Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Bacsa visszalép Baloghné javára

Nem indul az országgyűlési választások második fordulójában a szocialisták vásárhelyi aspiránsa. Bacsa Pál tegnap bejelentette: visszalép a független jelölt Balogh Jánosné javára, és arra kéri szavazóit, hogy támogassák a mártélyi polgármestert, aki örül a döntésnek, és széles körű összefogásban bízik.
Az MSZP-s Bacsa Pál szavaz, amásodik fordulóban nem indul Fotó: Tésik Attila
Most már biztos: három helyett csak két jelölt száll ringbe az országgyűlési képviselői mandátumért a második fordulóban Vásárhelyen.

Tegnap ugyanis a szocialista Bacsa Pál bejelentette, visszalép a független Balogh Jánosné javára. Mint megírtuk, a körzetben Lázár János jelenlegi képviselő, a Fidesz–KDNP jelöltje kapta a szavazatok 47,93 százalékát, Baloghné második lett 24,26 százalékkal, Bacsa pedig csak a harmadik, 16,75 százalékkal.

A szocialista politikus sajtótájékoztatóján megköszönte a körzetben pártjára leadott 34 százaléknyi listás szavazatot, s nagyon nagy eredménynek tartja, hogy sikerült kétfordulós választást elérni. A számok tükrében a voksolóknak több mint 50 százaléka nem akarja, hogy Lázár János továbbra is képviselje a kistérséget a parlamentben – tette hozzá. A második fordulóban dől el, hogy ki alakíthat kormányt, fogalmazott Bacsa, aki első vagy második helyezésre számított, de csupán harmadik lett. A jelölt ezért tegnap visszalépett a független Balogh Jánosné javára.

Lázár véleménye

Megkérdeztük Lázár Jánost, a Fidesz-KDNP jelöltjét, mit szól ahhoz, hogy az MSZP-s Bacsa Pál visszalépett a független Balogh Jánosné javára. A térség jelenlegi országgyűlési képviselője csupán annyit mondott lapunknak: „Összenő, ami összetartozik."  
A MSZP-s politikus szerint a helyzet nem reménytelen, s megfordíthatják a jelenlegi állást. Éppen ezért kéri a választókat, hogy jövő héten vasárnap a független Balogh Jánosnét támogassák. Elmondta lapunknak: a jelenlegi képviselő nem alkalmas a néhai Rapcsák András örökségének folytatására, ugyanakkor Baloghnében garanciát látnak arra, hogy Vásárhely a jövőben botrányoktól mentesen fejlődjön.
Nagyon örül Bacsa lépésének Baloghné, aki lapunknak úgy nyilatkozott: bízik benne, hogy egyfajta összefogás alakul ki Vásárhelyen, s azok is mellé állnak majd, akik nem jutottak a második fordulóba.

Hangsúlyozta, ha bejut a parlamentbe, a vásárhelyiek és térségiek pártját szeretné képviselni, és azt a programot szavazza meg, amelyben a legtöbb helyi fejlesztés szerepel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakásfelújításra készül Vásárhely

Megvenné a vásárhelyi önkormányzat a munkaügyi központ épületét: lakásokat alakítana ki a házban. A… Tovább olvasom