Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Baglyok a vásárhelyi belvárosban

Hódmezővásárhely - Fülesbaglyok költöztek a vásárhelyi Alföldi Galéria udvari fáira, s még a nyarat is ott töltötték. Ez már csak azért is érdekes, mert a baglyok a városba általában csak télen költöznek be.
Fülesbaglyok költöztek a vásárhelyi Alföldi Galéria udvari fáira, s még a nyarat is ott töltötték. Ez már csak azért is érdekes, mert a baglyok a városba általában csak télen költöznek be. Az éjszakai ragadozók hol a galéria udvarának nyír-, hol a fenyőfáin töltik most is a nappalaikat és az éjszakák egy részét, igaz akkor útnak indulnak: vadászni. A belvárosból nem kell messze repülniük, hiszen oda közel találhatók a városszéli rétek vagy akár a Kása-erdő is. A baglyok nyugalmát csak az augusztus 20-i tűzijáték zavarta meg némileg, akkor ugyanis egy bő hétre elköltöztek.
Nappal egyébként a fák lombjában próbálnak elbújni, több-kevesebb sikerrel. Igaz, senkitől sem kell tartaniuk.

A baglyok egyébként kedvelik Vásárhely nyugodt belvárosát, évek óta a Z-bérházak melletti fákon teleltek át csapatosan. Korábban azért húzódtak a városba, mert a nagy hideg és vastag hótakaró miatt megfogyatkoztak a csemegéjüknek számító egerek, pockok, más apró rágcsálók.

Azóta pedig – úgy látszik – megszerették a városi életet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A '80-as évek menői Vásárhelyen

Vásárhelyen találkoznak szombaton és vasárnap a nyolcvanas évek sikeres autóversenyzői, akik… Tovább olvasom