Délmagyar logó

2016. 10. 21. péntek - Orsolya 10°C | 15°C

Baleset Vásárhelyen a PMK előtt

Hódmezővásárhely - Egy elektromos kerékpáros a biciklin ülve akart átkelni a kijelölt gyalogos átkelőhelyen a PMK-val szemben - a 45-ös főút városon átvezető szakaszán - Hódmezővásárhelyen, amikor egy Kossuth tér irányából haladó gépkocsi elütötte.
A 46 éves nőt a mentők súlyos sérülésekkel a szegedi Traumatológiai Klinikára szállították. A helyszíni szemle jelenleg is folyik, félpályás útlezárás van rendőri forgalomirányítás mellett.

A rendőrség ezúton is felhívja a figyelmet, hogy a kijelölt gyalogos átkelőhelyen a gyalogosnak van elsőbbsége, ha valaki a kerékpáron fent ülve kell át az úton, annak nincs elsőbbsége.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. Nostradamus 2010. június 02. 10:56
  „Tele van a hócipőm az elektromos biciklisekkel. Mennek, mintha rájuk nem vonatkozna a Kresz. Nem beszélve arról, hogy amikor a hatéves gyerekemmel megyek a bicikliúton, a gyerek mellett is centiméterekre száguld el, pedig a gyerek még megbillenhet. Lassan inkább nem engedem a gyereket biciklizni...”
 • 23. Filctoll 2010. június 01. 19:34
  „A "gyalogos" lába közt kerékpárral már nem gyalogos! Akár gurul, akár rollerezik.
  Sokszor elnérem a városban a sok idős embert amint villám gyorsan száguldoznak a villanyos bicajjal és ha meg kell(-ene) állni behúzzák a féket ami nyikorog de nem lassul a gép.
  A KRESZ módosítással is világos hogy osztott kerékpárúton (gyalogos-kerékpáros) mekkora sebességgel mehet(-ne) a járgányával (15Km/h !). Aki ezt be is tartja annak minden elismerésem! És természetesen hiányolom a sisak kötelező használatát!
  A Szántó Kovács János utca eleje a lámpáktól a Kossuth térig maga az életveszély! Úttesten átfutó gyalogos, akinek még feljebb áll ha a Pesti csemege előtt nem engedik át.”
 • 22. szilvy1 2010. június 01. 19:20
  „DMagóg 2010.06.01. 16:28

  Látod több autósnak kellene így viselkedni.De sajnos nem így van.egyébként nem igazán értem,hogy mi a külömbség,hogy tolja,vagy felülve megy át a zebrán.Persze azért nem úgy értem,hogy száguldjon át hirtelen,természetesen ne!De mikor ott várakozok,és felülve megyek át,mért probléma.Egyszer történt velem,hogy megállt a rendőr a zebránál,ültem a bringán,rámszólt,hogy toljam át.Mondom rendben.Ahogy leszálltam,ő el akart indulni a zebránál.Akkor mondtam neki,hogy ha megállna,akkor áttolnám.Na akkor át engedett.”
 • 21. VásárhelyiÁgi 2010. június 01. 17:05
  „SandWitch! Nem hiszem, hogy a magyar helyesírás szabályainak az ismerete megóvja a balesettől azt a személyt, aki a kresz szabályait nem ismeri! Egyébként meg lehet nézni: a Kossuth téren az autósok lassabban haladnak, mint a villanybringások!
  Már többször elmondtam, hogy a kresz oktatását bevezetném az iskolában. Nekünk annakidején még tankönyvünk is volt, de egyetlen órát sem szentelt neki az osztályfőnöki órából a tanárnő.”
 • 20. DMagóg 2010. június 01. 16:28
  „9. szilvy1

  ,,Felülve nincs elsőbbsége a biciklisnek a zebrán! Odáig oké! De attól már el lehet ütni???????"

  Természetesen nem! Még akkor is belebetegednék, ha az Ő hibájából ütném el. De, ez a magatartás már túlmegy a tűrőképesség határán, mert mindezt vélt elsőbbségük biztos tudatában teszik. Kétségbeejtő, hogy a kerékpárján gyerekülés is van, szerencsére gyerek nélkül esztelenkedett. (Esőben, táblától, szabálytól függetlenül, önként lemondok az elsőbbségemről a gyalogos és a kerékpáros javára.)”
 • 19. szatyi 2010. június 01. 16:22
  „-13- Gróf
  Ha gróf lennék -én is tudnám, de ezt a lapot nem csak vásárhelyiek olvassák.”
 • 18. szilvy1 2010. június 01. 15:52
  „Békaügetés!

