szavazatokon térült meg. A 2002-es helyhatósági választásokon pedig ő is szép eredményt ért el a belvárosi körzetben, ahol akkor a város vezetését ideiglenesen ellátó Almási István alpolgármestert győzte le.

Arra a felvetésre, hogy vajon miért nem szavaztak rá annyian, amennyien az MSZP listájára, azt mondta, hogy ebben közrejátszott az egyik jobboldali jelölt elleni erős támadás: sok választópolgár ennek hatására a nemtelen eszközökkel megtámadott Balogh Jánosné oldalára állt, s ez a jelenség – Bacsa szerint – tőle több szavazót vitt el, mint legfőbb ellenfelétől, Lázár Jánostól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárhelyi Színkottás szivárványos muzsikája

A vásárhelyi Szivárvány Szakosított Szociális otthon két lakójának kezdeményezésére alakult meg a… Tovább olvasom