  Egyik rendőr szerint lehet vinni az elektromos bicajon elől hátul gyereket,a másik szerint nem.Nekem is az van,vittem is már úgy sokszor őket,de soha nem szóltak.Nekem ami van,annak van kihúzható gyerekülése a lábamnál.

  h375317 2010.06.01. 12:37
  Nem minden BMW-s egyforma azért.De igazad van abba,hogy semmi oda figyelés egymásra.”
 • 17. Renchy 2010. június 01. 14:56
  „Kedves rhyyy, mivel vásárhelyen születtem, tudom, hogy biciklis város. Mivel azonban már nem itt élek, nem vagyok hozzászokva, hogy a zebrán biciklivel átkelnek. Ne induljunk már ki abból, hogy aki Hódmezővásárhelyen autóval közlekedik az csakis helybeli lehet. Igen csak ijesztő, mikor a semmiből átgurulnak az ember előtt. Igaz, hogy át is futhat valaki a zebrán, azt is valószínűleg elütötte volna az autós. Az, hogy a gyalogosnak elsőbbsége van a gyalogos átkelőhelyen, nem jelenti azt, hogy vaktában leléphet az úttestre. Neki is meg kell győződnie arról, hogy megadják neki az elsőbbséget (persze az lenne a természetes ha megadnák neki, de tegnap jártam úgy, hogy autóval megálltam a zebra előtt a gyalogost átengedni, szemből viszont még 3 autó jött és egyikük sem állt meg).”
 • 16. békaügetés 2010. június 01. 14:50
  „Észre se veszed már oda suhan melléd az elektromos bringás .Se nem lát se nem hall,mintha csak ők közlekednének.Az meg külön jó mikor a gyerekei az idős mamit úgy kíméli ,hogy vesz neki egy elektromos bringát,szegény meg remegve száguldozik. Miért nem kell bukósisak az elektromosra,elég gyorsan lehet menni vele.Ja meg az a legjobb ,mikor elöl áll egy gyerek ,meg hátul ül a másik.Az elektromos bringával lehet másik személyt szállítani? kérdezem.mert nagyon sokszor látok ilyet.”
 • 15. rhyyy 2010. június 01. 13:54
  „és akkor mi van ha gyalogos futott volna át? sebességben kb azonos.
  A ZEBRA ELŐTT MINDIG LASSÍTANI KELL!! és fokozottan figyelni.
  amúgy meg mindenki tudja hogy vásárhely biciklis város és megszokhatná, hogy mindenki biciklivel megy zebrán:)
  most őszintén, ez kb olyan, hogy ha motorral mennél és szállj le hogy told át.
  ja és a pmk (vagy legalábbis a gyalogátkelő) azért nem teljesen belátható a parkoló autóktól.”
 • 14. h375317 2010. június 01. 12:57
  „12. gróf 2010.06.01. 12:46
  Nézd, nekem van kresz- vizsgám és alkalmazom is! De vannak bizony olyanok, akik nem. Ezzel szerintem mindenki nap mint nap találkozik pl.: jobb kéz szabály, körforgalomba való behajtás és kihajtás, zebra... Én azokról beszélek, akik mindezt leszarják!
  De igazad van, valóban elgondolkodtató, hogy minek is a kresz vizsga? mert ugye mindig lesz olyan aki leszarja.

  Konkrétan erre gondoltam:
  3. § A közlekedésben résztvevőkre vonatkozó általános rendelkezések
  (1) Aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles
  a) a közúti forgalomra, valamint a közútnak és környezetének a védelmére vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket megtartani;
  b) a közúti jelzések rendelkezéseinek, továbbá a forgalom irányítására, ellenőrzésére jogosultak utasításainak eleget tenni;
  c) úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon, és ne zavarjon.
  A "bizalmi elv" alkalmazása a biztonságos közlekedés feltétele. A "bizalmi elv" lényege, hogy minden közlekedő ismeri és betartja a közlekedés szabályait.”
 • 13. gróf 2010. június 01. 12:49
  „10. hozzászólás szatyi 2010.06.01. 12:31

  Petőfi Művelődési Központ...ezt nem tudod??????????????
  Bibibí én ezt is tudom. (utánanéztem) :D”
 • 12. gróf 2010. június 01. 12:46
  „6. hozzászólás h375317 2010.06.01. 11:21
  "Nem ártana mindenkinek kreszvizsgát tennie, aki a közúton való közlekedésben részt vesz."
  "És arról mindig elfelejtkeznek, hogy sajnos elsőbbséged is csak akkor van, ha azt meg is adják"

  Tehát legyen vizsgád, de ne alkalmazd a tanultakat mert úgysem kapod meg ami jár?
  Ennek az ellentmondásnak mi értelme?
  Akkor minek a vizsga ha úgyis látszatra közlekedünk?”
 • 11. h375317 2010. június 01. 12:37
  „9. szilvy1 2010.06.01. 12:25

  Attól hogy szabálytalankodik nem feltétlenül kell elütni valakit. DE pontosan azért mert te szabályosan közlekedsz feltételezed, hogy ő is szabályosan közlekedik és nem gurul ki eléd, főleg nem esőben mikor eleve rosszabbak a látási viszonyok.
  Én is álltam már kicsi gyerekkel és annak kismotorjával a kezemben zebránál, és a baromarcú BMW-s akkor sem engedett el, mert az ő autója biztosan nem tud a városban 50-nel menni és megállni a zebránál. De nem léptem le elé, bár nagyon mérges voltam, mert nem ér annyit az egész, hogy kockáztassam mindkettőnk életét (és a mindkettőnk alatt magamat és a kicsit értem, nem a BMW-s díszparasztot).
  Csak annyi kellene, hogy mindenki egy kicsit elgondolkodik magában, és mikor beül az autóba akkor önuralmat gyakorol, mert nem csak ő egyedül közlekedik, és nagyon gyakran mások hülyeségére kell nekünk odafigyelnünk, hogy ne legyen belőle baj...”
 • 10. szatyi 2010. június 01. 12:31
  „De mi az a PMK?”
 • 9. szilvy1 2010. június 01. 12:25
  „Felülve nincs elsőbbsége a biciklisnek a zebrán!Odáig oké!De attól már el lehet ütni???????Én 13 éve vezetek,de megállok,ha felülve megy át a biciklivel,ha tolva.Nagyon sok autósnak annyi esze nincs,hogy legalább akkor megálljon,ha szakadó esőbe ott állnak a zebránál a gyalogosok,főleg ha pici babával vannak.És még azt sem értem,miért közlik a rádió 7-ben,hogy mikor hol van a trafi.Az nem azért van,hogy elfogják a gyorshajtókat?”
 • 8. ALBERT 2010. június 01. 11:32
  „Szerintem zéró toleranciával kemény tízezrekre meg kellene büntetni a szabálytalankodó kerékpárosokat , és talán akkor megtanulnának közlekedni, és nem lenne ennyi kerékpáros baleset, mer sajnos némelyik olyan mint egy paci. MINDENKIT VÁR VALAKI OTTHON, FIGYELMESEBBEN KÖZLEKEDJÜNK !”
 • 7. SandWitch 2010. június 01. 11:28
  „deszkás: elsőbbség 2 B!!!
  meinl: kresz egy SZ!!!
  Cikk írója: kel át az úton egy L!!! mármint a kell helyett

  Aztán ha megtanultunk magyarul, akkor elő lehet venni a kresz könyveket, mert akkor már van remény rá, hogy értelmezni is tudjuk.”
 • 6. h375317 2010. június 01. 11:21
  „Nem ártana mindenkinek kreszvizsgát tennie, aki a közúton való közlekedésben részt vesz. Én kötelezővé tenném, hogy az a biciklis is tudja, hogy hol van neki elsőbbsége és hol nincs. És arról mindig elfelejtkeznek, hogy sajnos elsőbbséged is csak akkor van, ha azt meg is adják...az autósoktól is nagyobb odafigyelést igényel egy zebra megközelítése...Hányszor játszák még el a biciklisek hogy párhuzamosan halad mellettem majd se szó, se beszéd, se KARJELZÉS és ráfordul előttem a zebrára, mert ő arra akar menni?
  Könyörgöm azért annyi esze lehetne a biciklivel közlekedőknek, hogy egy autó mégiscsak 800-1000kg, míg egy bicikli csak 20kg.”
 • 5. meinl 2010. június 01. 10:58
  „Kötelezővé kellen már tenni a kresszt mint tantárgy,már az iskola alsó tagozatától kezdve.”
24 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tücsök, a bolti pincsi

Hódmezővásárhely - Hét esztendeje őrzi hűségesen Papp Imre belvárosi parfümériája ajtaját Tücsök, a… Tovább olvasom